Spisestue

25 flotte spisestuer: Find inspiration til din spisestue her

Spisestuen er et af de vigtigste samlingspunkter i hjemmet, og der hvor vi spiser de fleste måltider, så hvorfor ikke få den til at se flot ud? Få inspiration til din spisestue-indretning her.

Mangler du inspiration til din spisestue? Hvis ja, så er du kommet til det rigtige sted. Vi har samlet hele 25 forskellige spisestuer til dig, som du kan få inspiration fra til din egen indretning. Spisestuen er et af de vigtigste samlingspunkter i et hjem. Det er både der, vi spiser de fleste måltider i hverdagen med familien, og der, vi hygger med vores gæster. Der er altså god grund til at indrette spisestuen, så den er indbydende og hyggelig at opholde sig i. 

Når du skal indrette din spisestue, er der mange ting, der skal tages stilling til. For eksempel hvilket spisebord du skal vælge, og hvor stort det skal være, hvilke spisebordsstole, der både er pæne og gode at sidde i, hvilken farve rummet skal have og så videre. Det er altså ikke altid helt nemt. Derfor kan du også finde inspiration til hvilke spisestuemøbler og farver, du kan bruge til at indrette din spisestue.

Vi har udvalgt 25 spisestuer i forskellige stilarter, men du vil også se ting, der går igen. Der er eksempelvis flere steder, hvor den ikoniske Y-stol af Wegner og 7'er stolen af Arne Jacobsen er at spotte, selvom spisestuerne er helt forskellige. 

Spisestue - inspiration til indretning af både store og små

Spisestuer kommer i mange forskellige størrelser, og det vil ofte afspejle sig i indretningen. Hvis du har en stor spisestue, er det næsten oplagt med et stort spisebord. På den måde kan du have mange til middag og fylde rummet ud. Har du derimod en lidt mindre spisestue, eller indgår din spiseplads som en del af køkkenet eller stuen, kan en rundt bord være en god løsning. Det ikke virker så bombastisk som et firkantet af slagsen, og det er derudover nemmere altid lige at klemme en ekstra ind ved bordet. 

Har du styr på, hvordan du indretter en harmonisk spisestue? Her får du et par tips, til hvordan du indretter dit spiseområde.

SE OGSÅ: 25 altaner - indret den perfekte altan

25 smukke spisestuer, du kan blive inspireret af

HVID SPISESTUE

En hvid spisestue med de ikoniske Y-stole i hvid. Spisebordet er designet af Poul Kjærholm og stolene af Wegner. På spisebordet ses to store flasker, som begge er loppefund, og en lille krystallysestage fra Reflections Copenhagen. Vasen i vinduet er fra Giacomo Alessi Ceramiche købt hos De Fire Årstider.

Foto: Ditte Capion

LYSERØDE NUANCER 

Foto: Peter Kragballe

EN LYS SPISESTUE

Bring masser af lys ind i din spisestue med lyse farver og toner. Buketten er fra Stalks & Roots og vasen fra svenske Eightmood. Pendlen er designet af George Nelson, og plakaten er fundet hos Stilleben. Spisebordet er et CPH30 fra Hay, og stolene er Wegners Y-stole.

Foto: P. Wessel

KUNSTOBJEKTER I SPISESTUEN

Udstil din kunstsamling i spisestuen. Hvis du har et stort rundt spisebord, er det oplagt at bruge midten til udstilling af kunstobjekter. Omkring spisebordet står T-stolene fra 1952, der er designet af William Katavolos, Douglas Kelly og Ross Littell og både er en del af MoMAs og Louvres faste samlinger.

Foto: Jan Verlinde 

INDUSTRIEL SPISESTUE

Giv din spisestue karakter med industrielle og rå møbler, der spiller godt sammen med klassisk design. Bordet er fra Restoration Hardware, og stolene er Wegners Y-stole. Lamperne er fra Normann Copenhagen, mens krukken med en violinfigen i vinduet er fra Muubs. Fotokunsten er fra Kayser-o.com og Poster & Frame, mens keramikken og skålene på bordet er en blanding af loppefund og ting fra Stilleben.

Foto: Christina Kayser O.

RUSTIKKE MØBLER I SPISESTUEN

Giv herskabelige rammer kontrast med rustikke møbler såsom spisebordet her, der har en fortid som bod på et grøntsagsmarked. Spisebordsstolene er Model S16 fra hollandske Galvanitas og fundet brugt. Den flettede pendel over bordet er fra Tunesien.

Foto: Greg Cox

FLET I SPISESTUEN

Med en enkel blå farve i spisestuen, gives der spil til de neutrale spisebordsstole med flet samt resten af rummet. Bordet i krydsfiner med sprøjtemalede stålben har boligens indehvaer Claus Bjarrum selv designet. Spisebordsstolene er Børge Mogensens J39 – eller Folkestolen – fra Mogensens tid som leder af FDB's møbeltegnestue.

Foto: Nicoline Olsen

MERE INSPIRATION? 

Kan du heller ikke få for meget køkken-inspiration? Kig med her, hvor vi har sammensat et galleri med 20 stilfulde køkkener.