INTERVIEWS

10 bud | Pelle Hvenegaard

IN har taget en snak med Pelle Hvenegaard, som hellere vil træde i spinaten end slet ikke at træde. Læs hans 10 gode leveregler.

Som 12-årig spillede han hovedrollen i oscarvinderen ’Pelle Erobreren’. Siden har han været at finde på de danske tv-skærme, især som vært for diverse Zulu-programmer og TV 2’s successhow ’Dagens mand’. Nu har 40-årige Pelle Hvenegaard skiftet spor til app-branchen, hvor han har lavet en quizapp, han kalder Addies.

LÆS OGSÅ: Interview med skuespiller Natalie Madueño fra DR's Bedrag

10 leveregler fra Pelle Hvenegaard

1. Tænk over det, du kommer til at huske, når du skal bruge penge. Det er oftest på oplevelser. Jeg husker sjældent en sofa, jeg har haft, men jeg kan stadig huske alle tre retter på en trestjernet Michelin-restaurant i Chicago.

2. Hjælp folk på vej, for det er sjældent, at noget kommer af sig selv. Folk opdager ikke bare, hvor fantastisk du er.

3. Opsøg heldet. Jeg har aldrig søgt et job, men altid været heldig at få dem tilbudt. Når det er sagt, kan jeg godt se, at jeg tit har lagt kimen til, at de har ringet, ved at vise interesse på den ene eller anden måde. Fx så jeg et prøve-afsnit af TV3’s tv-serie ’2900 Happiness’ og sagde, at hvis de havde brug for en til at spille tjener, så var jeg klar (Pelle fik en af de ledende roller i serien, red.).

4. Sig op, når jobbet hænger dig ud af halsen. Livet er for kort til at lave noget, man ikke har lyst til.

5. Vær et ordentligt menneske. Hvad har du gjort i dag for at gøre andres dag bedre? Det kan være alt fra at stikke én et smil til ikke at gå over for rødt foran en mor med et lille barn.

6. Hellere træde i spinaten end slet ikke at træde. Når man skifter karriere, skal man sørge for, at man har til huslejen, og så lade være med at tænke på alle de penge, man bruger og ikke tjener, og i stedet glæde sig over, at man er i gang med at sikre sig, at man ikke spilder sit liv.

7. Fokuser på alle de gode sider ved din partner. Noget af det værste for et forhold er, hvis man begynder at fokusere på alle fejlene. Kig på dig selv, dine egne fejl og dermed det, din partner skal leve med hos dig – og fokuser så på alle de gode sider i stedet for og håb, at din partner gør det samme.

8. Just do it. Jeg løber rigtig meget, og jeg har aldrig løbet en tur, jeg har fortrudt. I forhold til mange andre ting er det da et godt incitament til at komme af sted.

9. Forkæl dig selv med en god massage. Det er virkelig “mig, mig, mig”-tid. 

10. Vær ikke bange for at søge hjælp. Vi går jo også til mekanikeren, hvis der er noget med bilen. Derfor skal man selvfølgelig også forbi en psykolog eller en anden form for hjælp, hvis livet kammer over.

LÆS OGSÅ: Interview med sangerinde Camille Jones: 'Jeg venter aldrig til i morgen’

Læs mere om: