INTERVIEWS

Chris Pedersen: Danskerne har et forkælet syn på verden

TV-vært og tilrettelægger, Chris Pedersen, om skræddersyede suits, at elske Madonna i 1980’erne, forkælede danskere, at rive vægge ned – og at være naiv.

Chris Pedersen, 37 år, bor i København, arbejder som journalist.

Du ved det nok ikke, men jeg er ret god til … at rive vægge ned. Jeg kan til gengæld hverken reparere eller bygge op.

Hvis jeg kunne bestemme … ville mennesker blive tvunget til at læse deres ytringer på de sociale medier op for sig selv, før de blev sendt ud i stratosfæren. Det deprimerer mig at se, hvordan vi lige så stille er ved at dræbe lysten og viljen til dialog. Der er en kold tone, som desværre også har spredt sig til andre dele af samfundet. Både i forhold til kultur, politik og sociale relationer. 

Lige nu går jeg og overvejer … at købe mit første skræddersyede suit. De seneste par år er jeg begyndt at gå med jakkesæt, og det ultimative er et skræddersyet. 

Jeg er ret imponeret af ... de kreative designere, musikere og kunstnere, jeg kender. De færreste har vidst, om de ville kunne leve af deres kunst, og det kræver fandme stort mod og engagement at blive til noget. Sådan er det i det hele taget med de fleste karrieremennesker. Jeg tror ikke på held, men på hårdt arbejde.
 

LÆS OGSÅ: Camilla Ottesen: Jeg blev kaldt en billig luder
 

Jeg bliver tit upopulær, når jeg siger det …  men jeg synes, at danskere har et forkælet syn på verden. Taknemmeligheden er gået fløjten, og det er trist både på et individuelt og et samfundsmæssigt plan. Jeg ved godt, at mange har været igennem hårde år, men vi er også meget privilegerede, og det sætter vi ikke pris på. 

For mig er mode … et fysisk udtryk for sin tid. Både i forhold til magt, politik, køn og kultur. 

Det er vigtigt for mig … at føle mig uafhængig. Frihed er en kerneværdi for mig. Friheden til at være den, jeg er, og gøre, hvad jeg har lyst til. Det betyder ikke, at jeg ikke kan indgå i relationer, men jeg har for eksempel aldrig brudt mig om gæld, da det betyder, at man ikke kan skifte livsspor. Jeg vil gerne kunne call the quits, hvis jeg begynder at kede mig.

Jeg udviklede mig meget … da jeg for en del år siden sagde et godt job op uden at have et andet. Jeg tror, det er sundt en gang imellem at rive tæppet væk under sig selv og se, hvor højt vingerne kan bære. Jeg er stor beundrer af folk, som lever efter devisen ’det skal jo nok gå’. 

Fik jeg lov til at trylle mig til et andet årti, ville jeg … bo i New York i 1980’erne. Ja, det er en kliche, men jeg elsker bare de gamle billeder af Madonna, Basquiat, Keith Haring og Blondie. Hele den periode har altid draget mig. Ikke glamoursiden fra Studio 54, men den mere punkede side på lower East Side.
 

LÆS OGSÅ: Pernille Rahbek: Jeg har løjet for mig selv
 

Jeg bliver ofte drillet med … at jeg er naiv. Jeg reagerer meget umiddelbart på ting, og det, tror jeg, virker barnligt på nogle mennesker.

Jeg har været længe om det, men nu forstår jeg … at tiden går hurtigere, når man bliver ældre. For et år siden fik jeg kontrakt på en stor serie på DR og en udstilling på Brandts. Pludselig er dagene suset forbi. Jeg er ikke ked af det over det, men jeg griber ofte mig selv i at tænke: ’Husk at nyde det. Husk, at det snart kan være slut. Husk at være til stede’. Det kan være svært. 

Da jeg var ung … var jeg rocksanger i et band og spillede med i en del forskellige musicals. Jeg har bl.a. spillet egetræ, der skulle stå helt stille på en scene i 12 minutter og synge. Og så har jeg spillet faraoen i ’Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’, hvor jeg danser ud af en sfinx iklædt en lille gylden nederdel. Det var ømt.

En international designer, som jeg synes er fantastisk … er Vivienne Westwood, fordi hun har formået at mikse klassisk britisk skrædderkunst med sine rødder i punkkulturen. Hun er desuden en af de få, som (i min bog) formår at mikse mode med politiske budskaber, uden at det falder til jorden. En af mine designervenner sagde engang, at moden ingen samvittighed har, men det har Westwood, og hun er ikke bange for at råbe op. Jeg er vild med hende.  

Jeg forstår stadig ikke … at vi ikke anerkender den sociale arv. Jeg mener grundlæggende ikke, at vi har samme muligheder. Det frustrerer mig derfor, at vi ikke tør anerkende det og skabe et skolesystem, hvor vi hjælper børn og unge ordentligt ud i voksenlivet.

Nu vil jeg … køre ned og få en fyraftensøl med mine kammerater på Dyrehaven på Vesterbro. En blå Ale.
 

Pssst… Husk at tilmelde dig INs nyhedsbrev lige HER - så er du altid opdateret på det bedste indenfor mode, skønhed og sundhed!

 

 

 

 

Læs mere om: