Køkken

Køkken-inspiration: 20 smukke køkkener

Kan du heller ikke få for meget køkken-inspiration, så kig med her, hvor vi har sammensat et galleri med 20 stilfulde køkkener.

Hvordan skal dit køkken se ud? Det er ikke ligefrem et spørgsmål, der er nemt at besvare.

Det kan føles som en jungle at navigere rundt i, når du skal tage stilling til, hvordan dit fremtidige køkken skal se ud. Der findes et hav af stilarter, farver, prisklasser med mere.

Derudover skal du tage stilling til, hvilke funktioner der er vigtige at prioritere i netop dit madværksted.

LÆS OGSÅ: 6 tips til den store køkken-makeover

Køkken-inspiration: Tænk på arbejdszonerne

Der er rigtig mange beslutninger, der skal tages, både hvis du skal ud at købe et helt nyt køkken eller blot skal opgradere dit nuværende køkken ved fx at skifter låger eller armatur ud. 

Først og fremmest skal du tage stilling til, om køkkenets nuværende opstilling er ideel. Når køkkenet skal indrettes, er det en god idé at tage udgangspunkt i arbejdstrekanten, som består af de tre vigtigste arbejdszoner - køleskabet, komfuret og vasken.

Det er i mellem disse tre zoner, der tilsammen danner en trekant, at du bevæger dig allermest i køkkenet. Zonerne skal ligge tæt på hinanden, så du opnår et godt arbejdsflow.

SE OGSÅ: 16 praktiske køkkenlamper 

Vælg din køkkenstil

I galleriet nedenfor finder du alt fra snedkerkøkkener, landkøkkener, de vovede, trendy køkkener og de klassisk hvide. På den måde kan du nemt finde ud af, hvilken køkkenstil passer bedst til dig.

Det hvide køkken har altid været populært, da det er et sikkert valg og en nuance, der aldrig går af mode.

I de senere år har man set flere modigere køkkenvalg med blandt andet helt sorte køkkener, farvede køkkener eller køkkener, der i en bestemt stil, fx den industrielle.

Også snedkerkøkkenet er ved at vinde udbredelse i flere danske hjem. Her er der for alvor fokus på håndværket og speciallavede løsninger, som passer netop til dit behov. 

Køkken-inspiration: 20 smukke køkkener 

Åbne hylder i køkkenet kan både være praktiske og give et flot og personligt udtryk på samme tid. FOTO: Birgitta Wolfgang. 

Hvis du pifter køkkenet op uden at skifte låger, kan du lade et enkelt materiale eller en farve gå igen i detaljerne ved f.eks. som her at skifte greb, vandhane og lamper til messing. FOTO: Cathrine Ertmann.

Hvis dit køkken er stort nok, så kan du nøjes med underskabe på den ene langvæg. Det vil skabe et lyst og luftigt køkken med rum til spisebord. FOTO: Kira Brandt. 

Overvejer du også at lade murstenene komme til syne, kan du ved at lave en mindre boreprøve se, hvilken farve de har under pudsen. FOTO: Andrea Papini. 

Er snedkerkøkkener lige noget for dig, vil du sikkert synes om dette, hvor de mange træelementer har fået selskab af en bordplade af stål. FOTO: Karin Gråbæk. 

Brug en bred køkkenø til at skjule store skuffer og skabe, der kan fungere som opbevaring for en masse køkkengrej. FOTO: Pauline Logoff.

Hvis du vil have rummet til at syne større, går du aldrig galt i byen med farven hvid, der har fået det forholdsvis lille køkken til at virke mere åbent. FOTO: Peter Kragballe. 

Et sort køkken kan hurtigt blive meget mørkt, så det kan være en god idé at holde omgivelserne lyse og bløde køkkenet op med træ og keramik. FOTO: Kira Brandt. 

I kombination med de blanke hvide vægfliser kommer den blå farve på skabslågerne til sin ret. FOTO: Mette Wotkjær. 

Villaer af ældre dato har ofte nogle skæve vinkler, som det kan være svært at få standardmål til at passe ind i. Derfor kan et snedkerkøkken lavet specielt til dit hus være en god løsning. FOTO: Kira Brandt. 

Trænger dit køkken til lidt farve, kan du gøre som her, hvor den røde farve kommer til udtryk på lampen og på væggen. FOTO: Søren Staun Petersen. 

Brugt på den rigtige måde kan spånplader give et råt og moderne look – som her, hvor det frisker det hvide køkken op. FOTO: Louise Scheutz-Klixbüll. 

Dette køkken er lyst og luftigt og har ud over plads til madlavningen også plads til et spisebord i midten af rummet. FOTO: Dianna Nilsson. 

I dette køkken behøver tingene ikke være stringente. Her må der gerne stå ting på køkkenbordene, så de er klar til at blive brugt. FOTO: Jens Barslund. 

Her er ovnen placeret under køkkenøen, som desuden også indeholder kogeplader og plads til at spise. FOTO: Jens Barslund. 

I dette ellers lyse og åbne rum fremstår det gennemførte sorte køkken stilrent og eksklusivt. FOTO: Louise Scheutz-Klixbüll. 

Hvid er en gennemgående farve i dette køkken, der bliver brudt op af små sorte detaljer, grønne planter og blomster. FOTO: Lasse Wind. 

Den integrerede marmorvæg giver dette enkle og stilrene køkken et anderledes udtryk. FOTO: Birgitta Wolfgang.

Se lige, hvor smukt dette køkken med sort/hvidt farvetema bliver ledsaget af greb og hane i messing. FOTO: Claudi+Capion

Dette køkken emmer af caféstemning, hvor der kan drikkes kaffe i lange baner ved det høje bord. FOTO: Stine Heilmann

Farver giver køkkenet karisma, og det er muligt at mikse flere af dem, uden at det kommer til at se cirkusagtigt ud. Bare sørg for, at farverne klæder hinanden. Den farverige keramik i vindueskarmen langs køkkenbordet understreger samtidig den legende stemning i køkkenet, og matcher farverne på de store flader. FOTO: PR.

Når væggene er beklædt med træ, er det vigtigt, at køkkenelementer har lidt kant som med den blå farve her, så rummet ikke flyder ud i ét. FOTO: PR.

Hvis du gerne vil undgå det traditionelle hvide køkken, men ikke vil gå all in på farvede fronter, er en varm lys grå et godt kompromis. FOTO: Andrea Papini.

Ved at give væggene en svag gul farve, dannes en rolig base for køkkenelementerne og virker som bindeled mellem den helt lyse grå og den blå farve. Brug samtidig kunst over køkkenbordet, for at gøre rummet mere personligt og mindre klinisk. Bare sørg for, at det hænger i passende afstand fra røg og damp. FOTO: Peter Kragballe.