INTERVIEWS

Alt om Sille Lundquists sommer: Familieidyl i Provence

Sille Lundquist planlægger en travl sommerferie med både strand-hygge herhjemme, og ture til Sydfrankrig og Italien eller Kroatien

I 1990'erne var hun supermodel herhjemme og i udlandet, men i dag arbejder 42-årige Sille Lundquist som coach og mindfulness-instruktør. Og når hun inden længe tager en velfortjent pause fra jobbet, står den først på ægte familie-hygge i Nordsjælland sammen med manden og døtrene Luna og Anouska.

"Jeg skal nyde varmen, solen, havet, det særlige danske sommerlys og livet tæt på, hvor jeg bor. Det tager mig 2 minutter at gå ned på stranden, og jeg nyder når jeg, min kæreste og vores piger smutter ned og hænger ud på stranden, bader i solnedgangen, og spiser noget improviseret mad med vores gode venner," fortæller hun til IN.dk

I det hele taget står denne sommer på improvisation for Sille og hendes nærmeste, forklarer hun.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

"Luna, vores store datter på 11 år, har foreslået, at vi kører på ferie og at vi skal have nogle dage, hvor vi ikke ved, hvor vi skal sove, men bare improviserer undervejs. Den frihed, der er i det, ser ud til at være blevet årets familietema. Vi har alle sammen fået brug for mere plads og spontanitet - selv vores skildpadde har fundet ud af at bryde ud af sit bur og er hele tiden på farten," siger hun.

Til august er der dog lagt en helt bestemt rejse fast. Og den går til Provence i Sydfrankrig, hvor Sille i mange år har nydt solen, den lækre sydeuropæiske mad og havet sammen med familien og venner fra hele verden.

"Her er 'plejer' velkommen, for det er et fast holdepunkt i vores liv, med gode grin, lange lækre frokoster under Platantræerne, med bunker af mad, vin og en god blanding af nationaliteter; franskmænd, danskere, englændere, svenskere, canadiere, en enkelt schweizer, nogle kinesere og gerne en Italiener, en spanier og nogle libanesere. Det er en mangfoldighed af liv og glade dage. Mange af os bor sammen i et par uger, og har holdt den her form for ferie i årevis. Andre bor i huse omkring os. Det er den tid, hvor vi mødes, samler op på året der er gået, fortæller gode historier, sladrer om mennesker fra verden omkring os og har ophedede diskussioner om presse og politik, fundet af den særlige 'gudspartikel', hvordan man laver den bedste Gazpacho og andre essentielle temaer. Imens vores børn og teenagere laver sommerspa, svømmer, går til byfest og ser på tyrefægtning i landsbyen."

LÆS OGSÅ: De største danske modeller nogensinde

Når sommeren går på hæld, slutter Sille sin ferie af med en sejltur. Turen går endnu en gang syd på. Men hvor det bliver henne, er stadig op til spontaniteten.

"Vi plejer at fejre min fødselsdag d. 25. august ombord på en smuk gammel yacht, sikkert i Kroatien, Italien, Grækenland .. Eller.. hvem ved, hvor vi ender i år?"