INTERVIEWS

Ann Eleonora Jørgensen: Jeg vil prøve alting en gang

Skuespilleren Ann Eleonora Jørgensen er snart aktuel i lystspillet Den grønne elevator, hvilket falder godt i tråd med, at hun hele tiden vil udfordre sig selv.

Når man taler om den 48-årige skuespiller Ann Eleonora Jørgensen, så bliver man nødvendigvis også nødt til at tale om udfordringerne. For det er dem, hendes liv består af. Og hun har taget endnu op ved at medvirke i lystspillet Den grønne elevator i en rolle som forsømt hustru.

Emma Thompson mener, at unge skuespillerinder bliver tvunget til at se tynde ud. Læs mere her

"Det er skægt. Jeg aldrig lavet en farce eller et lystspil på denne måde før. Det er anderledes på den måde, at der er en tredje medspiller, og det er publikum, for jeg er ellers vant til, at der er helt stille nede i mørket, men her er der en energi fra salen, og nogle taler endda med undervejs," siger skuespilleren.

Det er 67-årige Lisbeth Dahl, der står for instruktionen af stykket og samtidig medvirker Tommy Kenter i rollen som den fordrukne Billy. Begge har stor erfaring med komikken som genre, og det nyder Ann Eleonora Jørgensen efter eget udsagn godt af.

Michelle Pfeiffer mener, at det er hårdt for psyken at blive ældre i Hollywood. Læs mere her

"Jeg har altid haft det sådan, at jeg skal prøve alting en gang, og jeg har aldrig spillet lystspil på denne måde før. Og så er det jo fantastisk, at min arbejdsdag starter i Tivoli, og at jeg spiller sammen med et dejligt hold af mennesker," siger skuespilleren.

Ann Eleonora Jørgensen hører da heller ikke ligefrem til type af mennesker, der skåner sig selv. For tiden arbejder hun rigtigt meget, og når hun føler sig alt for presset, slukker hun telefonen, sover længe eller går en tur i skoven.

"Jeg har sørget for at tage munden fuld, og det kan jeg godt mærke, men man skal lade være med at belaste sig selv for meget. Jeg kan godt klare mig på fem-seks timers søvn, men jeg har selvfølgelig bedre af at sove noget mere," siger Ann Eleonora Jørgensen.

Den grønne Elevator får premiere i Glassalen i Tivoli den 20. februar.