INTERVIEWS

Cynthia Nixon skammer sig over Sex and the City

Skuespilleren Cynthia Nixon, der spillede Miranda i Sex and the City, skammer sig over det billede tv-serien tegner af forestillingen om ægte kærlighed mellem mænd og kvinder

Den 47-årige skuespiller Cynthia Nixon er mest kendt for sin rolle som den rødhårede advokat Miranda Hobbes i tv-serien Sex and the City, men selv om rollen i den grad har præget hendes karriere, så er hun ikke kun stolt over alt det, som serien har opnået.

Skuespilleren, der lige nu er en del af den amerikanske lokalpolitiker Bill de Blasios valgkamp om borgmesterposten i New York, siger i et interview med The New York Times, at hun er stolt af, hvad Sex and the City har udrettet for kvinder, men samtidig skammer sig over det billede, serien tegner af kærligheden mellem mænd og kvinder.

Skuespilleren, der lige nu er en del af den amerikanske lokalpolitiker Bill de Blasios valgkamp om borgmesterposten i New York, siger i et interview med The New York Times, at hun er stolt af, hvad Sex and the City har udrettet for kvinder, men samtidig skammer sig over det billede, serien tegner af kærligheden mellem mænd og kvinder.
- Jeg husker, da vi viste den første film i London, da Mr. Big viser Carrie det skab, han har bygget til hende, og hele publikum klappede. Jeg synes, det var katastrofalt. Måske er det et stærkt ord, men jeg blev modløs, siger Cynthia Nixon.

Nu her næsten ti år efter serien er slut, stiller skuespilleren, der er mor til tre børn, sig selv spørgsmålet, om det virkelig er det, som kvinder forstår ved ægte kærlighed: En mand der har nok penge til at bygge hende et indbygget skab.

Cynthia Nixon har åbent været homoseksuel, siden hun forelskede sig i aktivisten Christine Marinoni i 2004, og blev gift med hende i 2012. Efter sin rolle i Sex and the City har hun arbejdet som aktivist blandt andet for at fremme homoseksuelles rettigheder, og samtidig er hun fortaler for offentlig uddannelse til alle samfundslag i USA.

Anmelder er enig
Skuespillerens holdning til Sex and the Citys sammenblanding af penge og kærlighed er altså et aspekt af serien, som hun aldrig har brudt sig om, og det er hun da heller ikke ene om at synes.

- Ikke alene køber Mr. Big en penthouselejlighed (Jeg har fanget pointen), han tilbyder også at skræddersy pladsen til hendes sko og andre fetiches. 'Jeg kan bygge dig et bedre skab', siger han, som om det er et bindende led i deres seksuelle harmoni: Hvis han bygger det, så kommer hun. Det mest uhyggelige aspekt ved denne sekvens var lyden, der steg fra publikum, da han fremviste det færdige skab: Gisp, hjertebankende stønnen og ved siden af mig to kvinder, der klappede, skrev avisen The New Yorkers anmelder Anthony Lane ved filmens premiere i 2008 om scenen.

I modsætningen til den typiske Sex and the City-kvinde, så skilter Cynthia Nixon da heller ikke med designertøj, perfekte lejligheder og dyre byture i New York. Skuespilleren fortæller, at hun køber sine dagligvarer hos den økologiske supermarkedskæde Whole Foods, og tager undergrundsbanen, når hun skal rundt i storbyen.

- Hvad skulle jeg ellers gøre - køre i limousine?, siger hun.
Cynthia Nixon har selv kaldt sin kvindelige kæreste for 'en lille mand med bryster'. Se billedet af parret på kigind.com

Tv-serien Sex and the City og de to filmversioner Sex and the City og Sex and the City 2 er nu blevet efterfulgt af tv-serien The Carries Diaries, der fortæller historien om teenage-udgaven af Carrie Bradshaw.