INTERVIEWS

10 bud | Maria Lucia

IN bad sangerinde og musical-skuespiller Maria Lucia om at dele sine 10 bedste leveregler.

33-årige Maria Lucia Rosenberg lever af sin stemme, siden hun vandt TV 2’s udgave af Popstars i 2003. Men hun lever ikke af sin stemme som popstjerne, som det ellers blev forudset dengang.

I 2005 spillede og sang hun nemlig hovedrollen i musicalen ‘Skønheden & Udyret’, og det lagde kimen til en karriere som en af Danmarks uomtvisteligt største musicalstjerner. Her får du Maria Lucias 10 leveregler.

10 leveregler fra Maria Lucia

1. Tal pænt til din krop. Jeg har brugt alt for meget tid på at tale grimt til min krop. Det har været en hård, men nødvendig proces, for jeg skal kunne blive ved med at leve af min krop gennem mit arbejde på scenen – uden dårligt selvværd eller unødvendige sammenligninger med andre.

2. Del din kærlighed ubetinget. Hver dag. Jeg ville sådan ønske, at der herskede mere forståelse og mindre fordømmelse. 

3. Giv dine drømme mere opmærksomhed, end du giver din frygt.

LÆS OGSÅ: 10 bud | Pelle Hvenegaard 

4. Husk, at der er stor styrke i at turde stå alene. Det kræver stort mod og styrke at lægge fortiden bag sig og tage beslutningen om ikke at lade sig definere af den, men i stedet lære af den. 

5. Sov. Den rette mængde søvn kan i næsten alle tilfælde kurere alt. 

6. Ryd op efter dig selv, hver gang du besøger naturen – ingen andre gør det for dig. Jeg ved, det lyder mor-agtigt, men tænk på, hvor lang tid det tager naturen at nedbryde dit affald. Naturen har så meget at give dig. Stop op, træk vejret og nyd duftene, lydene, blomsterne, træerne, anything. Nyd naturen – og ryd op!

7. Husk, at der vil være rigtig mange mennesker, der vil få dig til at miste pusten og give dig åndenød på den ene eller den anden måde. Men det er dem, som husker dig på at blive ved med at trække vejret dybt, du skal beholde.

8. Fortæl folk omkring dig, hvis du har en dårlig dag. For det er o.k., men både du og dem omkring dig kan bedst håndtere det og give dig plads, hvis du fortæller det.

9. Lyt og lær. Styrke kommer ikke altid af at tale, men af at lære og lytte. Meget kommunikation går tabt, når vi kun lytter for at svare og ikke for at forstå hinanden.

10. Spis seks måltider om dagen. Tre små og tre mellemstore. Det holder dit blodsukker mere stabilt, så du ikke bliver træt efter hvert stort måltid eller sidst på dagen

LÆS OGSÅ: Interview med sangerinde Camille Jones: 'Jeg venter aldrig til i morgen’