Opskrift på hjemmelavet marcipan

Opskrift på hjemmelavet marcipan

Få en god grund-opskrift på hjemmelavet marcipan, som du vil bruge igen og igen, når marcipan-trangen melder sig...

Tirsdag, 17. november 2015 - 10:38 - af Susanne Palmqvist / Foto: Anders Schønnemann
Er du vild med rå marcipan, så lav den selv af mandler eller en blanding af mandler og nødder. I denne opskrift på hjemmelavet marcipan er der blandet en hjemmelavet sukkerlage i, men du kan også ælte den med en god honning eller akaciesirup. Marcipanen smager skønt både naturel og i enkel konfekt. Du får en grundopskrift på almindelig marcipan kun på mandler, som også kan bruges til en lysegrøn med pistacier og en lidt mørkere med valnødder.
 
Brug den fx i stedet for købt marcipan i:

Grund-opskrift på hjemmelavet marcipan

Ingredienser til hjemmelavet marcipan:

  • 1 dl vand
  • 1½ dl alm. hvidt sukker, økologisk sukker eller lyst rørsukker
  • 200 g smuttede mandler
  • 2 spsk. sigtet flormelis

Sådan laver du hjemmelavet marcipan:

  1. Bring vand og sukker i kog i en lille gryde.
  2. Lad det boblekoge i 5-6 minutter.
  3. Køl det helt af under omrøring, så det ikke krystalliserer. 
  4. Smut mandlerne, og bred dem ud på et viskestykke, til de er tørre.
  5. Kom dem i en blender/foodprocesseor med flormelis, og hak dem helt fint. 
  6. Kom sukkerlagen i lidt ad gangen, til massen begynder at samle sig (måske skal du IKKE bruge det hele). Sluk straks. Kører massen varm, kan marcipanen skille.
  7. Tag massen ud på bordet, og ælt den godt sammen med hænderne. Den skal være fugtig, men ikke klistret. Du kan evt. komme lidt flormelis på hænder og bord.
  8. Pak den i film, og læg den koldt, til du skal bruge den.

​Få alle Mette Blomsterbergs opskrifter på julegodter her!