Terrasse og altan

Masser af inspiration til indretning af din terrasse

Er der noget bedre end at tilbringe solrige sommerdage på sin helt egen terrasse? Vi har samlet masser af inspiration og fine idéer til indretning lige her.

Grillmiddage med venner og familie, dasedage i solen, morgenmad under åben himmel og let adgang til frisk luft, farverige blomster og velduftende krydderurter …

Når foråret får fat, forlænges hjemmet og breder sig til terrasser, haver og altaner. Og er du så heldig at have et uderum, som fungerer som ekstra boligkvadratmeter i sommerhalvåret, så kan det hurtigt betale sig at lægge lidt energi i, hvordan du får området udnyttet og indrettet bedst muligt.

Hvad skal man have på sin terrasse?

Når du indretter din terrasse, skal du først og fremmest tænke på, hvad du primært vil bruge den til. Har du god plads, kan du med fordel inddele den i flere forskellige zoner, så der både er et hyggeligt spiseområde, en plads til solsenge og måske et loungeområde, hvor morgenkaffen kan nydes, og du kan slappe af med en bog eller et magasin.

Er du mere begrænset i antallet af kvadratmeter, giver det bedst mening at udvælge én primærfunktion til din terrasse. Elsker du at spise ude, vil det være oplagt at prioritere et spisebord – men tænk eventuelt kreativt, og vælg et, der kan klappes sammen, så der også vil være plads til at slænge sig på en solstol eller madras på ekstra varme dage.

Hvordan indretter man en hyggelig terrasse?

Når de store linjer på terrassen er på plads, så er det tid til at have fokus på alle de små detaljer, som gør uderummet både hyggeligt og personligt. Det kan for eksempel være:

  • Masser af blomster, planter og krydderurter i fine krukker, der kan skabe liv på terrassen.
  • Hyggelig belysning som for eksempel solcellelamper, lyskæder og lanterner, der understreger stemningen på lune sommeraftener.
  • Fine tekstiler i form af tæpper og puder, der bidrager til både komfort og atmosfære. Tænk gerne i, hvordan de for eksempel matcher krukker og blomster, så du skaber en rød tråd i indretningen på terrassen.
  • En parasol eller et solsejl understreger også i dén grad sommerstemningen i dit uderum – og så er de nærmest uundværligt terrasse-tilbehør.
  • Tænk i at blande forskellige materialer. De naturlige udgaver som græsser, træ og bambus gør sig godt udendørs på både møbler og tilbehør, men bland dem gerne med både bløde tekstiler og mere rustikke materialer for at skabe et spændende udtryk.

Inspiration til indretning af din terrasse: 12 smukke bud, du kan hapse idéerne fra

Foto: Maria Kirstine Vous 

Har du ikke så mange terrasse-kvadratmeter at gøre godt med, så kan en god indretningsløsning være at vælge et lille cafésæt, hvor både morgenkaffen og aftensmaden kan indtages. Det er også let at klappe sammen og rydde væk, hvis du vil bruge pladsen til for eksempel en solstol. 

Foto: Nellie Møberg 

Har du derimod god plads, så dedikér et område på terrassen til ren solbadning –  som her, hvor solsengen i bambus virkelig kommer til sin ret. Sørg for at supplere med masser af blomster og planter i krukker og kurve, som skaber en naturlig overgang fra haven til hjemmet. 

Foto: Stylesystemet 

all in på kolononihave-stemningen, og indret din træterrasse med et marguerit-havemøbler, quiltede tæpper, mønstrede puder og grøftekantsblomster. Vasen på bakken er en arvesag fra Bornholm, skålen er lavet af keramikeren Gurli Elbækgaard, og kopperne er fra Studio Arhøj. 

Foto: Nellie Møberg 

Når du indretter din træterrase, så kan du med fordel have for øje, hvilken retning den vender i –  så kan du placere de forskellige zoner mest hensigtsmæssigt i forhold til solens stråler. Her giver de rustikke havestole i metal desuden et fint modspil til dugen af hør og de feminine blomster. 

Foto: Peter Kragballe 

Hvis du har plads på terrassen, så skab flere små oaser, hvor man kan slå sig ned. Her glider havebænken fra Hay perfekt ind i omgivelserne under det gamle æbletræ. Puden er fra The Apartment.

Foto: Nicoline Olsen 

Masser af naturlige materialer er et hit, når du skal indrette din terrasse. Her fungerer gardiner i bambus både som afskærmning mod solen og nysgerrige blikke. Rullegardinerne er fra Color & Co. Bordet er lavet af en MDF-plade monteret med ben, og lamperne er fra belgiske Bazar Bizar. Spisebordsstolene er Børge Mogensens Folkestolen, og vasen er fra Hjorth Keramik.

Foto: Birgitta Wolfgang 

Det behøver hverken at kræve mange penge eller masser af virkemidler at indrette en hyggelig terrasse. Her skaber et enkelt og rustiks plankebord tilsat mønstrede puder, en parasol og syrener fra haven det perfekte udgangspunkt for lune sommeraftener med venner og familie. Stolene er fra IKEA. 

Foto: Nellie Møberg 

Vil du gerne forlænge antallet af dage, du kan nyde din terrasse, så overvej, om dele af den skal være overdækket. På den måde kan du udnytte din haveoase på selv regnfulde dage og dugfyldte sommernætter. Loungesættet er fra Bilka. 

Foto: Nicoline Olsen 

Er du så heldig at have en usædvanlig udsigt fra din træterasse, så kan den næsten fungere som indretning i sig selv!

Foto: Nellie Møberg 

Har du ikke så meget plads på terrassen, så kan du udnytte den ved at vælge et rundt bord – så kan du nemt tilføje flere stole, når der kommer gæster. Bord og stole er fra Tine K Home, puderne er fra Juna, kanden fra Zara Home, kopperne fra Skagerak og vasen fra FDB. 

Foto: Peter Kragballe 

En terrasse behøver ikke at være på jorden! Her er der skabt den fineste oase på en tagterrasse 1. sals højde, hvor masser af krukker med planter og blomster skaber stemning, mens et solsegl skærmer mod nysgerrige blikke fra naboerne. Havesættet er fra Hay, og keramikken er vintage. 

Foto: Nellie Møberg 

Hvis du vil skabe en rød tråd mellem indretningen inde i huset og den på terrassen, så kan du med fordel lade de samme elementer gå igen. Bordet her fra Eberhart med den særlig fod er at finde i både køkkenet og på terrassen og skaber på den måde sammenhæng i indretningen. De flettede stole er fra Sika Design.