INTERVIEWS

Anne Dorte Michelsen: Jeg går ind for øremærket barsel

Sangerinden Anne Dorte Michelsen mener, at det ville have hjulpet hendes privatliv, hvis hun havde delt barslen med sine partnere.

Anne Dorte Michelsen 

En barselsorlov er ikke kun for kvinder. Så kort og kontant er den 55-årige sangerinde Anne Dorte Michelsens holdning.

Hun er selv mor til tre børn og har i sit eget liv erfaret værdien af, at mand og kvinde deles om opgaverne omkring børnene.

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | Sarah Grünewald

"Jeg synes, det er en skandale, at barselsfonden ikke er blevet til noget! Vi kommer ikke videre på den her måde. Og det der med, at kvinder er mere naturlige mødre, det giver jeg ikke fem flade ører for," siger hun til magasinet Liv.

Sangerinden mener højst, at det kan forsvares, at en nyfødt udelukkende har brug for sin mor de første fem måneder af barnets liv, hvor kvinden ammer.

Samtidig mener Anne Dorte Michelsen, at den måde vi fordeler husarbejdet, og indretter vores samfund på bør revurderes.

"Den gennemgribende personlighedsforandring, der sker for kvinder, når de får et barn, den er stadig ikke sket for mænd," siger hun i interviewet.

Hun mener, at nybagte fædre ville have godt af at gennemgå den samme proces som deres kvinder, når de får et lille barn. Anne Dorte Michelsen fornemmer nemlig ikke, at vores hjem er en god arbejdsplads, og det gør mange kvinder frustrerede.

LÆS OGSÅ: 10 bud | Maria Lucia

"Kvinden er i de fleste familier hjemmets projektleder, og hun har et overordnet ansvar for 1000 ting, samtidig med at hun passer sit arbejde," siger sangerinden.

Anne Dorte Michelsen har i den kommende medvirket i talentprogrammet Mentor, hvor hun har coachet håbefulde musiktalenter.