INTERVIEWS

Charlotte Bircow: Jeg har intet lært af min kræftsygdom

Fitness-guruen Charlotte Bircow har overvundet sin brystkræft, men føler i dag ikke, at hun er blevet et nyt og forbedret menneske af at være dødssyg.

Smilet har været der hele tiden, men håret er først så småt på vej tilbage igen for den 52-årige fitness-guru Charlotte Bircow. I 2011 fik hun konstateret brystkræft til trods for, at hun hele sit liv har levet sundt og dyrket daglig motion.

Få fem sunde fakta om kaffe her

I dag er hun erklæret rask. Årsagen er ifølge hende selv, at hun var udstyret med så mange af de rigtige værktøjer til at tage kampen op med en så alvorlig sygdom.

"Jeg føler, at jeg intet har lært af sygdommen. Jeg har i forvejen arbejdet meget med personlig udvikling, og jeg har ikke fået det bedre. Jeg har altid været god til at finde mig selv og gå efter det, jeg gerne ville med livet," siger Charlotte Bircow.

Hun mener, at det at være positiv til trods for en så alvorlig diagnose er et valg. I dag glæder hun sig mest over, at hun er i stand til at coache andre kræftramte til at tackle deres sygdomsforløb, og hun skriver dagligt med mennesker, der står i samme situation.

Sangerinden Anastacia har fået fjernet begge bryster efter sin kræftsygdom. Læs mere her

"Der er ikke nogen af os, der ikke står op en gang imellem og synes, livet er noget lort. Nogle gange er det bare noget lort at være i nuet, men jeg har rent mentalt lært mig selv at være stærk," siger Charlotte Bircow.

Hun opfordrer samtidig til, at man reagerer hurtigt, hvis man finder tegn på, der kunne være relateret til en kræftlidelse. Selv opdagede hun sin kræftknude sent, fordi den sad lige i arret efter hendes brystoperation, som det kun var et år siden, hun havde fået foretaget en korrektion af.

"Hvis en som mig kan få sådan en sygdom, så kan alle. Så min opfordring er bare, at man skal leve livet. Livet er et valg," siger fitness-guruen.

Charlotte Bircow deltager den 1. marts i en event for Brian Holms kræftorganisation La Flamme Rouge, hvor hun sammen med en række andre kendte cykler for at samle penge ind til kræftramte.