Stue

15 trendy vaser til din stue

Er du på udkig efter en ny vase eller mangler du inspiration til, hvordan du skal style dine gamle vaser? Så se med her.

Vaser er med til at give et dekorativt og personligt udtryk i dit hjem. De kan have mange funktioner, former og farver og derfor kan det ofte være svært at vælge.

Vaser til inspiration

Vi er mange, der elsker at dekorere vores hjem med vaser. Derfor kan det ind i mellem være godt med nyt vase-inspiration og et indblik i de nye tendenser.

Vasen kan pynte på mange måder. Du kan brug vasen til dine yndlingsblomster eller lade vasen fungere som et dekorativt udtryk ved at lade den stå alene. Ligeledes kan man samle sine vaser i forskellige størrelser, former og farver i et stilleben og dermed skabe et personligt og levende look - med eller uden blomster. 

Den perfekte vase til dit hjem

Elsker du vaser med finurlige detaljer og asymetriske forme, foretrækker du et råt og minimalistisk udtryk, eller er du mest til den traditionelle vase? De finurlige vaser kan typisk fungere som en form for kunst eller dekoration alene, hvor de rå vaser giver en kontrast til de feminine blomster.

Når du skal finde den perfekte vase, skal du have for øje, hvilken funktion den skal have. Skal det være en klassisk vase eller skal den være unika-vase eller noget derimellem? Samtidig er størrelsen også vigtig - skal det være en lille vase til hylden, en mellem vase til spisebordet eller en stor vase til gulvet?

Det kan også være, at du mangler en ny vase til samlingen, og så er du selvfølgelig nødt til at tage højde for de vaser, du allerede har. 

Nedenfor har vi samlet 15 forskellige vaser, der med garanti vil pynte i din stue. 

SE OGSÅ: Sådan indretter du dit hjem med farver

Farvede vaser i glas

Farvet glas er en af de helt store tendenser i øjeblikket. Glasset giver nemlig en lethed til indretningen, og farverne er et friskt pust. Hvis du ønsker at opnå et enkelt look, kan du nøjes med at stille en enkelt stilk eller blomst i vasen.

Du kan mikse vaser i sarte nuancer og få et legende og personligt stilleben eller give glasvaserne kontrast med et mere massivt materiale som stentøj, træ eller marmor. Få inspiration til farvede glas-vaser herunder.

Colour Vase fra Hay.

Vaser i brændte farver fra Broste Copenhagen. 

Ostrea ROCK Glasvase fra Hein Studio. 

Hvis din indretning er lys, kan du opnå en kontrast med en mørk vase. Balloon-vase fra Louise Roe. 

Plisseret vase i grå fra Tine K Home. 

Glasvaser i forskellige former og nuancer fra Specktrum.

SE OGSÅ: 3 ting, du kan bruge dit vitrineskab til

Keramik- og unikavaser

Farver, former og humor er nøgleordende for unikavasen, og de eneste regler er, at den skal stikke ud og være en smule anderledes. Keramik- og unikavaser har ligeledes den fordel, at de er meget dekorative i sig selv og behøver nødvendigvis ikke en blomst for et endegyldigt udtryk. Vi har samlet seks unikavaser med et tidløst udtryk.

Konkylie-vase fra Ferm Living.

 

 

Melfie-vasen fra A Simple Mess er lavet i stentøj og er karakteristisk med dens havblomst-inspirerede udtryk.

Vesterbro-vasen fra Lyngby er inspireret af Vesterbros mangfoldige udtryk. Vasens kaotiske og organiske form gør, at den kan fungere som udsmykning i sig selv. 

Gemma-vase fra Aytm. 

Vaser fra House Doctor.

Vaer i stentøj fra H&M Home.

Store vaser og gulvvaser 

En stor vase er iøjenfaldende, kræver mere plads og skal ofte kunne stå alene. Dog er der ingen tvivl om, at man ikke kan undvære den store vase, da den er perfekt til kæmpe buketter, hvis middagsbordet skal piftes op eller vindueskarmen mangler lidt liv. Hvis vasen er stor nok, kan den også bruges som gulvvase, som typisk er gode til store rum, hvor den har rig mulighed for at udstråle skulpturel elegance. Nedenfor finder du tre store vaser, som er perfekte til store blomsterbuketter, enkelte dekorationer eller blot som udsmykning i dit hjem. 

Den dråbeformede vase fra Kähler fungerer både på bordet og på gulvet.

Échasse glasvase med ståldetajler fra MENU.

Dekorativ vase fra Zara Home.

SE OGSÅ: 3 boligtrends, du ikke kan komme udenom