INTERVIEWS

Chefjuristen går på arbejde med farver og leopardstiletter

IN har taget en snak med 52-årige Lisbeth Christensen, der arbejder som Chief Legal Advisor hos Sampension. Hun går sjældent med bukser, men har ofte en fin neglelak på på arbejde.

Hvordan går du klædt til daglig?
Jeg har som hovedregel en nederdel og en skjorte, trøje eller bluse på, alt afhængig af årstiden. Eller en kjole. Jeg går næsten altid i sko med hæl. Min stil er forholdsvis klassisk, og der er ikke så meget med blonder, blomster eller flæser, fordi det på en eller anden måde komplicerer min påklædning. Til gengæld går jeg meget i farver, for at det ikke bliver så alvorligt altid. Jeg arbejder med forvaltning af penge, som jo er alvorligt, så der må godt være en anelse humor i min påklædning.

Er du bevidst om at klæde dig kvindeligt?
Ja, det vil jeg sige. Jeg er jo kvinde, så jeg kan ikke se, hvorfor jeg skulle gå rundt og undertrykke det i min stil. Jeg går fx tit med neglelak. Jeg har en lang hylde med alle mine neglelakker i farveorden. 

LÆS OGSÅ: NEKROLOG | Derfor skal du smide powersuitet i graven

Toner du nogle gange det kvindelige ned?
Nej, men kvinders tøj støjer lidt mere end mænds. Nogle dage skal vi være meget alvorlige, og så må tøjet ikke larme så meget. I stedet for farver tager jeg måske en sort nederdel og en hvid skjorte på – og mine leopardstiletter.

Hvordan skiller du dig ud fra dine kvindelige kollegaer i påklædningen?
Jeg tror, jeg går i lidt mere kropsnært tøj. Tøj, der er lidt strammere. Der er mange, der går i teltet tøj. Jeg synes, det er vigtigt at vise sine former, uanset hvilken form man har. Hvis man har lidt mere på kroppen, end jeg har, er det jo bare superfeminint.

Har du nogensinde fået kommentarer, et blik eller en anden reaktion på grund af din påklædning?
Ikke negative i hvert fald. Nogle gange spørger folk, om jeg har fået ny kjole, eller siger, at jeg ser velklædt ud. Jeg har på ingen måde indtryk af, at jeg er blevet taget useriøst på grund af min påklædning. Men jeg tror også, at det skal kobles til min faglighed. Man skal stå tidligt op for at udfordre mig på min faglighed. Jeg er dygtig til det, jeg laver, og jeg går præsentabelt klædt. Der er bare ikke så meget at komme efter.

Hvordan har opfattelsen af kvinder i karrierejob ændret sig efter din mening?
Det tror jeg ikke, den har. Det vil man gerne fortælle, at den har, men når vi ansætter flere kvinder i bestyrelser i dag, er det jo, fordi man føler, man er nødt til det. Det er altså, fordi hun er kvinde, ikke fordi hun er dygtig. Om mænd siger du ‘ham vil vi gerne have’, du siger ikke ‘han er mand og dygtig’, men det gør du tit med kvinder.

Har du et powersuit?
Jeg har et rosa jakkesæt, som jeg en sjælden gang imellem tager på, når jeg har lyst til at have bukser på. Men det er ret sjældent, jeg går i bukser.

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | Helle Holstein