Stue

9 indretningstips, der giver nyt liv til dit hjem

Trænger du til at forny dit hjem, men uden det skal koste en formue? Her har vi samlet ni tips til, hvordan du nemt kan give din bolig en mini-makeover.

Er du træt af at kigge på den samme indretning hver dag? Men har hverken midlerne eller det store budget til den helt store bolig-makeover?

Det behøver ikke at koste en formue eller kræve en masse tid og kræfter at forny hjemmet. 

Små forandringer kan nemlig gøre en stor forskel. Det handler bare om at tænke kreativt ved enten at forny det, som du har i forvejen, eller købe få nye ting. 

Nedenfor har vi samlet 9 kreatve tips til, hvordan du kan give nyt liv til dit hjem.

LÆS OGSÅ: 25 IKEA-hacks du skal prøve derhjemme 

 

9 indretningstips, der giver nyt liv til dit hjem 

1. Mal væggen 

 

At male en væg er nok det, der kan skabe størst forandring i dit hjem, uden det kræver mange kræfter og penge. Farver skaber stemning, og med en ny vægfarve kan et rum få et helt nyt udtryk. En ny vægfarve giver også nyt liv til både møbler og nips, så du slipper for at købe nyt.

Når du vælger farve, skal du bare huske at have in mente, om farven passer til de andre rum, hvis der er kig gennem flere rum i din bolig.

 

2. Skift greb 

Det kan ofte være en dyr affære at få lavet nyt køkken, så trænger du til fornyelse i køkkenet, kan nye greb og nyt armatur være en god løsning, der ikke er for hård ved pengepungen. Til et hvidt eller farvet køkken tilfører messing-detaljer et eklskusivt udtrykt.

3. Nye tekstiler 

 

Nye puder og plaider kan være en nem løsning til pifte hjemmet op. Her kan et skift i farver eller materialer nemlig gøre en stor foskel, hvis du trænger til forandring i soveværelset eller i stuen. Du kan også eksperimentere med at sammensætte de puder, du allerede har, på nye måder, så sofaen eller sengen får et nyt udtryk. 

4. Placer nips på nye måder 

Det virker umiddelbart simpelt, men at arrangere nips på nye måder kan have stor indflydelse på dit hjems samlede udtryk. Ofte bliver nips placeret rundt omkring i boligen, men det kan give et fint udtryk at samle dele af det i et stilleben på en hylde eller reol. Du kan også vælge at samle det i grupper efter farver, materialer osv.  for at lege med udtrykket. 

5. Find unikke rammer 

Er du træt af dine billeder og har brug for væg-fornyelse, kan et simpel trick være at finde en dekorativ ramme, der kan give nyt liv til dit maleri eller din plakat. På den måde kan du slippe for at tilføje flere billeder til din samling, da du med en unik ramme sagtens kan lade et billede hænge alene på væggen. Du kan eventuelt også male en af de rammer, du har i forvejen og på den måde ændre udtrykket. 

 

6. Nyt liv med planter  

Aldrig før har det været så in at indrette med planter i hjemmet. Og det er der også god grund til, da planter nemt kan pifte indretningen op. En idé kan for eksempel være at købe en stor plante, for eksempel en violinfigen, en monstera eller en strelitzia, der tilfører liv til din indretning.

Husk også på, at krukker og vaser i sig selv kan være dekorative. Så har du en vase eller en krukke i skabet, men ingen planter eller blomster at komme i den, kan den sagtens stå fremme og pynte alligevel.

7. Mal møblerne 

Udover at male væggene kan det også skabe stor forandring at male et møbel i en ny farve. På den måde kan du få et unikt møbel, der både er dekorativt og moderne uden at skulle have særligt mange penge op af lommen. Måske har du endda lidt maling på loftet, som du kan bruge, eller du kan eksperimentere med at blande din egen farve ud af rester. 

8. Omroker vægpynten 

Har du mange malerier og plakater, kan et nemt tip være at rykke rundt på dem. Du vil blive overrasket over, hvor stor en forskel det gør, hvis du prøver at hænge dem på andre måder. Har du en billedvæg, kan du for eksempel lave den anderledes ved at begynde billedvægen enten fra midten eller hjørnet, hvilket kan gøre en stor forskel. 

Har du store malerier eller plakater, kan du også prøve at stille dem på gulvet i stedet for at have dem hængende og på den måde opnå et nyt udtryk. 

9. Skift spejl 

Et nyt spejl kan skabe en stor forandring de steder, hvor du normalt ikke har mange indretningsmuligheder. Det kan for eksempel være i entréen eller på badeværelset, hvor det udover at være praktisk også kan være dekorativt.Har du flere spejle i dit hjem, kan det derfor være en mulighed at prøve at bytte rundt på dem.

Vil du investere i et nyt spejl, kan det være en god idé at vælge noget andet end de klassiske runde eller aflange spejle og i stedet vælge ét, der har en mere unik form. 

LÆS OGSÅ: 6 idéer til den store stue-makeover