INTERVIEWS

Bæredygtig designer, Kjetil Aas, sænker modens fart med nyt butikskoncept i København

Kjetil Aas har åbnet et nyt butikskoncept i København, der i tråd med designerens første modebrand Armoire Officielle vil fokusere på bæredygtighed og langsom produktion. IN tog en snak med ham.

På Lille Kirkestræde 3 i det indre København er et nyt butikskoncept netop åbnet under navnet Sur Le Chemin, som både vil sælge tøj i eget navn og fra andre brands. Bag den nye butik og tøjmærke står designer Kjetil Aas, du måske kender, som stifter og designer af Armoire Officielle.

- Sur Le Chemin og Armoire Officielle kan i princippet det samme. Den store forskel er en mere langsommelig tilgang til produktudvikling, siger Kjetil Aas til IN.

- Og samtidig vil Sur Le Chemin være en bredere platform, hvor vi også åbner op for og giver os selv tid til at arbejde med forskellige projekter hen ad vejen. Det kan for eksempel være samarbejder med andre mennesker eller brands og produkter, der nødvendigvis ikke er tøj, men som vi alligevel føler hører hjemme i vores univers, siger han.

LÆS OGSÅ: MODE | Sæsonens 13 absolut mest populære it-items

Kjetil Aas vil vende udviklingen

Sur Le Chemin kommer til at fortsætte i Armoire Oficielles bæredygtige ånd, men hvor Armoire Officielle leverede to kollektioner årligt, en forårs/sommer-kollekion og en efterårs/vinter-kollektion, kommer Sur Le Chemin kun til at producere enkeltstående produkter hen ad vejen og altså ikke i kollektioner. Sur Le Chemin er i øvrigt fransk for ”på rette vej”.

- Modebranchen har i mange år kørt i et meget hurtigt tempo, og man kan sige, at det er ved at være et ”broken system”, hvor branchen er en af de mest miljøbelastende. Ved at arbejde langsommere med produktionen håber jeg, at vi kan være med til at vende udviklingen og også modarbejde det overforbrug vi ser i dag, siger Kjetil Aas

Nogle af de andre brands, du allerede nu vil kunne finde i Sur Le Chemin-butikken er bland andet Armoire Officielle, Olsen Clothing og Woron, ligesom du vil kunne finde lædertilbehør til boligen fra Leather Projects, sæbe og parfume fra Frama Copenhagen og bøger og magasiner fra fx Kinfolk.

I galleriet herunder kan du se de billeder, Kjetil Aas har fået tager i forbindelse med Sur Le Chemins åbning:

Sur Le Chemin

LÆS OGSÅ: Du kan lære noget af mormor, når det gælder dit tøj