Annonce
Terrasse og altan

Boligstylist: Sådan indretter du den ultimative terrasse

Terrassen kan blive dit yndlingsopholdssted, hvis blot den er indrettet optimalt. Vi har fået indretningsstylistens bedste tips til, hvordan du kan skabe det ultimative uderum.

Lange sommeraftener under den lyse, nordiske himmel. Så fås det ikke meget smukkere, og er du så heldig at have en terrasse, vil den med garanti hurtigt blive yndlingsspottet og fungere som en ekstra stue, når vejret er til det. Det er her, du kan sole, grille fisken og nyde blomsterne i krukkerne. Under åben himmel og fuglesang, men stadig med masser af komfort.

Og det er faktisk også her, du kan samle folk omkring dig og se sommerens TV, uden du behøver at gå glip af de lange lyse aftener.   

For at udnytte alle terrassens mange muligheder og få det optimale ud af de kvadratmeter, du betaler for, har vi allieret os med indretningsstylist stylist Gitte Christensen, der har arbejdet med indretning i 15 år og har hjemmesiden Objectsanduse.com. Her får du hendes bedste tip til at skabe den ultimative terrasse, hvor forårs- og sommerlivet kan leves fuldt ud. 

1# Del terrassen op i sektioner

Der er nærmest ikke det, du ikke kan bruge din terrasse til, når vejrguderne vil det. Inddeler du terrassen i sektioner, vil den stort set kunne fungere som en direkte forlængelse af alt, hvad du kan lave indendørs i dit hus – som jo også er delt op i rum, fortæller Gitte Christensen.

Du kan have grillen og spisemøblerne stående i ét hjørne og evt. afskærme med plantekasser eller store krukker med blomster eller høje græssorter, der både er smukke at se på, tager indkig og giver lidt læ.

Har du plads og mulighed for at lave et lille udekøkken i én sektion, vil du med stor sandsynlighed bruge det hele sommeren, når grøntsagerne skal vaskes eller en dressing røres sammen. Vælg en anden sektion, hvor du skaber loungestemning med nogle af de mange komfortable møbler på markedet, der er egnet til at stå udendørs. Tilsæt også gerne tæpper, som er lavet i materialer, som kan klare vejr og vind. De skaber også en personlig og afslappet stemning og er gode til at inddele terrassen i ’afdelinger’ og samtidig binde det hele sammen – evt. også farvemæssigt.

Placér lanterner i forskellige størrelser rundtomkring. De kan skabe en helt særlig stemning, når tusmørket falder på.

2# Alt inklusive: Flyt stuen udenfor

Hvad er det, der oftest trækker os indenfor på de lange lyse aftener? Svaret er nok for de flestes vedkommende: fjernsynet. Så skal der tilbringes mange skønne timer på terrassen, kunne det måske være en idé at integrere et TV i dit uderum. Har du et loungeområde på din terrasse, kan dét være et godt udgangspunkt for en sommerfilm under åben himmel, og ellers er store kurve til at opbevare tæpper og puder, en god løsning. Så de er nemme at transportere ind og ud, når, I skal holde TV-hyggeaften, lyder rådet fra Gitte Christensen.

Samsung har skabt et TV, der er egnet til at sætte op udendørs. 'The Terrace' er designet med 4K QLED og en lysstyrke på op til 2.000 nits, så du kan opleve fantastisk billedkvalitet og synlighed udendørs. TV'et kan klare sig helt fra -30 til 50 grader og er beskyttet mod vand og støv. Placér The Terrace i et skyggefyldt område og ikke i direkte sollys, og vælg et sted, hvor der er plads til, at alle kan se med. Vælg enten loungeafdelingen, eller skab et særligt TV-hjørne med f.eks. bløde sækkepuder og fold-ud-madrasser til at slænge jer på. Se mere om 'The Terrace' fra Samsung her. 

3# Halvt overdækket er helt godt

For at udnytte dit uderum bedst muligt er det en god idé at få skabt muligheden for at sidde i læ, råder Gitte Christensen. Enten ved at bygge et halvtag, sætte et læsejl op eller finde en flot markiseløsning. Alternativt kan du anskaffe en robust parasol, der som minimum kan tage en let sommerregn eller blot duggen, når den falder. En varmelampe kan desuden forlænge aftenen udendørs.

The Terrace Outdoor TV

Samsung er blevet rangeret som bedst sælgende TV-brand 15 år i træk - og ikke uden grund. Du kan nemlig forvente den mest fantastiske TV-billedkvalitet – og nu ikke kun på indendørs-TV. Med The Terrace Outdoor TV får du 100 procent farvevolumen, hvilket sikrer QLED-farvekvalitet i 4K-opløsning, ligesom en lysstyrke på op til 2.000 nits giver dig en billedkvalitet i topklasse. Det vil sige optimal synlighed udendørs, også når solen skinner, hvis blot du placerer The Terrace i et skyggefyldt område. Uanset årstid sikrer IP55-klassificeringen fuld funktionsdygtighed og beskyttelse mod fugt, støv og varme. TV’et er desuden udstyret med en antirefleks-teknologi, som reducerer refleksioner på skærmen markant og forbedrer kontrasten. Som prikken over i’et har det også indbygget Smart TV. Læs mere på samsung.com

 

 

 

 

 

 

Læs mere om: