Terrasse og altan

Guide: Sådan får du en udendørs bruser i haven

Udendørs brusere er ofte noget, der kan findes i fine boligmagasiner. Men faktisk kan du let lave en hyggelig oase i din have eller i dit sommerhus, hvor udendørs bruseren får lov at være en del af stemningen.

På en varm sommerdag er det ren afslapning at blive kølet ned i en udendørs bruser. De kan indrettes på mange forskellige måder, hvad end det er i din private bolig eller sommerhus. Den er populær blandt både børn og voksne og er derfor en god ting at eje i haven. 

GUIDE: STEMNINGSFULDE UDENDØRS BRUSERE Den afskærmede udendørs bruser

Hvis du har en have, hvor mange naboer kan kigge ind, kan det være rart, at have lidt afskærmning foran bruseren. Afskærmning kan både være et lille hegn af naturmaterialer eller en del af en mere massiv konstruktion. F.eks. kan du, hvis du bygger et nyt hus, vælge at gøre afskærmningen til en del af husets plantegning.. Se inspiration længere nede.

Udebruser i et med naturen

I et gammelt sommerhus kan et af de største problemer, når du skal lave ændringer, være at finde noget, der passer ind i stilen. Med udebruseren kan du heldigvis selv konstruere og designe din løsning, så det passer ind i en charmerende sommerhusstil. Det behøver nemlig ikke være noget prangende, da det eneste det skal kunne, er at give dig et friskt bad. I sommerhuset er stilen med afskærmning med til at skabe små oaser rundt i haven.

Det ekslusive brus

Det mere eksklusive udendørs bad ses ofte som en del af huset. Det kan med fordel placeres tæt på husets badeværelse med en dør i, så du kan gå direkte indenfor efter badet. Når ude bruseren er tilsluttet huset, kan du f.eks. plante nogle vilde planter ved siden af badet, for at bringe naturen tættere på. Det giver også noget flot at kigge på, mens du står og nyder den friske luft. 

Se også: Skab flere stemnignsfulde rum i haven

Noget godt under fødderne i udebruseren

For at fuldende den dejlige følelse det er, at stå udenfor under den blå himmel og bade, er det vigtigt, at have et godt underlag. Det behøver ikke være noget særligt, men hvis vandet bare står og løber ned i græsset under en, bliver det en værre mudderpøl. En lille bygget terrasse på en lille kvadratmeter kan gøre det, så vandet kan løbe ned mellem brædderne. Et underlag af større sten, som på en stenstrand, kan også være en fin løsning - og så får du lidt massage under fødderne imens. Du kan lave mange kreative løsninger, det er blot vigtigt, at vandet har et sted at løbe hen. Derfor kan en balje under også være en fin løsning.

Hvis du ønsker at finde mere inspiration til haven, kan du læse med her.

Installation af udendørs bruser

Der findes, som med mange andre ting, en permanent og en midlertidig løsning. 

Den midlertidige løsning, hvor bruserøret bliver tilkobles en vandslange, må du gerne selv lave. 

Hvis du derimod ønsker en mere permanent løsning, skal du tilkalde en autoriseret vvs-installatør. 

Derudover skal du overveje, hvad dine behov er til udendørs bruseren. Hvis du vil bruge bruseren, som du bader sædvanligvis, skal vandet afledes til en kloak. Sæbevand og andet betragtes som spildevand, hvorfor det er vigtigt, at det kommer det rigtige sted hen.

Hvis du blot ønsker at bruge badet til en hurtig skyller, kan en faskine være en god ide. Det skal man dog søge tilladelse om ved kommunen. 

 

Se 5 smukke underdørs brusere her

Foto: PR 

Her bliver udendørsbruseren integreret i husets plantegning. Det giver et meget eksklusivt udtryk, og sammen med de smukke planter skabes der en zen følelse.

 
Foto: Christina Kayser O.
 

Et udendørs bad kan være meget praktisk til sommerens varme dage. Her er der lavet et underlag at stå på, mens man bader, så det også er komfortabelt.

 
Foto: Frederikke Heiberg

I et lille hjørne i baghaven er denne udendørs bruser blevet installeret. Der er gjort meget ud af, at få oasen til at gå i et med resten af haven, med sten som underlag og en gammel træstige til håndklæderne.

 
 

Foto: Mette Wotkjær 

 

Afskærmning kan være meget rart, når man står og bader. Her er der brugt et hegn af pileflet, som giver lidt privatliv til udendørs bruseren. Det fuldender også det skønne sommerhuslook med håndklæderne kastet hen over afskærmningen.

 

Foto: Julie Vöge Hansen

 

Hvis du allerede har en dejlig terrasse, kan du sagtens placere et udendørs brusebad der. Her bliver bruseren en dejlig integreret del af terrassen, hvor du hurtigt kan tage en skyller.

 

 

Læs mere om: