INTERVIEWS

10 bud | Tammi Øst

IN bad skuespillerinden, Tammi Øst, om at dele sine 10 bedste leveregler.

Tammi Øst: Mine 10 leveregler 

Revy. Teater. Tv. Film. Den 57-årige skuespiller Tammi Øst har efterhånden været overalt på den danske underholdningsscene. Hun har lige afsluttet sommeropførelsen af ’Kong Arthur’ i Dyrehaven nord for København, og nu er skuespillerinden ved at gøre klar til Det Kgl. Teaters opførelse af ’Ødipus og Antigone’, som har premiere i september. Her er hendes 10 bedste leveregler.

LÆS OGSÅ: 10 bud | Pelle Hvenegaard

1. Kom lidt på afstand af hinanden i parforholdet. Jeg tror, det er sundt at se hinanden fra afstand og ikke altid sidde på lårene af hinanden.

2. Bliv ved med at være nysgerrig. Bliv ved med at være ambitiøs. Bevar den gode motor, det er at have lyst til at udvikle sig. Det må være mit bedste karrieretip.

3. Drop alle reglerne. Da jeg skulle være mor, tænkte jeg, at jeg ville blive en elendig mor, fordi jeg havde et  problematisk forhold til min mor. Jeg havde ikke så store forventninger til, hvordan jeg skulle gøre det. Jeg havde ikke læst nogen bøger om, hvordan man skulle opdrage sine børn. Jeg tror, det var en fordel for mig.

4. Arbejd med ikke at være alt for forfængelig. Man skal i hvert fald anse det som et værktøj, så man ikke altid tænker på, hvordan man ser ud, men mere tænker over, hvordan man er.

5. Køb blomster, hvis hverdagen skal piftes op. Jeg elsker at købe blomster, både buketter til indendørs brug og planter til dækket på min husbåd. Blomster kan gøre mig meget glad.

6. Tag tøj på, hvis du skal have det bedste ud af den danske sommer. Omfavn den ved at cykle med regntøj på, hvilket jo også kan være meget sjovt.

7. Tænk penge som energi, når du er lidt for ødsel. Når man bruger penge, kommer der også penge ind. Jeg bruger generelt altid for mange penge, så det kan man jo sige til sig selv som trøst.

8. Gå ind i en boghandler og køb nogle lækre, nye bøger. Det er den bedste måde, du kan bruge dine penge på. Det kan jeg i hvert fald have stor fornøjelse af.

9. Hav tålmodighed med andre. Hvis man selv er meget ambitiøs, vil man gerne have, at alt skal ske meget hurtigt. Jeg er selv sådan en, der løser mine opgaver meget hurtigt. Men det er ikke altid, jeg så har tålmodighed med andres tempo, og det skal man have.

10. Vær fleksibel. Du skal ikke tro, at tingene skal gå på én måde. Accepter, at man ikke kan regne det hele ud.

LÆS OGSÅ: Interview med sangerinde Camille Jones: 'Jeg venter aldrig til i morgen’