INTERVIEWS

10 leveregler fra Gun-Britt Zeller

De fleste kender Gun-Britt Zeller for sit hårde slid og livslange, klare ambitioner, der har tilkæmpet hende en plads i den absolutte frisør-elite i Danmark. Hendes søn har aldrig fået hjemmebagt brød, og hun er først nu, i en alder af 70 år, begyndt at holde fri om lørdagen.

10 bud: Gun-Britt Zeller

1. Vid, det ikke er gratis at være den bedste. Jeg har aldrig tænkt på mig selv som værende et ambitiøst menneske, men det er jeg. Jeg har altid villet være den bedste til det, jeg laver, og det kræver meget.

2. Hav høje forventninger til andre. Jeg har uddannet rigtig mange frisører i min salon, og fælles for dem er, at de virkelig gerne vil lære og har en ambition om at blive virkelig dygtige.

LÆS OGSÅ: Kendte kvinder, der omfavner det grå hår

3. Slut fred med, at du ikke er perfekt. Jeg har begået nogle begynderfejl, hver gang jeg har udvidet min forretning, og det irriterede mig voldsomt i starten, men nu har jeg efterhånden lært ikke at bruge energi på at ærgre mig.

4. Prioriter din karriere. Da jeg fik min søn for 35 år siden, var der mange, der mente, at nu var det slut med karrieren, og jeg blev simpelthen så provokeret. Han har aldrig nogensinde fået hjemmebagt brød, men han var altid med, når jeg var ude til middage. Jeg tog simpelthen ikke af sted, hvis jeg ikke kunne have ham med.

5. Lad være med at sidde lårene af din partner. Min mand og jeg har sølvbryllup næste år. Vi mødte hinanden, da vi var 40 år, og det var en stor fordel, for vi er begge meget vores egen. Han var den første, der forstod og respekterede, at jeg har et stort behov for frihed, og at min karriere betyder alt.

6. Lad være med at se din alder som noget negativt. Jeg synes, jeg tilhører en heldig generation, som ikke bliver gamle på samme måde som vores bedsteforældre. Kvinder har fået længere liv af den måde, vi lever, ser ud og er på.

LÆS OGSÅ: Jakob Fauerbys 11 leveregler 

7. Dyrk din passion. For mit vedkommende har det altid været mit arbejde. Jeg kan slet ikke holde tanken ud om at skulle gå på pension. Jeg arbejder stadig fuld tid, og det var et kæmpe skridt, da jeg for nylig besluttede ikke længere at arbejde hver lørdag.

8. Læg tændstikkerne rigtigt. En af mine første faste kunder, som var en dygtig forretningsmand, sagde, at jeg skulle se min forretning som en æske tændstikker: ‘Du skal sørge for, at svovlet vender samme vej’. I dag er jeg god til at holde fokus på det, der er vigtigt.

9. Det er o.k. at være mor-agtig. Jeg er lidt af en Big Mama over for mine ansatte. Jeg ved altid, hvordan de har det, og de taler med mig om private ting. I dag er vores elever omkring 18 år, når de kommer hertil, men før var de helt ned til 16 år. Så er man altså ung og har brug for noget menneskelig forståelse.

10. Følg dine drømme. Jeg har altid villet være frisør. Da jeg voksede op i 50’erne, var det et rigtig lavstatusfag, men jeg var ligeglad. Jeg drømte om at komme til at bo og arbejde i udlandet, og jeg drømte om at komme til at arbejde for Vidal Sassoon. De drømme gik alle i opfyldelse.

LÆS OGSÅ: 3 nemme håropsætninger til sommer

Læs mere om: