INTERVIEWS

17 spørgsmål til Sarah Grünewald

Hun græder over musik, hun giver – næsten – aldrig skideballer, og hun drømmer om at være cowboy i Australien. Mød ‘Vild med dans'-værten Sarah Grünewald i en række skæve spørgsmål – og som model for fire smukke makeup-look, du selv kan kopiere hjemme foran spejlet.

BLÅ BOG: Sarah Grünewald

  • Født 5. februar 1984 i Tyskland, opvokset på Falster.
  • Kendt som skuespiller i bl.a. ‘Tomgang’ og ‘Dirch’ og som vært på ‘Vild med dans’. Når næste runde af dansekonkurrencen vises på TV 2 til efteråret, er hun igen at finde på skærmen fredag aften, denne gang i selskab med Christiane Schaumburg-Müller.
  • Gift med Rasmus Backhaus og mor til Luis på to år.

Hvornår har du sidst grædt?

Jeg har lige været på en fantastisk ferie i Barcelona med min søn og min mand, og en dag kom vi ned ad en sidegade, og så sad der en ældre herre og spillede klaver. Han spillede klassisk musik – de sværeste stykker – og det var så smukt. Jeg glemte alt om, at jeg skulle tisse, og tårerne løb bare ned ad mine kinder. Jeg har selv spillet klaver, og det mindede mig om min barndom. Det var en blanding af lykke, fordi det var det eneste sted, jeg havde lyst til at være lige dér, og nostalgi, og det er en sjælden følelse. Bagefter takkede jeg ham, og så sagde han ‘jeg er så glad for, jeg fik dig til at føle dig menneskelig’. Jeg bliver helt rørt, bare jeg taler om det.

LÆS OGSÅ: Pelle Hvenegaards 10 leveregler

Hvad er den bedste gave, du nogensinde har fået?

Det var en fødselsdagsgave, jeg gav mig selv, da jeg fyldte 30. Jeg havde haft et mål om, at jeg ville fejre min 30-års fødselsdag på Maldiverne, og det gjorde jeg. På min fødselsdag sad jeg i min egen villa på vandet og læste et fødselsdagskort fra min mor, som min mand havde haft med i kufferten.

Hvornår har livet gjort mest ondt på dig?

Det gjorde det, da jeg var gravid, og man kunne se på en scanning, at Luis havde læbespalte. De skulle så tjekke for kromosomfejl, og jeg gik og ventede på svaret i tre uger. I de tre uger var der ikke noget, der kunne gøre mig glad. Ikke en solstråle, ikke en kop kaffe. Normalt får man svar efter to uger, men jeg havde sagt, at jeg ville vente, til finalen på ‘Vild med dans’ var overstået, for jeg vidste, at jeg ikke ville kunne stå der, hvis der var noget i vejen. Efter tre uger ringede de så til mig fra hospitalet og sagde, at alt var fint.

LÆS OGSÅ: Caroline Fleming: Der er mange, der tror, at mit liv er nemt 

Hvornår føler du dig allermest som dig?

Når jeg er sammen med min familie. Min mand og min søn. Og når vi er hos mine forældre, og jeg bare er ‘Sarah fra landet’. Det er en fantastisk følelse. Der er ikke nogen forpligtelser, det hele er genkendeligt – lyde og stemninger – og det gør, at jeg føler mig som mig selv.

Hvordan har du det med at blive genkendt på gaden?

Jeg går ikke så meget op i det. Men jeg kan godt blive nysgerrig, hvis jeg hører nogen sige mit navn. Hvad mon de siger? I starten skjulte jeg mig lidt, hvis jeg havde en dårlig hårdag, nu tror jeg, der er brug for, at man fjerner det filter. Det eneste, jeg ikke kan lide, er, hvis jeg er ked af det. En dag stod jeg i metroen og læste om Anja Lovén, som redder heksebørn i Afrika, og det var en historie om, at hun havde reddet tre børn fra en lille landsby, men at et af børnene ikke var til at redde. Jeg var helt ødelagt. klokken 15.30 i en fyldt metro. Der ville jeg gerne have været uigenkendelig.

Hvem skylder du en tak eller en undskyldning?

Ikke nogen, tror og håber jeg. Jeg er vildt god til at få sagt både tak og undskyld.

For første gang skal ‘Vild med dans’ ledes af et kvindeligt værtspar til efteråret – Sarah Grünewald og Christiane Schaumburg-Müller. 

For første gang skal ‘Vild med dans’ ledes af et kvindeligt værtspar til efteråret – Sarah Grünewald og Christiane Schaumburg-Müller.

 

Hvad tænker du, når du ser dig selv i spejlet?

Det kommer an på årstiden. Om vinteren tænker jeg, at jeg bor i et helt forkert land, og at jeg er bleg som en bagekartoffel. Om sommeren synes jeg, det er så rart at vågne og se sig selv i spejlet og tænke ‘jeg behøver faktisk ikke at tage makeup på i dag’, fordi den der kulør gør det for en.

Hvem er din bedste ven?

