Soveværelse

Inspiration: 7 kreative ideer til dit natbord

Natborde kommer i alle afskygninger, men du behøver ikke at ofre masser af penge på en dyr løsning. Se bare disse kreative natbordsideer.

Læser du inden sengetid? Har du brug for at smøre hænder og læber ind, inden du går til ro? Eller bliver du altid tørstig i nattens løb og har behov for vand inden for rækkevidde?

Et natbord er en nødvendig foranstaltning i soveværelset for mange, men derfor må praktik jo gerne gå hånd i hånd med æstetik. Det er heldigvis nemt at forene de to, hvis du på forhånd overvejer, hvad dit natbords-behøv er – og hvilken stil du ønsker i dit soveværelse.

Hvilket natbord skal man vælge?

Når du vælger dit natbord, skal du først afklare, hvad dit behov er. Ligger fodcremen, magasinerne og mobilen altid og roder på gulvet?

Så har du brug for et natbord med opbevaring – og måske en skuffe eller to til at kunne gemme de mindre pæne ting væk.

Skal der stå et vandglas på dit natbord? Så skal du vælge et materiale, der ikke er for sart.

Du skal selvfølgelig også overveje, hvor meget plads du har til rådighed. Har du et lille soveværelse, vil det være ideelt at vælge et natbord, som kan hænge på væggen – eller et med tynde ben, så udtrykket bliver luftigt. Har du god plads, kan det være, du skal leve hotel-stilen helt ud og indramme sengen med større natborde, der står på gulvet.

Endeligt skal du også have din stil for øje. Skal dit soveværelse et roligt helle, eller bliver du glad i låget af masser af spræl? Tænk det ind, når du vælger materialer og farver.

Vil du have mere natbordsinspiration?  Så se også at se vores 9 smukke sengeborde

Lav dit eget natbord  

Kan du ikke finde et natbord, der passer til dig og dit behov, så kan du også overveje at lave dit eget. Du kan enten tænke kreativt i forhold til, hvad der kan bruges som natbord – eller du kan hacke et billigt natbord eller en lille reol og med maling, tapet og greb give det nyt liv.

Vi har samlet syv idéer til alternative og kreative natborde her: 

Natbord af bøger

Har du ikke brug for opbevaring, kan en nem, hurtig og billig løsning til et natbord være en stabel dekorative bøger. Det giver et lidt tilfældigt og afslappet udtryk i soveværelset - og så er det super hurtigt at ændre, hvis du bliver træt af det. Stil gerne et par dekorative ting på bunken, så du skaber et lille stilleben. Foto: Ditte Capion

LÆS OGSÅ: Guide til at lave dit eget rustikke sengebord 

Vintagefund som natbord

Du kan nemt bruge en taburet eller en skammel til at skabe et lille natbord, som er nemt at flytte rundt. Her tilføjer det patinerede træ lidt hygge til det afdæmpede og minimalistiske soveværelse, så tøv ikke med at gå på jagt i gemmerne eller i genbrugsbutikker efter et godt og billigt fund, som kan bruges. Foto: Mette Wotkjær

Bænk som natbord - og personligt stilleben

Har du god plads, så er det oplagt at bruge en bænk eller et aflangt bord som natbord. Så er der god mulighed for at slå sig løs med indretningen og gøre dit natbord personligt ved at udstille planter, nips, vaser og minder. Du kan altid gemme væk og skifte ud, hvis du får brug for et mere stramt udtryk. Foto: Pernille Enoch

Hack et natbord med tapet og folie 

Lad dit natbord få lov til at tiltrække sig masser af opmærksomhed ved at vælge et i et anderledes materiale. Du kan også selv give et neutralt natbord nyt liv ved at lege med selvklæbende folie eller tapet.. 

Sving malerpenslen

En lille reol, stol eller skammel kan hurtigt forvandles til et drømmenatbord med en rest maling. Vil du skabe et roligt og sammenhængende udtryk i soveværelset, så kan du som her bruge overskydende maling fra væggen og male natbordet i samme farve. Giv det eventuelt en omgang lak eller anden overfladebehandling, hvis der skal stå vand på dit bord. Foto: Peter Kragballe

 

Udskift bordpladen

En anden måde at lave et personligt natbord på er ved at udskifte "bordpladen" på en skammel, taburet eller et lille sidebord. Du kan eventuelt bruge en marmorplade som her, en træplade (i de fleste byggemarkeder kan man billigt købe overskydende træstykker) - eller du kan snuppe den nemme løsning og beklæde den eksisterende plade med folie, der ligner sten eller træ. Foto: Stylesystemet

Brug en bogkasse eller hylde som natbord

Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan bruge som natbord. Har du ikke ret meget plads, så er det oplagt at hænge dit sengebord på væggen, så det ikke optager gulvplads. Her kan en lille bogkasse eller hylde være ideelt at bruge. Jo mindre dit soveværelse er, jo vigtigere er det, at det ikke ser for proppet ud, så vælg gerne en farve, som ikke larmer for meget.

Vil du have mere inspiration? Se også vores 25 smukke soveværelser lige her