Stue

Sådan vælger du tæppe til stuen

Se her, hvordan du finder det perfekte tæppe til din stue. Både når det kommer til stil og funktion.

Et tæppe kan have flere formål, så tænk gerne over funktionen, inden du investerer i et nye tæppe til dit hjem.
 
Måske skal det opdele stuen, forbedre akustikken, varme rummet op eller markere opdelingen fra et rum til et andet. Mulighederne er mange.
 
Når du har besluttet dig for, hvor tæppet skal bruges, er det tid til at tænke over looket.
 
Der er noget for enhver smag, når det gælder tæpper, for de findes i alverdens materialer, mønstre og farver. Vi giver dig inspiration til, hvordan du vælger det helt rigtige tæppe, som passer lige præcis til din stue.
 
TIP! Har du mange firkantede møbler i stuen, er det en god idé at bruge runde tæpper til at bløde møblerne op.
 
 

UNDER SPISEBORDET

Når du skal finde det rette tæppe at lægge under spisebordet er det vigtigt, at du tager højde for, at stolene skal kunne trækkes ud og stadig stå på tæppet. Lyse møbler kan sagtens tåle et tæppe med lidt pang.

TÆPPET TIL DEN STILRENE

Hvis du bor i klassiske rammer og foretrækker en stilren og stringent indretning med ensfarvede møbler, kan du med fordel vælge et mørkt tæppe med lidt mønster. Gå efter et mere neutralt tæppe, hvis din indretning indeholder mange farver og materialer. Tæppet heder Elli rug og er fra Fabula Living.

TÆPPE UNDER SOFAEN

Når du lægger et løst tæppe under sofaen, skal du vælge et tæppe, som minimum når ind under de forreste ben – og gerne også de bagerste ben. Hvis du har stole stående overfor sofaen, skal du gå efter grundreglen, der siger, at tæppet skal ligge ca. 20 cm. under sofa og stole. Gulvtæppet er fra Linie Design.

SE OGSÅ: Sådan finder du den perfekte sofa

Et tæppe, der markerer overgangen

Et løst tæppe eller en lang løber kan være med til at markere overgangen fra et rum til et andet. Desuden tilfører det også stuen mere varme. Du kan også tilføje mere varme til et rum med vægtæpper.

GOD AKUSTIK

Et tæppe forbedrer akustikken i et rum, da det stopper nogle af lydbølgerne og forhindrer, at lyden bliver kastet rundt mellem fladerne i gulv-, væg-, og loft. Gulvtæppet hedder Earth Bamboo og er fra Massimo.

VINTAGE-TÆPPER

Giv stuen et unikt og personligt udtryk med et vintage-tæppe. Vintage-tæpper klæder mange indretningsstile, og især når du indretter med møbler, der ligger op ad den naturlige farvepalette. Både marokkanske- og persiske tæpper er stadig hotte i indretningen, og du kan være heldig at spotte dem på luksus-loppemarkeder. Tæppet på billedet er fundet på et loppemarked.