INTERVIEWS

Camilla Ottesen: Derfor sælger jeg mit tøj

Tv-værten Camilla Ottesen har valgt at sætte sit brugte tøj til salg til fordel for et godt formål.

Den 41-årige tv-vært Camilla Ottesen har så meget tøj, at hun gerne deler ud til et godt formål. Derfor har hun altid givet videre til veninder eller smidt i tøjcontainere, men nu har hun indgået samarbejde med webshoppen Fashion-resales om at sætte sine gode køb til salg.

"Jeg ryddede op, inden jeg tog til Afrika, og jeg synes, det var helt åndssvagt, da jeg pakkede det ned i kasser, for der var jo kun en kasse, hvor jeg brugte tit," siger tv-værten.

Camilla Ottesen sætter sit tøj til salg. Læs mere her

Og det var netop på opholdet på det varme kontinent, at Camilla Ottesen fandt ud af, hvor lidt tøj hun har behov for, og at det man ikke bruger, skal sendes videre.

Camilla Ottesen har altid sørget for at give sit tøj videre til veninder eller smide det i tøjcontainere. Da det ikke ligefrem er pailletkjoler, som de nødstedte kan bruge, så mener hun, at det er det en god ide at sælge det videre og dele ud af overskuddet.

Michelle Obama genbruger endnu en kjole og jakke. Se den her

Det samme gælder for tv-værtens børn som også får aflagt tøj fra andre. Generelt mener Camilla Ottesen, at man bør tænke over, hvad man forbruger.

"De fleste kan jo lide at være pænt klædt, men jeg synes, at man skal tænke over, hvor mange penge man bruger på tøj. Det skal bruges flere gange eller gives videre, siger tv-værten der i stedet opfordrer til, at oplevelser prioriteres højere," siger hun.

Tv-værten går tit i de samme mærker, som primært er danske mærker der beholder en vis værdi, fordi beklædningsgenstande fra H&M ikke på samme måde holder værdien.

- Det er nemmere med mærker som Designers Remix og Malene Birger. Det giver god samvittighed. Der er ingen grund til at gå ud og købe og købe, og i stedet kan man spare nogle penge, siger Camilla Ottesen.

Hun mener samtidig, at man bør tænke globalt og ikke bare producere nyt hele tiden, og at aflevere tøjet til genbrug giver hende god samvittighed, der forhåbentligt følger med videre til de, der køber det.

Læs mere om: