Køkken

Her er forårets største køkkentendenser

Det helt hvide køkken har i mange år været det dominerende valg i de danske hjem. Men den seneste tid er nye - og modigere - køkkentendenser begyndt at spire frem. Vi ser nærmere på de største.

Står du over for en køkkenrenovering? Eller vil du bare gerne pifte dit eksisterende lidt op? Uanset hvad, er det værd at lade dig inspirere af tidens største køkkentendenser, som her kommer til udtryk i tre forskellige stilarter.

Køkkentendenser 2021: 

  1. Trækøkkenet

Det varme trækøkken er kommet for at blive, og det ses lige nu i mange forskellige udgaver og træsorter. Du kan gå all in og vælge en snedkerløsning i træ, hvor du nemt kan tilpasse udtrykket til præcis din personlige smag, eller du kan gå efter den simplere løsning og blot vælge fronter i træfinér. Tilsæt grej i forskellige træsorter, og bland med lyse tekstiler og ukurant keramik for at fuldende det naturlige udtryk.

Natursten i alle farver er en af tidens stor trends. Du kan give dit køkken et råt og elegant udtryk med et mix af køligt sten og varmt træ. Et andet materiale, der spiller smukt op ad det levende træ, er kobber. Køkkenet er fra Nordiska Kök.

LÆS OGSÅ: Det skal du vide, inden du vælger køkkenbordplade

En af tidens helt store køkkentendenser er det svævende køkken, der er løftet op fra gulvet på ben. Det giver køkkenet et luftigt udtryk og er samtidig en god måde at få køkkenøen til at ligne et møbel, som indgår i indretningen. Køkkenet er fra Garde Hvalsø.

Vælger du et fuldt køkken i samme materiale, kan det være en idé at vælge fronter med greb, som kan bryde med det ellers meget stringente udtryk. Du kan også arbejde med at kombinere skuffer, skabe og hylder for at skabe variation.  Køkkenet hedder Bamboo og er fra &Shufl.

SE ENDNU FLERE KØKKENTENDENSER HER 

  1. Det farverige køkken

Spred glæde med et farverigt køkken. Du kan vælge at gå all in med iøjefaldende pangfarver eller nøjes med sarte pasteller. Skal dit køkken blot have en opdatering, kan det også være en effektfuld mulighed blot at få malet dine eksisterende låger. Lad dine modige farvevalg være gennemgående i køkkenet, og vælg farverigt bestik og spraglede viskestykker, der understreger det legesyge udtryk.

Er du vild med farver, kan du gå all in på det spraglede look ved at vælge fronter i forskellige farver. Lad evt. de store flader såsom sidebeklædning og sokkel matche dine øvrige møbler for at skabe sammenhæng i rummet. Køkkenet hedder Match og er fra Reform. 

LÆS OGSÅ: 16 IKEA-køkkener, der ligner en million 

Det farvede køkken har virkelig gjort sit indtog efter mange år, hvor et hvidt køkken var det eneste rigtige. For ar undgå, at det bliver for klemt, kan det være en god idé at droppe overskabene og i stedet vælge en dekorativ vægreol. Køkkenet hedder Studio og er fra Original Interior og kan købes her. 

Et farverigt køkken behøver ikke betyde pangfarver, og du kan sagtens opnå samme effekt ved at vælge en mere nedtonet farve som fx denne terracotta. Her er der valgt en bordplade i sten, som både er pæn og praktisk, fordi der ikke kommer mærker efter fedtfingre, og fordi du kan sætte varme gryder direkte på. Køkkenet er fra Stilleben Architects.

  1. Det grå køkken

Et gråt køkken behøver langtfra være kedeligt, og er du til det klassiske udtryk, kan dette valg være et godt alternativ til det helt hvide. Alt efter om du vælger et køkken med profilerede fronter, et minimalistisk grebsfrit køkken eller noget helt tredje, kan du nemt give dit grå køkken masser af personlighed. Understreg det klassiske, rene udtryk med service i stål og porcelæn.

De profilerede køkkenlåger sender klare referencer til start-1900-tallets landlige køkkener. Ønsker du et klassisk udtryk, kan du holde køkkenet i grålige toner og evt. skabe kontrast med en bordplade i en mørkere nuance. Køkkenet er fra Kvik.

LÆS OGSÅ: 11 emhætter, der både er pæne og praktiske - stor guide 

De grebsfrie køkkener har længe været dominerende, men nu har grebene igen fået en renæssance. Ved især at kigge på grebenes form og materiale kan du ændre køkkenets stemning og stil. Det kan også være en nem måde at forny køkkenet på, uden det koster en formue. Køkkenet er fra Stilleben Architects.

Er du til det helt enkelte udtryk, eller er køkken og spiseafdeling placeret tæt, kan det grebsfrie køkken dog være en god og stilren løsning. Køkkenet er fra Reform.

LÆS OGSÅ: 20 smukke køkkener, som du kan blive inspireret af