INTERVIEWS

10 leveregler fra Andreas Bo

Han er den bedste til parodier i Danmark, og det er sikkert også i skikkelsen af en anden – fx Thomas Blachman – du kender ham bedst. Nu turnerer Andreas Bo med sit tredje onemanshow, ‘Fifti-fifti’, som spiller indtil 26. maj. IN bad komikeren dele sine 10 leveregler.

Andreas Bo: 10 leveregler

1. Tro på dig selv. Alle har et talent – og hvis ikke, har de en lyst til at lave et eller andet, og det har de ret til. Det er der ikke nogen, der skal forhindre dem i.

2. Respekter andres holdninger, men forbliv tro mod dine egne. Hvis folk siger, at du da skal være skolelærer, skal du lytte og undersøge det, men hvis alt ved det stritter på dig, skal du jo ikke være det.

3. Gød jorden hver dag. Du bliver isoleret, hvis du tror, du har nok i dig selv. Husk på, at du har et netværk, en familie og venner, og sørg for at huske deres fødselsdage, at de får de blomster, de skal have, og så videre.

LÆS OGSÅ: 10 leveregler fra Uffe Elbæk

4. Husk at elske dine nærmeste, og at alle beslutninger skal tages under hensyn til dem. Der er tonsvis af børn, der fortæller, at far aldrig var hjemme. Er der en premiere samme dag, som der er skolekomedie, skal du vælge skolekomedien.

5. Skeln mellem arbejde og fritid. Du skal sætte nogle timer af og så arbejde, og når du har gjort det, holder du fri. Det er vigtigt at få en god nats søvn eller en aften med en håndboldkamp, for så er du meget bedre rustet til endnu en arbejdsdag.

6. Forvent aldrig, at verden kommer til dig. Mange nyuddannede skuespillere sidder og venter på, at telefonen ringer. Det gør den ikke. Du skal ikke stå bag din dør og vente på, der bliver banket på. Du skal selv ud og banke på døre.

7. Brug ikke tid på at ærgre dig over eller misunde andre. Al den energi, man bruger på at tænke ‘fuck, nu fik han den kæreste’, eller ‘øv, nu fik hun det job’ er en pistol vendt mod dig selv. Brug hellere energien på at unde andre det, for så får man det bedre selv.

8. Glæd dig over og brug det, du har. Jeg har den sociale grundholdning, at når bussen kører, skal vi alle sammen være med. Men vi kan ikke alle sammen få det sæde lige bag chaufføren, så du bliver nødt til at glæde dig over det sæde lige i midten, som ikke engang var en vinduesplads, og så sige ‘yes, jeg er med bussen’.

9. Gør dig ikke afhængig af økonomiske tilskud. Da jeg var ung, var jeg i en teatertrup. Vi solgte godt, havde en Toyota, vi kunne turnere i, det gik godt, og vi fik ikke det, der mindede om statsstøtte. Men det var der mange andre trupper, der gjorde, og pludselig stoppede statsstøtten, fordi der var kommet et nyt panel. Og så måtte de jo lukke.

10. Du skal fokusere på dit arbejde, ikke på berømmelse eller penge. Den bedste chance, du har for rigdom eller berømmelse, er at gøre lige nøjagtig det, du er god til, og så gøre det, så godt du kan. For så bliver det en blanding af arbejde og lyst, og det gør det meget nemmere.

LÆS OGSÅ: 10 bud | Mia Lyhne

Læs mere om: