INTERVIEWS

10 leveregler fra Connie Hedegaard

Du kender hende fra hendes politiske tid som den konservative politiker, der satte Danmark på det grønne verdenskort, først som miljø- og klimaminister og så som klimakommissær i EU. Den agenda arbejder Connie Hedegaard stadig for – nu som formand for den grønne tænketank Concito. IN spurgte til hendes 10 leveregler.

Connie Hedegaard – 10 leveregler

1. Tag springet. Kig på den mand, der har jobbet i dag, og sig til dig selv, at hvis han kan, så kan du også. Jeg har selv sjældent været et sted mere end fire-fem år, og selv om det går meget godt, er det en god idé at turde skifte og se nye udfordringer.

2. Udfordr dig selv. Hvis du har et job, hvor der er meget rutine, så prøv at gøre noget andet, for det er vigtigt, at man gør noget for, at hver dag ikke ligner de andre. Jeg tror meget på det der med at udfordre sig selv, komme ud af sin ‘comfort zone’ og gøre nogle ting, man ikke plejer at gøre – både professionelt og privat.

LÆS OGSÅ: Connie Nielsen om kærestesorger, aktivisme og om at være i sit livs form

3. Læg nogle fuldstændigt aftalefrie dage i kalenderen en gang imellem. Det er den bedste måde, du kan forkæle dig selv på. Simpelthen at have tid, som der ikke er nogen bestemmelser på, og som andre mennesker ikke disponerer over.

4. Lad det være helt i orden ikke at skulle noget. Det gør jeg engang imellem, og det er sådan, jeg slapper bedst af. I den her evigt forstyrrende verden er det vigtigt for, at vi så kan noget, når vi skal.

5. Dyrk pilates. Og sig nej til anden portion af maden. Pilates holder alle dele af kroppen i gang, og det kan jeg klart anbefale til alle.

6. Skift ramme indimellem for at bevare gnisten i forholdet. Det behøver ikke være, at man skal flyve om på den anden side af jorden, det kan lige så godt være, at man cykler 30 kilometer væk. Det gør underværker at få det break fra hverdagen, hvor man rigtigt får set på hinanden.

7. Brug altid en lille smule mindre penge, end du har, så får man færrest bekymringer. Vi har et samfund, der fokuserer meget på ting, ting, ting, men jeg tror, du bruger dine penge bedre på oplevelser, nærhed og samvær med dem, du holder af.

8. Gør dig umage, hvis du vil bevare kærligheden til dig selv. Kvinder kan godt have en tendens til at stille urimelige krav til dem selv, men hvis du har gjort dig umage, og du ved, at du har gjort det, så godt du kunne, så stil dig tilfreds med det. Respekter, at det ikke kan blive til kunst hver gang.

9. Husk hver dag, at livet er begrænset, og vi skal alle sammen dø. Det handler om at få noget ud af den tid, der er. Især når livet gør ondt, eller du har mistet, skal vi bruge det til at huske at leve livet, mens vi har det.

10. Hav nogle værdier og vær tro mod dem, også når det kan virke lidt bøvlet. Gør du det til en leveregel, kommer du langt. Det er essentielt for at have det godt med dig selv, dem, du arbejder med, og dine venner og familie.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Læs mere om: