Annonce
Stue

Denne forårstrend er ikke til at komme udenom

Inviter naturen med til bords dette forår. Her får du boligstylistens guide til, hvordan du dækker det smukkeste bord med forårets trends.

Naturen spiller i den grad en fremtrædende rolle i borddækningen til forårets fester og middagsselskaber.

Blomster, grene, og sarte forårsfarver kommer til at pryde bordene, og du får nemt følelsen af at spise middag i en blomstereng. 

Inviter naturen til bords

Dette forår handler det ifølge boligstylist Gitte Christensen om at bringe naturen inden for i sit hjem. 

- Efter vinteren har vi en kolossal længsel efter blomster og spirer, og det kommer stærkt til udtryk i boligtendenserne, siger Gitte Christensen.

Der er mange måder, du kan få dit forårsbord til at spire på. Har du en blomstret tallerken, er det en perfekt måde at bringe nostalgi og natur ind på bordet.

- Borddækning med blomster, stel, servietter, duge og bordkort er en måde at være kreativ på, også selv om man ikke arbejder med noget kreativt til hverdag, fortæller Gitte Christensen, som selv elsker at dække op til gæster.

Miks nyt og gammelt

Den gode nyhed er, at sæsonens borddækning er knap så formel. Du kan mikse dit nye stel med et gammelt og på den måde skabe et mere spændende udtryk, når gæsterne kommer forbi til middag. 

- De tidligere generationer samlede på stel, men vi er meget mere foranderlige og har lyst til noget nyt. Det er fint at kunne mikse forskellige stel og bringe vintage-elementer ind i sin bordopdækning – for eksempel ved at bruge gamle vaser eller glas, siger Gitte Christensen.

- Vi dækker op med mere omtanke. Papirservietterne er udskiftet med stofservietter, og buketten, der visner efter to dage, viger til fordel for spirer og grene, som vi har glæde af i mange uger efter middagsselskabet.

Til fest og hverdag

Det er ikke længere kun til livets store fester, at vi gør noget særligt ud af borddækningen.

Ifølge Gitte Christensen er udsmykningen i løbet af de senere år blevet mere kreativ, personlig og delevenlig, og tendensen kryber også ind i hverdagen.

- Bryllupsudsmykning fylder rigtig meget på Instagram, og det inspirer jo folk – også selv om de ikke skal giftes. Hvis man skal holde konfirmation, stor fest eller bare have gæster, så gør man mere ud af det. I en digital tid, hvor vi bruger vores telefoner så meget, er det rart at have noget mellem hænderne.

Få boligstylistens bedste tip til opdækning med blomster

1. Den farvede dug og stofservietterne er med til at fremhæve det hvide porcelæn.

2. Du kan skabe et grafisk udtryk ved at folde en bestikholder af en stofserviet. Understreg det grafiske ved at klippe et bordkort i en trekant.

3. Skab den smukkeste forårsstemning på bordet ved at vælge nogle hånddryppede lys i forskellige farvetoner.

4. Miks gerne dine tallerkener med motiver med hvide tallerkener. Lægger du en hvid tallerken nederst, fremhæver du på smukkeste vis den blomstrede tallerken.

OM HAMMERSHØI POPPY – ET NYT STEL FRA KÄHLER

Hammershøi Poppy-stellet udspringer af Kählers klassiker, Hammershøi, og er designet i samarbejde med kunstner Rikke Jacobsen.
 
Hammershøi Poppy består af seks signaturdele og krus, tallerkener og skål har hvert sit valmuemotiv fra spirende knop til udsprungen blomst, der smyger sig hen over porcelænet ledsaget af snoede stilke, der binder stellets forskellige dele sammen. Stellet kan vendes og drejes og mikses med det klassiske hvide Hammershøi.
 
Læs mere om Hammershøi Poppy her

 

Læs mere om: