INTERVIEWS

10 bud fra Lizette Risgaard

Lizette Risgaard er 57 år og den første kvindelige formand for LO, som organiserer halvanden million lønmodtagere. Hun forsvarer fællesskabet og arbejder for et samfund, hvor vi er mere rige, lige og trygge. Her får du hendes 10 leveregler.

10 bud fra Lizette Risgaard 

1. Dyrk fællesskabet. Det nytter noget, når vi står sammen. Alene kan vi meget, sammen kan vi endnu mere. Det tror jeg virkelig på. Det fik jeg ind med modermælken, og det har jeg levet efter. 

2. Hav en vision. Det giver dig retning. Jeg arbejder for at forandre samfundet, så vi bliver mere rige, lige og trygge. Rige – ikke kun i ‘cool cash’, men også i overskud til at tage os godt af hinanden og investere i hinanden. Vi skal være mere lige − forskellene må ikke vokse sig for store. Og vi skal være mere trygge, det handler om gode job- og uddannelsesmuligheder, velfærd og et stærkt sikkerhedsnet.

3. Tal sammen. Opsøg dialogen og kompromiset. Det er så vigtigt at finde frem til løsninger, som alle parter kan se sig selv i. Når jeg opnår dét, er det en stor sejr. 

LÆS OGSÅ: Jeanette Bronée vil ændre businessverdenen med bløde værdier

4. Vær ærlig. Hold ord. Jeg har det godt med, at man kan regne med, at jeg mener det, jeg siger, og at jeg også gør det bagefter. ‘Walk the talk’.

5. Søg indflydelse og tag ansvar. På den måde kan man ændre tingene i en bedre retning. Det nytter ikke noget at sidde derhjemme og brokke sig over sagernes tilstand uden selv at gøre en indsats. 

6. Vær opmærksom på dine kære. Vi lever kun en gang, så husk at leve livet hver dag, nyd det og brug tiden med dem, du holder af. Jeg mistede min mand til kræft for syv år siden. Det var en livskrise, som jeg kom igennem ved hjælp af familie og venner. Husk de gode minder og fokuser på nuet og fremtiden.

7. Træk stikket. Sørg for at have små frirum i din kalender. Book en koncert eller gå en ekstra lang tur med hunden, hvor du kan lade op. Så du har overskud til arbejdet, dem, som er tæt på dig, og til dem, som har det svært.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

8. Husk alt det gode. Husk dig selv på alle de gode ting, der er i dit liv. Det giver energi. Det er så vigtigt at fejre både de små sejre og de store. 

9. Vær åben over for andre mennesker. Jeg forsøger altid at møde folk med     et åbent sind og har det godt, når andre gør det samme over for mig.

10. Meld dig ind i en fagforening. Jeg kan ikke lade være. Det er vigtigt, at vi holder fast i vores danske model, hvor lønmodtagere og arbejdsgivere forhandler sig frem til løsninger. Det har været med til at gøre Danmark til et af de bedste lande at leve i.

LÆS OGSÅ: 11 leveregler fra Helle Helle