INTERVIEWS

10 leveregler fra Nikolaj Hübbe

Benhårde ambitioner og lige så hårdt arbejde har kendetegnet Nikolaj Hübbes liv, siden han som femårig indså, at han skulle være ballet-danser. Siden 2008 har han været balletmester ved Den Kongelige Ballet, så dansen fylder stadig det meste af hans liv, men der skal være plads til at være god ved sig selv – og til at gå i kirke. Her er 10 leveregler fra Nikolaj Hübbe.

Nikolaj Hübbe - 10 bud

1. Hør efter, hvad din far siger. Jeg er hverken døbt eller konfirmeret, og jeg troede, at jeg i stedet for at gå til præst kunne slentre rundt i Magasin. Men min far insisterede på, at jeg skulle have et halvt års kristendomsundervisning i stedet for, og jeg elsker ham for det.

2. Tro på noget. For et halvt år siden meldte jeg mig ind i Folkekirken. Jeg er ikke et religiøst menneske i klassisk forstand, men jeg synes, det åndelige aspekt ved kirken er skønt. Efter en lang dag holder jeg meget af at sætte mig i Vor Frue Kirke. Jeg beder ikke, men der er en dejlig ro, og jeg bliver helt andægtig og stille.

3. Vær nysgerrig på andre mennesker. Det har altid været mit instinkt at være åben over for fremmede. Det trækker mig ud af min faste trummerum og rykker ved mine faste overbevisninger, og det er sundt.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

4. Gør noget godt for dig selv hver dag. Mit job kræver, at jeg er meget social, og i og med at jeg bor alene, har jeg af og til følt mig ensom derhjemme. Men så sagde min psykolog til mig, at jeg skulle gøre noget godt for mig selv hver dag. Det er ofte noget med mad, jeg forkæler mig selv med. En lækker bøf fx.

5. Sammenlign dig med de bedste. Det er ikke det sundeste, men det er essentielt, hvis du vil være den bedste til noget. Jeg gjorde det allerede som barn, da jeg begyndte på Den Kongelige Balletskole. Det gjorde vi alle sammen.

LÆS OGSÅ: 10 leveregler fra Maren Uthaug

6. Bliv ved din læst. Da jeg fyldte 30, havde jeg et halvt år, hvor jeg troede, jeg skulle til L.A og lave film, og hvor jeg seriøst overvejede at droppe balletten. Men der var jo ingen musik! Jeg er danser og ikke skuespiller.

7. Lad være med at stresse over din alder. Min alder har aldrig virket skræmmende for mig. Jeg føler mig stadigvæk som den samme indeni, som da jeg var 25. Jeg stoppede helt med at danse, da jeg fyldte 40, men så fik jeg en rolle i en forestilling på Bellevue for fire år siden, hvor jeg trænede mig op. Det var fedt, men jeg var fandeme også øm i kroppen. Jeg danser aldrig længere. Heldigvis! Jeg savner det virkelig ikke.

8. Drøm! For fanden da! Og slå hellere for stort brød op end for lille. Den dag, jeg holder op med at drømme, er den dag, jeg dør.

9. Vær i nuet. Som danser er noget af det farligste, hvis du går på scenen og tænker, at i dag skal jeg være endnu federe end i går. Hver aften er et nyt scenarie, og i går og i morgen eksisterer ikke. Det er en strategi, man med fordel kan bruge i mange af livets andre kroge.

10. Brænd dit lys i begge ender. Lad være med at spare dig selv. Det kan være, du bliver kørt over af en bus i morgen, og så ville det sgu da være ærgerligt, hvis du havde holdt dig selv tilbage på grund af neuroser og nervøsitet over ikke at være god nok. Du har kun én chance og ét liv.

Læs mere om: