INTERVIEWS

Alice & Christian Stadil: Vi er sammen mod hele verden

Det er en følelsesmæssig udfordring at være gift, forældre til tre små børn, iværksættere, virksomhedsledere og forretningspartnere på én gang. Men for Alice Brunsø og Christian Stadil kan det ikke være anderledes. Hvem af dem, der går forrest, ‘er ligegyldigt’, og det er også helt fint at være uenige undervejs – det vigtige er at bakke hinanden op. For det er de to ‘mod hele verden’.

I stuen hos Alice og Christian Stadil står et sort flygel

Det skinner med sin blanke overflade og ser elegant ud i den højloftede stue, omringet af moderne kunst på væggene. Men det er ikke til pynt. Alice Brunsø er for nylig begyndt at spille.

– Jeg ved ikke, om jeg har flair for det, men kan godt lide det. Jeg kan godt lide at synge – og det er selvfølgelig lidt synd for alle jer andre, siger hun og ler højt og hjerteligt med blikket rettet mod ham, der dagligt lægger ører til de musikalske udfoldelser – Christian Stadil.

Når hun slår sig løs ved tangenterne, spiller hun alt fra Kim Larsen over Leonard Cohen til Justin Bieber.

LÆS OGSÅ: Se Alice og Christian Stadil på forsiden af IN

– Vi havde et klaver, da jeg voksede op, fordi min søster spillede. Jeg vil rigtig gerne, i højere grad end jeg selv fik, give mine børn en musikalsk opvækst. Men det her med at spille handler om at gøre noget for mig selv. At udvikle mig uden at det handler om arbejde eller om at løbe hurtigere for at være verdens bedste mor. Jeg vil gerne give mig selv et frirum, som ikke stjæler vildt meget fra familien. Nu har jeg givet lidt til familien, samtidig med at jeg dyrker noget, jeg godt kan lide, fortæller Alice Brunsø.

Alice: Kjole Elaine Hersby, 2.200 kr. Ørering Griegst, 23.500 kr.
Christian: Skjorte Rue de Tokyo, 2.300 kr. Halskæde og briller Christians egne.

Og det er superfint at gøre noget for sig selv, bakker Christian Stadil straks op.

– Jeg var lidt skeptisk, da Alice først talte om at få et piano op i stuen, for det er et stort monstrum. Men jeg er superglad for det nu, og jeg vil også gerne selv i gang med at spille. I øjeblikket ser jeg Youtube-videoer for at lære det hurtigere, fortæller han.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Men han har endnu ikke sat sig til rette ved flyglet. I stedet har de på det seneste haft det, Alice Brunsø med et grin kalder for ‘franske aftener’.

– Så sidder Christian og læser i sofaen, og jeg sidder og råber ovre ved klaveret. Det er ret hyggeligt. Det er en lomme, hvor det er dejligt at være sammen, uden at vi sidder oven på hinanden, og begge dyrker det, vi hver især kan lide, fortæller hun.

Mød Alice og Christian Stadil her:

Alice Brunsø:

  • Født i 1985, direktør for fødevarevirksomheden Mät, der producerer økologiske snackbarer.
  • Hun har en kandidat i økonomi og ledelse fra RUC og har været pr-manager for bl.a. Swatch Group.
  • Gift med Christian Stadil siden august og far til tre børn: Winston på fem år, Hamilton på fire år og Harper på to år.

Rygraden i forholdet

Og lige præcis det – den der særlige balance, hvor der både er plads til at være alene og sammen i en travl hverdag – er noget, de to lægger mange kræfter i at sikre. Og det er sin sag, for der er mange kort i spil i Stadil-Brunsø-kabalen.

De er forældre til tre små børn, de er iværksættere, de er forretningspartnere og har ‘mindst to fuldstidsjob tilsammen’. Han står i spidsen for konglomeratet Thornico, der omfatter 120 forskellige virksomheder fordelt på flere kontinenter, mens hun sidder for bordenden som direktør i iværksættervirksomheden Mät med ham som bestyrelsesformand.

Skjorte Soulland, 2.550 kr. Briller Christians egne.

Og med så mange kort på hånden er det svært at skabe de uforstyrrede lommer af tid til hinanden.

Da Alice Brunsø lidt tidligere tog imod med formiddagskaffe i køkkenet, lod Christian Stadil vente på sig. Et par hastesager med nogle udenlandske virksomheder krævede hans udelte opmærksomhed, før han undskyldende kunne støde til og lægge mobilen på bordet.

LÆS OGSÅ: Alice og Christian Stadil er blandt 9 powerpar, der deler hinandens succes - se de 8 andre seje par

Og mens vi taler den næste halvanden times tid, tikker sms’erne flittigt ind til Thornico-direktøren, og vedvarende brum minder om, at mængden af ulæste mails bare vokser og vokser.

Få gange er han nødt til at tjekke, men det meste af tiden får mobilen lov at ligge. Noget, han også prøver at praktisere om aftenen.

– Vi har talt meget om, at vi har tre-fire timer sammen om aftenen som det eneste rum, hvor vi bare er kærester. Dem går vi meget op i at bruge bedst muligt. Uden at det skal handle om at effektivisere, for det kan også være rart bare at sidde og læse en bog, men man skal være bevidst om den tid, man har til at være kærester, siger Christian Stadil.

Han er væk hjemmefra to dage om ugen, som regel i udlandet

Tidligere var det 160 dage om året, men da Alice blev gravid, skar Christian Stadil alle udenlandske bestyrelsesposter væk og barberede de oversøiske rejser ned til fire-fem stykker om året.

Og mens Alice Brunsø styrer Mät Foods og dets univers af snackprodukter, er det også hende, der får enderne til at mødes for familien – hende, der henter og bringer børn, hende, der klarer legeaftaler og indkøb.

– At Alice bærer mig på ryggen er meget symbolsk for vores forhold. Alice er musklen og rygraden i vores forhold, som gør, at det kan lade sig gøre at have tre små børn og mere end et fuldtidsjob hver, siger Christian Stadil.

Alice: Fakefur Rodebjer, 5.995 kr. Kjole Mark Kenly Domino Tan, 3.500 kr. Halskæde Vibe Harsløf, 6.250 kr. Støvler Pierre Hardy, 5.895 kr. Taske Alexander McQueen, 14.975 kr.
Christian: Jakke Hummel, 750 kr. Bukser Hummel, 650 kr. Sneakers Hummel, 900 kr. 

– Alice er musklen og rygraden i vores forhold, som gør, at alt det her kan lade sig gøre, siger Christian Stadil og forklarer, at de har rengøringshjælp et par gange om ugen, men ikke vil have anden hjælp i det daglige. Og det er ‘ikke noget, vi skal have nogen præmie for, for det er first world problems’, understreger han.

– Andre har måske valgt andre løsninger, men vi vil gerne selv tage os af vores børn. Med den kombination af job, og at jeg er væk i hvert fald to gange om ugen, er det Alice, der primært får det til at hænge sammen, siger han og tilføjer, at når det handler om at støtte hinanden og bakke hinanden op, er hans største bidrag uden tvivl det økonomiske.

– Ej, der er jeg altså lige nødt til at afbryde dig, skyder Alice ind.

– Du bakker mig op i alt. Jeg vil gerne spille klaver, så nu har vi verdens flotteste flygel stående, og en privatlærer, der kommer og underviser mig. Du hjælper mig med Mät. Og hvis jeg sagde, at jeg ville være yogainstruktør, ville du også sige ‘go!’ Du hjælper mig med alle mine drømme, siger hun.


Det er ikke altid gnidningsfrit at drive forretning sammen. For det kan være svært at holde følelserne helt ude af ligningen. – Når jeg kommer ud med alle mine følelser, er du ret god til at tage hensyn til dem. Jeg ved ikke, om du altid forstår dem, men du respekterer dem i hvert fald og er sindssygt large, siger Alice Brunsø til Christian Stadil.

Alice: Kimonokjole Mark Kenly Domino Tan, 6.000 kr. Hoops Céline, 4.255 kr.
Christian: Skjorte Soulland, 2.550 kr. 

– Jo. Det er også rigtigt, nikker Christian Stadil og tilføjer:

– Men der er også et økonomisk element – selv om det lyder usexet. Vi har en enkelt bil, vi bor dejligt, men ikke i et palads. Jeg er glad for, at jeg ikke selv er vokset op med penge, der bare flød rundt. Min far er advokat, og det er rigtig flot, men penge fyldte ikke noget. Jeg har fået en fin og konservativ opdragelse, men jeg tager aldrig penge for givet. Det er ‘value for money’, forklarer han, mens Alice Brunsø fnisende indskyder:

– Det er sygt pinligt, at du altid skal prutte om prisen.

LÆS OGSÅ: Margrethe Vestager: Når kommissæren holder fridag

– Ja, jeg prutter om prisen, men det er sådan, jeg er opdraget. Det ligger meget dybt i mig. Når jeg taler økonomi, handler det ikke om store pelse, men om frihed. Om at man ikke skal spekulere over, hvor huslejepengene skal komme fra. At få en klaverinstruktør til at komme her, så man ikke skal ind til byen i en travl hverdag, er fedt at have mulighed for. Økonomi spiller en rolle, uden at det skal være en klam ting. Også mentalt, så du kan gøre alt det her, og ikke kun skal koncentrere dig om din forretning, siger Christian Stadil.

Christian Stadil:

  • Født i 1971, er ejer og CEO i konglomeratet Thornico, der omfatter 120 virksomheder – bl.a. Hummel, som han sammen med sin far, Thor Stadil, opkøbte i 1999 og relancerede.
  • Han figurerer som en af Danmarks 30 mest velhavende personer, sidder i flere eksterne bestyrelser og er som aktiv investor en del af iværksætterprogrammet ‘Løvens hule’ på DR.
  • Har udgivet flere bøger om virksomhedsledelse.
  • Gift med Alice Brunsø siden august og far til tre børn: Winston på fem år, Hamilton på fire år og Harper på to år.

Plads til ego-drømme

Vi sidder bænket om det nye balinesiske langbord med slagbænk, som Alice for nylig har købt til det højloftede køkken-alrum – hjertet i huset, hvor ungernes tegnegrej og legetøj er inden for rækkevidde, og hvor der også er plads til de spredte bunker af uundværligt hverdagsdims, de fleste familier omgiver sig med.

Christian Stadil og Alice Brunsø bruger ofte naturen omkring dem. For ingen af dem er særligt gode til at lave ingenting. – Vi er ikke gode til badeferie. Der skal ske noget. Vi skal gerne udfordre os selv fysisk, siger Alice Brunsø.

Alice: Bukser Céline, 6.870 kr. Jakke Céline,  14.950 kr. Armbånd Shamballa Jewels, 75.000 kr. Armbånd Shamballa Jewels, 80.000 kr. Armbånd Shamballa Jewels, 320.000 kr.
Christian: Sweater og hue Soulland, Christians egne. Bukser Norse Projects, Christians egne. Sneakers Hummel, 900 kr.

En stabel bøger har også sneget sig ind, for Christian Stadil er ‘som altid’ i gang med flere på en gang – bl.a. Mikael Persbrandt-biografien ‘Som jeg husker det’. Han lynanmelder de første kapitler som ‘fascinerende’. Bogen om den svenske skuespiller skal med i kufferten, som er ved at blive pakket til morgendagens weekendtur til Mallorca, hvor de er inviteret ned for at fejre en venindes runde fødselsdag.

– Der tror jeg, jeg får den læst. Vi skal være væk i to dage, siger han.

– Der skal du da sidde og kigge mig i øjnene og kysse mig, skyder Alice Brunsø ind med et drillende smil.

Det er første gang, at de to skal af sted på weekend alene…

… siden de første gang blev forældre i 2013. Særligt Alice har ikke haft den store lyst til at tage væk fra de små. Men nu, hvor de er blevet ældre – fem, fire og to år –, begynder det hele at ændre sig. Også når det gælder mulighederne for at gøre noget for sig selv.

Men meget af tiden foretrækker hun, at de er sammen og hygger sig. At de bare er hjemme og ‘er’. Hun filosoferer højt over, hvorfor hun egentlig har det sådan:

Måske fordi det nogle gange ‘er lidt kedeligt, når Christian er væk’, og hun gerne vil nyde, at han er hjemme. Eller måske fordi kvinder ikke er lige så målrettede med deres private drømme, som mænd er, spekulerer hun.

LÆS OGSÅ: Cathrine Widunok Wichmand: Vi skal kunne tale åbent om infertilitet

– Jeg har helt sikkert en drøm med min virksomhed, som jeg håber får en gazellepris og bliver en stor succes. Det er klart. Men det er også mit arbejdsliv, siger hun.

Privat har hun ikke de samme skarpt formulerede mål

Det har Christian derimod, siger hun og kigger på ham.

– Du vil gerne bestige nogle flere bjerge, du vil gerne på silent retreat, du køber nye gadgets og står på mountainboard ovre i skoven. Jeg har mit klaver, og det er selvfølgelig også en måde at realisere sig selv på. Men du er meget mere målrettet. Dine drømme er meget stærke, du er god til at tage dit rum til at gøre det. Jeg tænker ofte, at hvis jeg ikke gør det, så er vi hjemme sammen – det er det, jeg gerne vil, forklarer hun.

– Jeg vil bare gerne være glad og grine en gang om dagen. Have en lykkelig familie med sunde og raske børn, og at Christian og jeg har det godt sammen. Og det vil du også, men jeg tror mere, det er en hygiejnefaktor for dig. Drømmen for mig er en glad familie, siger hun henvendt til sin mand. Han nikker forstående og siger:

– Var det her en virksomhed, ville vi her tale om, hvad der er missionen, og hvad der visionen. Visionen, den store drøm, er familie og lykke og sunde og raske børn og dejligt samvær og familieliv. Missionen – hvordan vi kommer dertil – er en masse delmål.

Jo jo, nikker Alice og siger så:

– Jeg tror bare, at det er generelt for mange forhold, at manden har mange egodrømme og gerne vil en masse egoting. Og noget af det kan jeg også godt få lov at være med på. Fx synes Christian, det er megagriner, hvis jeg vil med over og stå på mountainboard i skoven, og han inviterer mig tit til at komme med.

Fakefur Rodebjer, 5.995 kr. Kjole Mark Kenly Domino Tan, 3.500 kr.  Halskæde Vibe Harsløf, 6.250 kr. Støvler Pierre Hardy, 5.895 kr. Taske Alexander McQueen, 14.975 kr.

– Jeg har da arrangeret, at du kan blive undervist i ‘krav maga’ (israelsk kampstilart, red.), indvender han, og hun svarer straks, at det ‘er megafedt’.

– Ikke fordi kampsport er sjovt, men fordi det er dejligt at kunne forsvare sig selv. Så det er mere funktionen i det, svarer hun.

– Men det handler også om, at du er meget mere social, end jeg er, siger han og tilføjer: Du kan lide at have en aften alene, men hvis det drejer sig om flere dage, vil du helst have, at vi alle er sammen. Du ville kede dig efter otte dage alene. Jeg ville savne jer, men jeg ville ikke kede mig, siger han, og hun nikker eftertænksomt.

Et af de steder, Alice Brunsø og Christian Stadil på det seneste er begyndt at bruge mere tid sammen, er i det træningsrum, de har fået indrettet i annekset. Alice har især været flittig til at droppe sofaen fremfor styrketræningen om aftenen, efter hun var forbi Jesper Høvring, som har designet hendes brudekjole.

– Han sagde, at min numse godt kunne komme lidt op – og så skal jeg eddermame give Jesper Høvring tørt på, siger hun og slår en høj, smittende latter op.

Kærester – nu gift – og kollegaer

Det er ikke altid gnidningsfrit at have så mange fælles ting på tallerkenen. Alice Brunsø og Christian Stadil har en regel derhjemme om, at når man sætter sig i sofaen i stuen, er der lukket for al snak om forretning. Det er deres helle. For ingen af dem lægger arbejdet helt fra sig, når de træder over dørtærsklen derhjemme. Tværtimod.

– Jeg er fyldt op med Mät, når jeg kommer hjem og har kæmpet med det hele dagen. Så har jeg måske skrevet en mail til bestyrelsen, som Christian er en del af, og så vil han gerne tale om det, når vi kommer hjem. Der kan jeg godt blive pisseirriteret. Kald mig bare konfliktsky, men så rejser jeg mig nogle gange og går, siger Alice Brunsø.

Hun griner selv ved tanken og siger så:

– Men for det meste er det jo konstruktivt, og jeg kunne jo ikke ønske mig en bedre partner at sparre med end Christian. De fleste forretningsfolk herhjemme ville være topmisundelige over, at jeg rent faktisk kan vende det med Christian. Han får jo mindst 20 mails om dagen fra nogen, der gerne vil vende noget om deres forretning. Men du synes jo også, det er vildt irriterende, hvis jeg kommer med en kritik af Hummel. Så det går også den anden vej, siger hun og kigger på sin mand, der lytter og nikker.

Alice: Sweater Ralph Lauren, 1.899 kr. Kjole Jenny Packham, 25.745 kr. Unika-ring Ole Lynggaard Copenhagen, 124.500 kr.
Christian: Halskæde Shamballa. Jewels, 236.950 kr. Skjorte Gucci, Christians egen. Bukser Soulland, Christians egne. Briller, armbånd og ur Christians egne.

– Jeg har jo sat mig selv i en rigtig dejlig situation ved, at Christian på en måde er min chef. Så en gang imellem bliver jeg fanget i midten. Det er da ikke altid den følelsesmæssigt smarteste situation, siger hun, og han supplerer:

– Nogle gange, hvis jeg fx siger, at I skal nå jeres budgetter, kan du blive sur på mig på en måde, som man ikke ville blive på en normal chef. Som hvis jeg ikke har samlet mine underbukser op – men i en forretningsmæssig kontekst. Men vi er nødt til at kunne gå til hinanden. Det er kun den måde, man bliver bedre på, hvis man presser hinanden lidt. Det er en virksomhed, der skal drives, og det koster mange penge at starte en virksomhed op. Det er trods alt noget, jeg finansierer, siger han og understreger, at det altså ‘er Alice, der er direktør og driver det’.

Alice nikker ivrigt

– Jeg er nok også tit hurtig til at sige: ‘Hvad vil du have jeg skal gøre? Jeg skal hente børn kl. 15, og jeg skal også sørge for mad’. I forhold til forretningen er han jo nødt til at benchmarke mig op mod de andre cases, han investerer i, og hvor meget de andre også arbejder. Der er det nogle gange svært for mig at skille tingene ad, når jeg har siddet oppe til klokken lort om natten, fordi Christian synes, han har brug for en præsentation lige nu, og Harper i øvrigt også er ved at få en tand.

LÆS OGSÅ: Caroline Fleming: Der er mange, der tror, at mit liv er nemt

Hun vender ansigtet mod ham igen.

– Men du er faktisk ret god til at respektere mine grænser, og når jeg kommer ud med alle mine følelser, er du ret god til at tage hensyn til dem. Jeg ved ikke, om du altid forstår dem, men du respekterer dem i hvert fald og er sindssygt large, siger hun.

Det er heller ikke altid nemt at sidde i den anden ende og skulle stille de samme krav til sin hustru som til direktører i andre virksomheder, forklarer han.

– Det kan godt være svært. Med andre er der jo den følelsesmæssige armslængde, selv om jeg også kender mange godt og har opbygget venskaber med dem, siger han.

Men det er også en stærk motivation, at der bliver stillet så hårde krav, understreger Alice Brunsø.

Fakefur Rodebjer, 5.995 kr. Kjole Mark Kenly Domino Tan, 3.500 kr. Halskæde Vibe Harsløf, 6.250 kr. Støvler Pierre Hardy, 5.895 kr. Taske Alexander McQueen, 14.975 kr.

– Når vi lukker en ny kunde, eller som nu, hvor vi er begyndt at eksportere til nye lande, er der ikke noget, jeg elsker mere end at komme hjem og fortælle det til Christian. Der er heller ikke nogen som Christian, der kan prale med, hvad jeg laver derude. Det er supermotiverende, at du har en kæmpe tro på det, vi laver, siger Alice Brunsø.

Der er heller ingen af dem, der er afvisende over for tanken om, at de måske skal lave endnu mere forretning sammen i fremtiden. Først skal Mät dog lige ‘rigtig op at stå’, siger Christian Stadil.

Men et fælles forretningseventyr mere kan han ‘godt forestille sig’.

– Alice er jo også iværksætter og har det i blodet fra sin far. Hun får mange ideer, så det er også med at holde hende på sporet, siger han.

Iværksætterblod i årerne

Som barn var Alice Brunsø ofte med sine forældre på arbejde. Ikke kun på kontoret. Det kunne også være, når hendes mor hentede hende lige efter skole for at tage på stranden og så tog en vigtig telefonsamtale i vandkanten. Der har aldrig været ‘rene ferier’, husker hun.

– Mine forældre har altid været selvstændige. Der er altid blevet talt om arbejde ved aftenbordet, og min søster og jeg har altid siddet med til min fars forretningsmiddage med et hestebid på låret, når vi ikke kunne opføre os ordentligt. Det er den virkelighed, jeg er vokset op i, fortæller hun.

Før hun mødte Christian Stadil, var Alice Brunsø selvstændig pr-konsulent, men har også slået sine folder på et brandingbureau.

