INTERVIEWS

9PR: Den ene drømmer stort, den anden gør drømme til virkelighed

Nina Sejr Wiboltt og Line Christiane Plesner grundlagde pr-bureauet 9PR midt i en krisetid, hvor mange firmaer valgte pr fra. Duoen fandt kemien fra første møde i et køkken i København og har siden vundet Børsens Gazellepris tre gange i træk.

Hvem er 9PR?

  • Pr-bureauet 9PR blev startet af Nina Sejr Wiboltt (tv.) og Line Christiane Plesner (th.) i 2009.
  • Har showroom og kontor i København, hvor Line Christiane Plesner til dagligt har medarbejderansvaret, mens Nina Sejr Wiboltt administrerer økonomien.
  • 9PR har vundet Børsens Gazellepris tre år i træk og har specialiseret sig i mode- og skønhedsbrands med kunder som Hugo Boss, Baum und Pferdgarten og Sephora.
  • I august afholder de for andet år i træk Influencer Lounge under modeugen, hvor de største influencers fra Danmark, Norge og Sverige kan komme i 9PR’s showroom og låne tøj, få lavet negle, sat hår og lagt makeup.

Hvordan mødtes I?

Nina: Vi mødtes i køkkenet hos Sand Copenhagen i 2007, hvor jeg arbejdede ved siden af mit studie på CBS. Line arbejdede på et pr-bureau og skulle ind og lave en præsentation til et salgsmøde, og så faldt vi i snak, mens jeg lavede kaffe. Jeg anede ikke, hvad pr var, men kemien med Line var der fra starten. Det føltes, som om vi havde kendt hinanden hele livet. Så jeg fik hendes kort og begyndte kort tid efter på hendes arbejde.

LÆS OGSÅ: Med fødderne i de her sko, er det slut med at lide for skønheden

Hvad fik jer til at starte jeres eget bureau?

Line: Vi mistede desværre en del kunder på det pr-bureau, hvor vi arbejdede. Det var under krisen, og vi talte virkelig meget om, hvorfor kunderne havde så nemt ved at vælge pr fra. Vi kom frem til, at vi slet ikke var tæt nok på kunderne. De vidste ikke nok om, hvad vi egentlig gjorde for dem. Så efter et års tid med en masse snak frem og tilbage startede vi 9PR, der er bygget op omkring personlige relationer og transparens i alt det, vi arbejder med.

Hvad gør jer unikke sammen?

Nina: Line er den fødte optimist, der altid ser mulighederne, selv om et projekt kan virke urealistisk i forhold til tid og budgetter. Jeg er til gengæld superrealist, og sammensætningen gør, at vi kan se en udfordring eller opgave fra flere sider, få talt tingene grundigt igennem og – ikke mindst – få trukket hinanden lidt ud af vores komfortzoner.

Hvor samler I ny energi?

Line: Vi finder ikke inspiration i et mødelokale, så vi rejser tit ud sammen. Vi har været på mange modeuger og messer i London, Milano og Paris, hvor vi søger inspiration og brygger på nye ideer.

Nina: Jeg tog også til New York i tre dage for at tale 2018 igennem og evaluere på 2017 sammen med Line, som på det tidspunkt boede derovre. Selv om vi er gode til at grine og snakke, så er vi også gode til ikke at sige noget og bare gå og tænke. Det er dér, de gode ideer opstår.

Hvad er jeres største bedrift sammen?

Line: At vi er der, hvor vi er nu. Da vi startede, sagde alle til os, at det var håbløst at starte op midt i en krisetid, og at vi ikke skulle regne med at klare den mere end to år. Nu kører vi på ottende år og har vundet Børsens Gazellepris tre år i træk. Det klapper vi os selv på skulderen for hver dag og husker på, når vi står over for en stor udfordring.

Hvad har I af kommende projekter?

Nina: Vi søger altid efter at være firstmovers inden for pr. Vores kunder skal føle, at vi altid har fingeren på pulsen og kommer med ideer og tiltag, som kan hjælpe dem med at komme frem med deres budskab. Derfor skal vi bl.a. holde Influencer Lounge under modeugen i august, hvor de vigtigste influencers fra Danmark, Norge og Sverige kommer og låner tøj, får ordnet hår, lagt makeup og lavet negle, så de er klar til at blive fotograferet af street-style-fotograferne. 

LÆS OGSÅ: Caroline Fleming: Der er mange, der tror, at mit liv er nemt

Line: Vi afholdt det første gang sidste år. Vi havde set noget lignende i et stormagasin i Oslo, og to uger efter var vi selv i gang herhjemme. Vi ville egentlig lave det i Magasin, men de havde ikke et sted til det. Så vi tænkte ‘så gør vi det da bare selv’.

Hvad er Lines største styrke?

Nina: Hendes positive og optimistiske syn på stort set alt. Hun har en eminent evne til altid at drømme stort og have blod på tanden efter nye måder at gøre ting på. Hendes energi er smittende, og så er hun enormt rummelig og givende over for andre.

Hvad er Ninas største styrke?

Line: Hendes skønne og humoristiske personlighed, som kan give selv den mest grå dag regnbuens farver. Jeg misunder hendes arbejdsfacon, hvor hun kan holde fokus og få sat flueben ved alt på to do-listen. Hendes realistiske tilgang til tingene får mig altid til at indse, hvorfor en idé skal droppes eller videreudvikles.

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewalds verden

Læs mere om: