Terrasse og altan

26 uderum, som du kan blive inspireret af

Hvad enten du har en altan, en terrasse eller bare elsker at nyde varme stunder udenfor, så er der masser af inspiration at hente i disse 26 kreative uderum.

Når solen står højt på himmelen, er det en luksus, at du kan åbne døren og træde ud på din helt egen udendørs oase. Et sted, hvor du virkelig kan få slappet af, solet dig eller læst en god bog.

Med det danske vejr er det ikke altid muligt at bruge vores uderum, så meget som vi gerne ville. Men når foråret så småt melder sin ankomst, er det rart at kunne nyde en kop kaffe udenfor i sin lænestol omgivet af solens stråler.

Skab din egen udendørs-oase

Der er mange måder, du kan skabe et hyggeligt uderum på. Er du glad for planter og krydderurter, kan du med dine yndlingsblomster eller nogen højbede hurtigt skabe en hjemlig stemning. Plant fx krydderurter i krukker i samme farvetoner, men i forskellige størrelser.

En anden ting, der bidrager til hyggen, er havemøblerne. Det er vigtigt at have nogle behagelige havemøbler, som du og dine gæster kan sidde i, indtil solen går ned. Gå efter solide træmøbler, hvis du vil have ekstra komfort. Du kan nemt sætte dit eget præg ved at vælge nogle mønstrede puder og tekstiler, der passer godt til dig.

Har du ikke så meget plads kan et lille cafébord og et par stole være en fin løsning.

Nedenunder finder du vores galleri, hvor vi har samlet 26 skønne uderum.

26 skønne uderum, som du kan hente inspiration i 

Skab en plads i skyggen på varme dage

Lige så rart det er at misse mod solen, lige så tiltrængt og hyggeligt kan det være at læse en bog eller tage en lur i skyggen. Du kan bruge et tæppe eller lagen til at skærme af, der hvor du vil have en skyggeplads. 

Foto: Mia Mortensen

Brug bløde materialer, når du indretter dit uderum

Du kan hurtigt skabe hygge udenfor ved at lægge en pude eller et skind på dine havestole.