INTERVIEWS

10 leveregler fra Maren Uthaug

Hun er forfatter, og du kender hende sikkert fra hendes komiske tegneserier i Politiken under navnet ‘Ting jeg gjorde’. Nu er Maren Uthaug aktuel med sin anden roman, ‘Hvor der er fugle’. IN bad hende dele sine 10 leveregler.

Maren Uthaug: 10 bud

1. Dyrk motion. Både dit humør og din røv vil takke dig. Men lad endelig være med at dyrke for meget motion – al form for fanatisme ender med, at man synes det er nødvendigt at bombe dem, der ikke gør, som man selv gør.

2. Skab balance. Har du lavet yoga hele formiddagen, så ryg en smøg om eftermiddagen. Salat til frokost kræver noget med for meget fløde om aftenen.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

3. Lad være med at være nærig. Lån dine ting ud. Lad være med at hænge dig alt for meget i, at du måske ikke får det tilbage. Altså med mindre det er din førstefødte.

4. Find nogen at have sex med, hvis du er single. Det behøver ikke være den store kærlighed, bare du kan lide ham en lille smule. Det behøver heller ikke være verdens bedste sex, bare hun er sådan nogenlunde habil i sengen. For hvis ingen rører ved dig, nogensinde, bliver du sur og bitter og begynder at gå for meget op i længden på dine gardiner, eller at avisen ikke er proppet helt ind i postkassen.

5. Vær ligeglad. Prøv nogle gange bare at være fløjtende ligeglad. Folk mener så meget, jeg mener så meget, du mener så meget, vi bekymrer os, går rundt og er bange for alt det, vi mener noget om. Tag en dag om ugen, hvor du er pisseligeglad med terminen, hvad du spiser, og hvem der sidder og er en idiot i regeringen.

6. Meld dig ikke til alskens selvudviklingskurser, læs ikke selvhjælpsbøger, og lad være med at prøve at blive en anden, end du er, eller at operere din næse, i håbet om at du så finder en kæreste. Du kan nøjes med min vens meget korte og intensive kursus, der består af fire ord: ‘Don’t be an asshole’.

LÆS OGSÅ: 10 leveregler fra Sanne Salomonsen

7. Bøj reglerne. Det er det, de er til for. Du må bare ikke være til gene for andre mennesker. Således må du godt cykle på fortovet, bare du hopper af, når der kommer nogen gående.

8. Vær til gene for andre. Der er nemlig også de gange, du godt må. Fx behøver du ikke at tage dig af, at hende din indremissionske tante er enormt generet af din livsstil, som hun finder både ugudelig og promiskuøs. Men måske behøver du ikke cykle hen og vise hende din nye bundløse laktrusse. I hvert fald ikke hver dag.

9. Tag ikke dig selv så seriøst. Du er faktisk ret ligegyldig, sådan i det store perspektiv. Brug den frihed, den tanke giver, til at gå lidt for tæt på kanten nede ved havnen eller finde på en skidesjov vits om det, du synes er værst ved dig selv. Af samme årsag findes der mange vittigheder om min røv.

10. Rødvin. Behøver jeg sige mere?

Læs mere om: