Stue

5 grønne planter til boligen

Gør din bolig forårsklar med grønne planter i alverdens farver og former. Se med her, hvor vi præsenterer dig for 5 fine af slagsen og deler tips til grøn indretning!

Lad de grønne planter indtage dit hjem og sprede glæde og godt indeklima. Her får du vores guide til nemme, grønne planter til din bolig! 

Du behøver ikke at være udstyret med grønne fingre for at have grønne planter i dit hjem. Dels er grønne planter langt nemmere at holde end blomstrende planter, dels kan du vælge de mere nøjsomme af slagsen som sukkulenter og kaktus, som ikke behøver særlig meget pleje.

5 grønne planter til boligen

Det kan være sin sag at holde liv i de blomstrende glæder, men med disse 5 grønne planter er der plantesucces. Fælles for dem alle er nemlig, at de kræver minimal pleje og sagtens kan klare at blive forsømt af og til. 

  1. Kaktus, fx Cactus, Crassula og Hatiora
  2. Sukkulenter og miniplanter, fx Peperomia Nevada, mini-sukkulent og Echeveria
  3. Hængeplanter, fx Aloe White beauty og Senecio herreanus
  4. Minitræ, fx Hoya carnosa
  5. Øvrige grønne planter, fx Aglaonema, Zanthoxylum og Nephrolepis 

FÅ FLERE GRØNNE IDÉER MED MAD & BOLIG! 

5 tips til en grøn bolig

  1. Drop at plante mange planter i den samme krukke. Plant i stedet en flok forskellige planter i hver deres potte, og placer dem smukt sammen.

  2. Arrangér dine planter på en lille bakke, så er de nemme at fjerne, hvis du har brug for mere bordplads.

  3. Skamler og sideborde er den helt store trend i boligen. Brug dem til dine potteplanter, og lad en lampe kaste lys direkte på planterne for en fed effekt. 

  4. Etagepotter til ophæng har fået en revival, og udvalget er efterhånden stort. Har du en nøgen plads i hjørnet, eller mangler du vindueskarme og hylder, så er hængeanordningerne ideelle til at skabe liv og fylde.

  5. Lad planterne stå i forskudte plan. Det giver også god mulighed for at bruge forskellige størrelser planter. Brug fantasien, når du tænker i potter og skjulere. Kurve i filt, flet, gummi og keramik m.m. kan sagtens gøre det ud for urtepotteskjulere. Husk at lade planten stå i egen potte og underskål, så den kan vandes, uden at vandet siver igennem til tæpper og gulve.

I galleriet nedenfor kan du få inspiration til indretning med de 5 grønne planter: 

5 grønne planter til boligen