Annonce
Stue

Sådan skaber du de bedste forudsætninger for vinterhygge i stuen

De kolde, mørke måneder står foran os, så hvad er bedre end at krybe sammen på sofaen med en hyggelig film i stearinlysets skær? Her får du 5 tips til at indrette en hyggelig vinterstue.

Om vinteren er det i stuen, vi hygger os og får varmen igen efter en tur udenfor i det kolde. Her kan vi rigtig krybe sammen under et tæppe på sofaen med en god film, salte popcorn eller en kop varm kakao.

Den hjemlige hygge er derfor ekstra meget i fokus hen over vinteren, hvor vi ønsker os en stue, der kan samle familien og som byder op til kvalitetstid og samvær.

Vil du skabe de bedste forudsætninger for vinterhygge i stuen, får du her fem tips til indretningen.

1. Bløde omgivelser

Skal stuen danne de perfekte rammer for afslapning, kan du næsten ikke polstre den for meget. Sofaen er selvfølgelig alfa og omega, og har du pladsen, så investér i en sofa, hele familien kan samles i – eventuelt en rigtig flydersofa med chaiselong, der byder op til både filmaftener og afslappende samtalestunder.

Sørg også for, at der er let adgang til tæpper og puder, som hurtigt kan findes frem på de kolde aftener. Har du en stue med hårde trægulve, kan du også bløde hele udtrykket op med et gulvtæppe i en behagelig farve.

2. Det rigtige tv

Til en god filmaften hører selvfølgelig et godt tv, der kan prale af både et godt billede og en god lyd, så du kan lade dig opsluge fuldstændigt. Samsung har udviklet en række forskellige fjernsyn, som rent faktisk pynter og komplementerer stuen frem for at skille sig ud fra de varme omgivelser.

Ønsker du et dekorativt fjernsyn, er The Frame fra Samsung helt oplagt. The Frame forener nemlig funktion og dekoration, idet det er forklædt som kunst. Når du slukker det, kan det vise kunstværker og billeder, så det let blender ind som et kunstværk på væggen. Du kan vælge forskellige rammer til tv'et, så det passer til din indretningsstil og udtrykket i resten af stuen. Gør for eksempel tv'et til en del af billedvæggen med varme og stemningsgivende malerier eller plakater, der alle kan bidrage til hyggen.

Skal filmaftenen med The Frame være helt i top, kan du investere i en soundbar. S-Series Soundbar HW-S811B fra Samsung er en ultratynd soundbar, der giver en naturtro surround-oplevelse – uden at gøre sig mere bemærket end fjernsynet selv.

Et andet bud på et dekorativt fjernsyn til stuen er The Serif fra Samsung. Fjernsynet er flot fra alle vinkler, hvilket åbner helt nye muligheder for, hvor i rummet du kan placere et tv. Det har desuden et aftageligt stativ, så skærmen både kan stå selvstændigt og placeres i f.eks. en reol. Alt er i princippet muligt, og fjernsynet er et designelement i sig selv, der kan bidrage til at udtrykke din personlige stil.

The Serif fra Samsung kommer i to farver: Cloud White og Cotton Blue. Du kan få det i fire forskellige størrelser, fra 43 til 65 tommer.

3. Små, personlige detaljer

For at skabe varme og rare omgivelser, kommer du rigtig langt med en personlig indretning. Indret dig med møbler og nips, der betyder noget for dig, og som måske har en farve, du særligt godt kan lide. Du kan også lægge nogle af dine favoritbøger frem på reolen eller sofabordet – de siger en hel del om dig.

Det kan også være, du har en masse ferieminder og børnekreationer liggende. Dem kan du eksempelvis samle i et stilleben med figurer, skåle vaser, billeder og diverse. Det kan da om noget varme i en kold tid.

4. Behagelig belysning

Lyset i stuen kan betyde uendeligt meget for hyggen. Indret dig med levende lys (eller led-lys) og måske nogle mindre hyggelamper, der kan lyse op i hjørner og kroge. Til de store lamper kan du med fordel anskaffe lysdæmpere, så du kan opholde dig i et blødt og rart lys, mens fredagsfilmen kører i tv’et.

Både The Frame og The Serif har en mat skærm, som minimerer refleksioner fra både lamper og sol, så du kan se tv uden at skulle tage hensyn til lyset i rummet – og uden at skulle gå på kompromis med vinterhyggen.

5. Lav en hyggekrog

Det kan også være en god idé at indrette en hyggekrog i din stue, som giver mulighed for alenetid, ro og fordybelse. Indret hyggekrogen med en lænestol eller en puf, og sørg endelig for en masse puder, der kan skabe den afslappende stemning.

Det er helt oplagt at lave hyggekrogen i nærheden af både bogreol og læselampe, så du kan nyde en god bog i de rolige omgivelser. Er du så heldig at have en pejs, kan du med fordel gå all in på vinterhygge i nærheden af den.

SAMSUNG HAR ET TV TIL ALLE

Samsung tilbyder et bredt udvalg af fjernsyn, så du kan finde lige præcis det, der passer perfekt til dig og dine behov. Uanset om du leder efter eksklusivt design, de mest avancerede tekniske funktioner eller den bedste måde at opleve livesport på, så kan du finde dit næste tv på samsung.com/dk. Hvilket Samsung-tv passer til dig og dit hjem?

Læs mere om:
tv