FART PÅ

Porsche Cayenne | Flere kræfter, mere miljøvenlig og sikret til fremtiden

Porsche har sendt en ny generation af sin store SUV Cayenne på gaden, der kan kobles til alle dine enheder, giver dig wi-fi i bilen og flere hestekræfter samtidig med, at den er bedre for miljøet.

Hvad er det?

Porsche Cayenne er topmodellen af mærkets SUV-modeller. Som model så Cayenne første gang dagens lys 2002, hvor verden fik et chok over, at et bilmærke som Porsche, der normalt laver sportsvogne, også kan lave store og kantede firehjulstrækkere. Cayenne-modellen er siden blevet en af de mest populære Porsche-modeller, og nu er fabrikken så klar med tredje generation, som er forbedret på en lang række punkter. Én af nyhederne er, at den nye Cayenne trods et udvidet standardudstyr vejer op til 65 kilo mindre takket være en intelligent letvægtskonstruktion, hvilket giver flere fordele. Den ene er, at bilen dermed bruger mindre brændstof, og den anden er, at den er bedre til at tackle sving, da der simpelthen er færre kilo, der skal dreje.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Hvorfor skal jeg købe den?

Fordi du gerne vil have den ultimative familiebil. Der er simpelthen ikke den udfordring, som en Porsche Cayenne ikke kan klare. Har du brug for at cruise tværs gennem Europa, så sætter du bare den adaptive fartpilot på, hvorefter bilen selv holder afstand til forankørende, så du kan slappe mest muligt af, mens du sidder bag rattet. Den kan selvfølgelig også selv holde sig inden for vejens striber, hvis du skulle blive uopmærksom for en stund, ligesom den har nødbremsesystem, parkeringssensor og parkeringsassistent. Skal du bestige et bjerg i Alperne, så melder Cayenne sig også klar til kamp. Her klikker du bare på et par knapper i midterkonsollen, hvorefter bilens elektronik forvandler Cayenne’n til en vaskeægte bjergged.

Hvad er dens party trick?

De er mange og smarte. Porsche Cayenne er som standardmodel udstyret med et system kaldet Porsche Connect Plus – også kaldet PSM –hvilket for første gang giver adgang til blandt andet Amazon Music samt andre tjenester. Systemet er koblet op til nettet, hvilket giver dig en lang række af nye muligheder, som du kan lege med direkte fra bilen. Bilens indbyggede wi-fi gør desuden, at du kan koble dine apparater op til bilen, som dermed kan bruges som et mobilt hotspot. Du vil desuden kunne styre forskellige ting i hjemmet såsom temperatur, overvågningskamera eller blive informeret om røgalarmer, hvis du har Home-Smart produkter fra firmaet Nest, som Porsche samarbejder med. Porsche Cayenne er dermed blevet digitaliseret og opkoblet på en omfattende måde som fremtidssikrer den nye generation. Går du mere op i heste end gadgets, så kan du også glæde dig over, at en Cayenne må trække op til 3.500 kg på trækkrogen, så du kan snildt køre rundt med den store hestetrailer.

Hvem er konkurrenterne?

Dette er den tunge liga af SUV-klassen. Konkurrenterne hedder blandt andet Range Rover Sport, Audi Q7 og BMW X5. Forskellen på dem og Porsche Cayenne er, at sidstnævnte har et større fokus på gode og ikke mindst sportslige køreegenskaber. Det er kort sagt bilen for dig, som elsker at køre bil.

Hvad koster den?

Priserne for Porsche Cayenne starter ved omkring 1,4 mio. kr. for den mindste variant. For de penge får du en 3-liters benzinvariant med 340 hk. Skal det være hurtigere, kan du også opgradere til en Cayenne S. Den har 440 hk, lidt mere standardudstyr men også en højere frapris på omkring 1,7 mio. kr. Er penge ikke noget problem, så er der kun én vej, og det er en Cayenne Turbo, som er den absolutte topmodel. Den har 550 hk, en tophastighed på 286 km/t, og så kan den ramme 100 km/t på 4,1 sekunder. Prisen ligger på 2,6 mio. kr. Går du mere op i grønne værdier, kan du også gå hybrid-vejen. Cayenne fås nemlig i en særlig Hybrid-variant, som har et batteri indbygget, så du kan trille lydløst rundt i byen på ren strøm. Cayenne S E-Hybrid hedder bilen med den grønne profil, og den kan blive din fra omkring 1,6 mio. kr.

Hvornår kommer den?

Porsche Cayenne er netop kommet på gaden, og du kan se den hos din nærmeste Porsche-forhandler i enten Aarhus eller København.

LÆS OGSÅ: BMW X2 | Ny intelligent og opsigtsvækkende SUV

Infoboks

  • Porsche Cayenne
  • 340 hk
  • 6,2 sekunder fra nul til 100 km/t
  • Topfart på 245 km/t
  • 10,8 km/l
  • 5 personer
  • Længde/bredde/højde 492/198/170
  • Bilklasse: SUV

Porsche Cayenne

Læs mere om:
bil