– Det passer mig helt sikkert bedst selv at drive noget, se det vokse og føle ejerskab. Jeg føler mig ikke hjemme, når der er vildt langt til toppen. Om det er mig, der er chef, eller jeg sidder ved siden af chefen, er mindre vigtigt. Men jeg vil kunne påvirke retningen hurtigt. Jeg har det helt sikkert i mig, iværksætteriet, siger hun.

Lysten til at skabe noget selv har boblet i hende under alle tre barselsorlover

Da hun gik hjemme med Winston, arbejdede Alice Brunsø på en scannings-app til at måle tøjstørrelser. Den endte hun dog med droppe, da hun ikke selv kunne udvikle de tekniske løsninger, og et lignende produkt var på vej i Holland. Da hun halvandet år senere var på barsel med Hamilton, kom ideen om Mät.

– Jeg er ikke så god til ikke at lave noget. Mät startede med, at jeg ville lave noget babygrød, men tingene tog til. Det var slet ikke meningen, men pludselig var der efterspørgsel – det var en snebold, der rullede. Christian har sagt, at vi bare kan ansætte en CEO, hvis det er svært for mig at få det til at hænge sammen. Men Mät er mit fjerde barn, og jeg har ikke lyst til at slippe det. Jeg har meget stor respekt for dem, der er mødre på fuld tid, men det kan jeg ikke, siger Alice Brunsø.

Den daglige logistik kan være lidt af en udfordring…

… for Mät-direktøren, som derfor tit bruger frokostpausen på at gå i Netto og købe ind til familien.

– Jeg synes, at Mät fortjener, at jeg sidder derinde til klokken 22, som andre iværksættere gør, men det kan jeg ikke. Jeg tænker da af og til, hvad Mät mon kunne have været, hvis jeg havde haft 100 procent fokus. Men jeg er meget bevidst om, at den dag kommer, hvor ungerne ikke gider være sammen med mig, så jeg har ikke travlt, siger Alice Brunsø.


Nogle aftener træner de sammen – og diskuterer ofte, hvilken musik man træner bedst til: Han foretrækker Steve Aoki og techno, hun hælder til Rihanna og Lady Gaga. – Et af de steder, vi taler allerbedst sammen, er, når vi træner. Ligesom når man kører bil, det er også et godt sted at tale sammen. Der er en god ro over det, siger Christian Stadil, og så kan samtalen køre ved siden af.

Alice: Kjole Elaine Hersby, 2.200 kr. Ørering Griegst, 23.500 kr.
Christian: Skjorte Rue de Tokyo, 2.300 kr. Halskæde og briller Christians egne

At forretningen en dag skulle komme imellem de to, er ingen af dem bange for. Faktisk har de talt om på et tidspunkt at flytte til udlandet for en periode. Og det vil være lettere, hvis det arbejde, de har, er et fælles eventyr. En fælles drøm. Det er ligegyldigt, hvem af os der går forrest, forklarer Alice Brunsø.

‘De behøver ikke at se Alice i trusser’

De deler alt med hinanden, men det er ikke alt, Alice Brunsø og Christian Stadil er enige om også at dele med andre. Særligt ikke på sociale medier.

– Jeg er meget kontrolleret, men hvis det står til Alice, så smider hun bare alt op. Det har jeg ikke lyst til, siger Christian Stadil.

LÆS OGSÅ: Ida Rud: Tal til dig selv som til din bedste veninde

Og nej, hun har ikke så mange grænser, når det gælder sociale medier, siger Alice Brunsø selv. Hvor hun gerne deler meget private oplevelser og følelser, mener han ikke, at fx bikinibilleder er nødvendige.

– Jeg er også forretningsmand og har 5.000 medarbejdere. Jeg synes ikke, at de behøver se Alice i trusser, siger han, og Alice indskyder prompte et fnisende ‘too late!’

– Ja, ja. Nu følger jeg ikke selv Alice, så det ser jeg ikke, siger Christian Stadil og forklarer, at han primært bruger sociale medier til at kommunikere med sine medarbejdere på.

For med 120 virksomheder i Thornico…

… er det en måde for alle involverede at følge med i, hvad der sker i forretningen, og hvad han som direktør laver.

– Jeg synes, jeg har så mange kanaler i mit liv – jeg får 250-350 mails om dagen, telefonopkald, sms’er. Jeg synes, sociale medier er en fantastisk opfindelse, og jeg bruger det som forretningsværktøj i alle mine selskaber. Men selv at være der … siger han og vender sig mod Alice.

