INTERVIEWS

5 hurtige til smykkedesigner Charlotte Mielko

IN har snakket med den danske smykkedesigner og stylist, som står bag smykkebrandet Mielko

Charlotte Mielko er kvinden bag smykkebrandet Mielko, som især er blevet kendt for den populære Saturn-ring, der bl.a. forhandles hos Youheshe. Den danske smykkedesigner har en bred baggrund, og har arbejdet med alt fra styling til modejournalistik. Alligevel er det smykkedesign, hun har satset på. IN.dk har stillet Charlotte Mielko fem hurtige om smykkerne og hvad hun bliver inspireret af.

Hvad er din baggrund?
"Jeg er oprindeligt uddannet fra Columbineskolen, og startede min karriere i Paris og derefter Stockholm, hvor jeg arbejdede som stylist. Jeg har nu været selvstændig i 18 år og har stylet artister gennem de sidste 23 år - og jeg styler stadig, ved siden af at lave smykker."

Hvornår gik det op for dig, at du gerne ville designe smykker?
"For 15 år siden ville jeg gerne lave min egen ring, da jeg synes, at en ring er noget mere personligt end tøj. Så fik jeg ideen til Saturn-ringen, og nu er det blevet til en ny Saturn-ring, øreringe og armbånd. Det næste tillæg til kollektionen bliver nok et vedhæng."

Hvad var dit første design?
"Saturn-ringen var mit første design og er blevet et fast element i mine kollektioner. Den seneste version er lavet i oxyderet sølv med rosaguld. Mit nye Saturn Light-armbånd og en sort rhodineret sølvring er mine personlige favoritter lige nu."

Hvad er du især stolt af at have opnået?
"Jeg er stolt over, at folk synes mine smykker er fine, og flere folk inden for skønheds- og modebranchen, som jeg beundrer, har købt dem. Store internationale kunder, som Angela Missoni, har også købt min ring, hvilket glæder mig meget. Desuden er mine smykker solgt til en af mine yndlingsbutikker. Den hedder Kling og ligger i Palma på Mallorca. De sælger bl.a. Alaïa, Rick Owens, Yamamoto og en masse andre cool mærker, som jeg kan lide."

Hvem er dine egne yndlingsdesignere?
"Mine yndlingsdesignere er Saint Laurent, Rick Owens, Céline, Haider Ackermann, Maison Martin Margiela og Stella McCartney. Af smykkedesignere elsker jeg Bjørgs univers, især hendes brug af rosaguld og rå sølv."