Det er min mand. Det er han sgu. Han har ingen forventninger til mig, andet end at jeg gør det, så godt jeg kan. Jeg må godt have en dårlig dag – han lader mig bare være mig. Han er sjov, han får mig til at grine. Han løfter mig op, når jeg er nede, og henter mig ned, når jeg snurrer. Jeg tror, jeg kunne mærke, han var min bedste ven, da det gik op for mig, at det var ham, jeg kom til, når jeg havde det svært. Før var det mine veninder eller min mor. Nu er han den første, jeg går til – både med det gode og det dårlige. Efter vi er blevet forældre, er vi blevet endnu tættere. Det ændrer ens forhold, og i starten er det enormt usexet, fordi man skal arbejde sammen, og det kan være ret svært for ægtefæller. Man ligger jo heller ikke og knalder på et kontor. Det bliver meget praktisk, og der bliver skruet ned for det legende, for spontaniteten, letheden, humoren og overskuddet. Men når man så kommer igennem det, er man superstærke sammen.

LÆS OGSÅ: Eva Kruse får ting til at ske 

Hvilke bøger ligger på dit natbord?

Ikke nogen. Jeg vil hellere sove. Før lå min telefon der, men den er blevet forvist fra soveværelset. Nu har jeg kun et vækkeur og en håndcreme på natbordet.

Hvad bruger du flest penge på?

Rejser. Jeg elsker at sammensætte rejser og finde hemmelige perler. Jeg bryder mig ikke om at føle mig som turist. Lige nu planlægger jeg en længere rejse til Bali eller Thailand, men det bliver mere og mere svært at finde ‘hemmelige steder’ i Thailand.

Sarah Grünewald med manden Rasmus. Sammen har de sønnen Luis på to år. ‘Det ændrer ens forhold at blive forældre. Man skal arbejde sammen, og det er enormt usexet’

Sarah Grünewald med manden Rasmus. Sammen har de sønnen Luis på to år. ‘Det ændrer ens forhold at blive forældre. Man skal arbejde sammen, og det er enormt usexet’

Hvordan bruger du en uventet fridag?

På noget så usexet som rengøring – eller noget andet af det, jeg ikke ellers når. Sidst, jeg havde en uventet fridag, ryddede jeg op i kælderrummet og fik samlet kasser til loppemarked og til Røde Kors. Det føles rigtig godt om aftenen, hvor man slapper ekstra godt af.

Hvad har du altid i din taske?

Håndcreme fra Ecooking, min telefon, Hoola-solskinspudder fra Benefit og en smoothie til Luis. Jeg kan huske, da Luis var helt lille, og jeg mødte op hos min veninde med en dobbelt brystpumpe i tasken, og hun bare sagde ‘før havde du altid en højttaler i tasken, så vi kunne høre musik – nu kommer du med en brystpumpe’.

Hvad har du altid i dit køleskab?

Gulerødder. Ketchup. Parmesan. Jeg er blevet god til at lave mad, efter vi har fået Luis, for nu går jeg op i, hvad han får indenbords – at vi får fisk, og at vi spiser kødfrit et par gange om ugen. Jeg nyder også meget mere at lave mad nu – før syntes Rasmus, det var frygteligt, når jeg lavede mad, fordi der var så meget larm og stress, og jeg var i dårligt humør, og det var alt andet end hyggeligt.

Hvem ville du gerne bytte liv med – bare en enkelt dag?

Med en cowboy i Australien! I 2013 var jeg dernede og drive kvæg i tre uger, og det var den største oplevelse nogensinde. At ride af sted i North Australia, hvor der er 250 kilometer imellem hvert hus, mens kænguruerne hoppede ved siden af, der var slanger i træerne, og solen gik ned bag bjergene … at have det som job bare en enkelt dag, det gad jeg godt.

Hvilken app bruger du mest?

Netflix, for den har ‘Gurli Gris’! Så det er faktisk mest Luis, der bruger den. Jeg bruger nok selv mest Spotify. Jeg hører meget musik, og jeg laver lister over alt muligt: Jazz i solen, housemusik, pigehits … Musik er så vigtigt for mig. Jeg kan næsten gå i panik, hvis jeg ikke har mine høretelefoner, når jeg fx skal ud at rejse. Musik er så stemningsbetonet, og det betyder så meget. Hvis jeg sidder på den hyggeligste restaurant, og musikken er frygtelig, kan jeg slet ikke nyde det. Så vil jeg hellere gå.

Hvilket talent ville du ønske, du havde?

Jeg ville ønske, jeg var blevet ved med at danse. Jeg ville stadig gerne have været professionel danser, og jeg ved virkelig ikke, hvorfor jeg holdt op med at gå til dans. Jeg holdt jo ikke op med at danse, men jeg gjorde det på en forkert måde – jeg dansede, når jeg gik i byen. Men jeg skulle være blevet ved med at dyrke det. Jeg danser stadig meget – også når jeg er alene. Så står jeg derhjemme og danser noget virkelig kikset, som jeg tror er moderne.

Hvem har du sidst givet en skideballe?

Jeg giver ikke skideballer, jeg prøver at møde folk i øjenhøjde, og jeg er supergod til konfliktløsning. Men der var da nogle turister i Sri Lanka for to år siden, som var ude at ride på en elefant, som fik at vide, hvad jeg syntes om det … Jeg synes, det er så forkert, og jeg kan slet ikke forstå, hvordan man kan finde på at sætte sig op på et vildt dyr med lænke om benene.

LÆS OGSÅ: Cathrine Widunok Wichmand: Vi skal kunne tale åbent om infertilitet 

Få fire smukke makeup-look, du selv kan kopiere hjemme foran spejlet 

Sarah Grünewalds verden