– Jeg har scrollet på din telefon nogle gange, og jeg får noia ved tanken om at skulle have ‘det’ i mit liv, siger han.

Med mere end et fuldtidsjob hver er der ofte brug for at svare på et par mails om aftenen også. Men iværksætterparret forsøger at frede et par timer hver aften, når børnene sover, hvor de bare er kærester.
Alice: Kjole Jerome Vintage, 2.800 kr. Bukser A’Journey, 2.900 kr. Sneakers Hummel, 1.000 kr. Ringe Orit Elhanati, 18.400 kr. pr stk.
Christian: Skjorte Rue de Tokyo, 2.300 kr. Bukser Soulland, Christians egne. Briller & ur Christians egne. Sneakers Hummel, 900 kr.

På sine profiler følger han flere virksomheder. Men han tjekker dem ikke selv. Det er betroede medarbejdere, der orienterer ham om, hvad der foregår, og så giver han et ‘go eller no go’ til, om de skal like det eller ej på hans vegne.

– Jeg skal ikke selv have snuden derind. Hvis du ser min platform, er det 100 procent mig, du får – jeg tager selv alle billeder, skriver selv alle tekster, og jeg går meget op i at lave det. Men jeg har en medarbejder, der lægger det op for mig. At sidde og scrolle igennem alle mulige menneskers mere eller mindre perfekte liv, det er ikke mig, forklarer han.

Alice Brunsø lytter tålmodigt

Hun kender tydeligt alle nuancer af sin mands overvejelser på det her punkt. Selv har hun tidligere sagt til Berlingske, at hun oplevede, at kvinder bliver hyldet, når de lægger en mave fuld af strækmærker på Instagram, mens der er drøje hug til billeder af flade maver, som hun bl.a. selv har delt. Men efterhånden bliver hun oftest overrasket over, ‘hvor kærlige folk også kan være på sociale medier’, fortæller hun.

Et af de Instagram-opslag, hun har fået mest respons på, er fra mors dag, hvor hun med en strittende langemand viste kameraet, at hun var blevet glemt af sin mand. Og hun blev da også husket med en buket sidst på dagen, indskyder hun og smiler stort til sin mand.

Alice: Fakefur Rodebjer, 5.995 kr. Kjole Mark Kenly Domino Tan, 3.500 kr. Halskæde Vibe Harsløf, 6.250 kr. Støvler Pierre Hardy, 5.895 kr. Taske Alexander McQueen, 14.975 kr.
Christian: Jakke Hummel, 750 kr. Bukser Hummel, 650 kr. Sneakers Hummel, 900 kr. 

– Jeg tror, at folk er trætte af at se perfekte liv. Folk vil gerne kigge på pæne ting, det vil jeg også selv – smukke billeder, smukke mennesker, folk der gør noget ud af sig selv. Men når det er sagt, så synes jeg også, at det er dejligt, når folk tør at være ærlige. Jeg ved godt, der nok er mange, der tænker, jeg sikkert har det godt deroppe på toppen og ikke har nogen problemer. Men vel har jeg da så. Og jeg tænker over, når jeg lægger noget ud, at det ikke skal være alt for lyserødt. Min ubegrænsede åbenhed er nok det, Christian er bange for. Men det er også det, mine veninder elsker mig for – at jeg bare vælter ud med det, også tabubelagte ting, forklarer Alice Brunsø og nævner som eksempel, hvordan hun sidste år blev ramt af et angstanfald, som hun fik hjælp af en psykolog til at bearbejde, og hvor Christian Stadil også var en stor støtte for hende.

Snakken bevæger sig tilbage til der, hvor den startede. Den handler om at være stærke sammen, bakke hinanden op og give plads til at være sammen og hver for sig. ‘For det er vi gode til’, understreger Alice Brunsø, og han nikker.

– Det er mig og Christian mod hele verden. Vi er teamet. Hele verden er beskidt, og vi er det rene sammen. Vi skal forsvare hinanden og aldrig tale dårligt om hinanden. Ikke fordi jeg ikke kan sige til en veninde, at Christian er en stor lort i dag, for det er han da en gang imellem – men forsvare hinanden udadtil. Det er os to for altid, siger hun.

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald åbner op: Her er min verden

Læs mere om: