FART PÅ

Bentley Bentayga Hybrid | Første grønne Bentley med design af Phillippe Starck

Bentley er kendt for biler i den absolutte luksusklasse og kommer nu med deres første bud på en grøn model, Bentley Bentayga Hybrid. Med den nyeste teknologi kan du bl.a. selv styre hvor grønt, du vil køre, samtidig med, at du får et gennemgående eksklusivt design fra hjulenes emblemer i kobber til opladerstation, der er designet af Philippe Starck.

Hvad er det?

Luksusbrandet Bentleys første skridt mod en reel elbil. Bentley Bentayga Hybrid er Bentleys første SUV med plug-in hybrid, som kombinerer en avanceret elektrisk motor med en effektiv og kraftfuld V6 benzinmotor, så du får både lydløs køreglæde og eksklusiv komfort, masser af plads og ubesværet ydeevne. Den elektriske motor har desuden to funktioner, da den både fungerer som elektrisk motor og som en generator, der kan genoplade batteriet med den energi, som bliver produceret undervejs. Den nye hybrid kan køre 50 kilometer på ren el og batteriet tager 7,5 timer at oplade fra et almindeligt hushold og 2,5 timer fra en hurtigoplader.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

LÆS OGSÅ: BMW X2 | Intelligent og opsigtsvækkende SUV

Hvorfor skal jeg købe den? 

Fordi du gerne vil i en grøn køreretning med den nyeste teknologi men ikke give slip på den luksuriøse køreglæde og det eksklusive design. Det britiske bilmærke er kendt for sit sofistikerede og håndlavede kabineinteriør med træ, metal og læder i de bedste kvaliteter. Forsæderne er 18-vejs indstillingslige og bag det smukke ydre i midterkonsollen finder du både kopholder og USB-lade. Den har også Car Drive og en tilhørende app, så du bl.a. kan holde øje med bilens forbrug, status på opladning fra din mobil samt styre temperaturen i kabinen. Bagsædet er udstyret med en specialdesignet 10,2 tommer Bentley tablet med 4G, wifi og bluetooth, så underholdningen er sikret på de lange strækninger.

Du bestemmer selv, hvor grønt du vil køre
Det automatiske start-stop-system er i Bentley Bentayga Hybrid erstattet med en kontrol, hvorfra du selv kan vælge mellem bilens tre køreprogrammer: EV (electric vehicle), der udelukkende bruger el, Hybrid, der kombinerer el og benzin og Hold, der kører på benzin. På den måde kan du selv styre dit batteriforbrug undervejs og f.eks. køre helt grønt i byen med mindst mulig CO2-udledning.

Den er sikker
Bentleys første hybrid har også Adaptiv fartpilot og vejbaneassistent, så du både kan slappe af, når du kører, samt holde sikker afstand til de forankørende, ligesom den kan registrere lyssignaler og krydsende trafik, som du bliver oplyst om i bilens head-up display i forruden. Den optimerede parkeringsassistent fortæller dig også, om der er plads nok til at parkere – både almindeligt såvel som parallelt.

Hvad er dens party trick?

Uden tvivl dens smukke og moderne opladerstation, der er designet specielt til Bentley af den franske designer Philippe Starck. Designeren har gennem mange år været en entusiastisk Bentley-fan og han beskriver selv samarbejdet som lidt af en kærlighedshistorie. ’Du kan ikke lide en Bentley, du elsker den. Forholdet med en Bentley handler ikke om grønt design eller hestekræfter, det er et mentalt og sentimentalt forhold,’ lyder det fra designeren, der bl.a. også står bag den ikoniske og skulpturelle citronpresser samt pistol-lampe. En unik detalje er desuden Bentleys kobberemblemer i midten af hjulene og på kølerhjelmen, som indikerer, at det er en hybrid og ikke en almindelig Bentyaga-model.

Hvem er konkurrenterne? 

Porsche Cayenne, Audi Q7 og ikke mindst Lamborghini Urus er alle sammen værdige konkurrenter, som faktisk også er baseret på den samme tekniske platform og teknik. Ingen af de andre er dog helt så luksuriøse som den store brite.

LÆS OGSÅ: Porsche Cayenne | Flere kræfter, mere miljøvenlig og sikret til fremtiden

Hvad koster den?

Priserne på Bentley Bentayga Hybrid er endnu ikke meldt ud, men priserne for en standard Bentley Bentayga starter ved omkring 3,5 mio. kr.

Hvornår kommer den?

Bentley Bentyaga med diesel- eller benzinmotor er allerede på markedet og hybriden er lige på trapperne, men der er ednu ikke leveret nogle af de grønne modeller. Du har derfor stadig lidt tid til at spare et par millioner og lidt til op i.

Bentley Bentyaga Hybrid

Læs mere om:
bil