INTERVIEWS

10 bud | Line Knutzon

Line Knutzon er manges favorit-dramatiker, og du kender hende sikkert fra hørespilserien ‘Måvens og Peder’ eller bogen ‘Frit flet’, som hun har skrevet sammen med Naja Marie Aidt og Mette Moestrup. IN bad hende dele sine leveregler.

Line Knutzon - 10 leveregler:

1. Vær forsigtig med at tro, at de regler og gode råd, du synes virker for dig, også virker for andre. Lad dig inspirere af andres liv, men lad dig ikke forføre af andres synspunkter, heller ikke mine. Man kan godt være kritisk uden at være et dumt svin.

2. Snob ikke opad. Snob ikke nedad. Vær dig selv, og vær snobbet med det.

3. Hvis du har rynker og slap hud, er det, fordi du ikke er død som 45-årig. Folk over 45 år taler ustandseligt om deres rynker. Jeg tumler p.t. med en plan om at lave en klinik, hvor jeg fjerner folks rynker ved slet og ret at slå dem ihjel (mod at jeg arver en fjerdedel af, hvad de ejer). Du er velkommen, når jeg åbner, så løser jeg problemet for dig. Med andre ord: Vær nu glad – eller bare ligeglad – du kan ikke være andet bekendt.

4. Skam dig ikke over et eventuelt manglende sexliv. Lige så mange glæder der er ved at have et sexliv, lige så mange glæder er der ved ikke at have et.

LÆS OGSÅ: 10 bud | Rasmus Botoft

5. Stræb ikke efter at blive den rigeste på kirkegården. Der er i forvejen en benhård mobbekultur blandt døde, og det går særligt ud over dem, der tog de største formuer med sig i graven. De bliver grinet af fra morgen til aften.

6. Elsk teenagere. Tal med dem. Spørg dem om noget. Fortæl dem noget. Vis dem noget. Giv dem noget.

7. Kig på verden. Den laver teater for dig hver dag. Alt – lige fra politik, TV Avisen, kongehuset og ‘aktuelle debatter’ til Danske Bank – er skuespil, som andre ‘opfører’ for dig i nøje udvalgte kulisser og sirligt udvalgte kostumer med sjuskede manuskripter. De vil så gerne have din opmærksomhed og have dig til at tro på, at de er virkelige. Men det er de ikke. Det er teater. Tro mig. Jeg er selv dramatiker og ved, hvad jeg taler om.

8. Elsk et dyr, hvis du har praktisk mulighed for det. Et dyr hjælper dig til at få øje på alt muligt, du havde glemt og ikke vidste.

9. Uddel ros. Jeg elsker at få ros. Derfor leder jeg altid efter noget at rose andre for. I et snedigt håb om, at de så vil rose mig tilbage. Det er en win-win-situation.

10. Man siger, der er én (kæreste) til alle. Det er der ikke. Jeg bliver altid i dårligt humør, når folk siger det, og jeg siger det aldrig til andre. Hellere leve i et oplyst rum end henslæbe sit liv i en romantisk ørken uden vand.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Læs mere om: