INTERVIEWS

Designduoen OeO - Han er holisten, og hun griber alle boldene

Anne-Marie Buemann og Thomas Lykke, udgør sammen designduoen OeO, som bl.a har indrettet Michelin-restauranten Kadeau. Mød dem her.

Nogle gange giver én plus én mere end to. Sådan er det fx, når to mennesker, der indgår et samarbejde, supplerer hinanden så godt, at de opnår resultater, de aldrig havde nået alene. Det ved Anne-Marie Buemann og Thomas Lykke, der sammen udgør designduoen OeO, som bl.a har indrettet Michelin-restauranten Kadeau.

Hvem er OeO?

  • Prisvindende dansk designbureau grundlagt i 2003 af kreativ direktør og designer Thomas Lykke og CEO Anne-Marie Buemann.
  • Arbejder strategisk, konceptuelt og holistisk med design og indgår i lange relationer med deres kunder, så de kan både forstå og forny dem i forhold til produkter, nye markeder eller generationsskifter.
  • Har bl.a. indrettet Michelin-restauranten Kadeau i København og hjuælpet familievirksomheden Brdr. Krüger gennem deres generationsskifte samt designet nye produkter til dem.
  • Skabte i 2012 design-kollaborativet Japan Handmade i Kyoto med seks japanske kunsthåndværkere, som nu har fået international anerkendelse.

LÆS OGSÅ: Folder du dit tøj rigtigt?

Hvordan mødtes I?

Anne-Marie: Jeg var på udkig efter noget nyt, så vi mødtes til et møde sammen med en tredje partner, som var med til at etablere OeO sammen med Thomas. 14 dage efter OeO var blevet stiftet, startede jeg.

Hvad kommer I med hver især?

Anne-Marie: Thomas har et stærkt kreativt lederskab, der bl.a. udspringer fra hans baggrund som tøjdesigner og redaktør hos magasinet Wallpaper. Han har en strategisk, konceptuel og holistisk tilgang til det at arbejde med design. Han designer ikke for designets skyld, men sørger for, at det har en eksistensberettigelse.

Thomas: Anne-Marie er til gengæld mester i at gribe de mange bolde og holde overblikket.

Hvad gør jer unikke sammen?

Anne-Marie: Thomas får ideerne, og sammen får vi tingene til at ske. Efter at have arbejdet sammen og rejst sammen gennem 14 år tænker vi meget synkront. Vi er drevet af de samme værdier og meget passionerede omkring design, og hvordan design kan være med til at gøre en forskel, skabe forretningsmæssig værdi for brands samt omfavne og berige mennesker.

Hvad er jeres største bedrift sammen?

Thomas: Design-kolaborativet Japan Handmade, som blev stiftet tilbage i 2012, og som i dag bl.a. har en café i Kyoto. Her fik vi samlet seks japanske kunsthåndværkere og hjalp dem med at få deres ting ud i verden og ind i fremtiden. Vi har hjulpet med alt fra design af nye produkter som tedåser og tekstiler til målrettet international kommunikation, så flere af virksomhederne i dag har produkter udstillet på Albert & Victoria-museet i London. Vi har forstået deres håndværk i øjenhøjde og kalder dem i dag vores japanske familie. Flere af dem har været på bryllupsrejse i Danmark, hvilket viser, at vores arbejde ikke kun handler om at skabe forretningsmæssig værdi, men også om at skabe langvarige relationer, så det ikke bare er betaling ved kasse et og så farvel og tak.

LÆS OGSÅ: 11 Leveregler fra Helle Helle

Ses I også privat?

Anne-Marie: Vores arbejde og fritid flyder ofte sammen, da vi er meget ude og rejse sammen i arbejdssammenhæng. Vi har også flere gange været på ferie sammen med vores familier – senest til den japanske ø Naoshima. Vi kan også se hinanden i weekenderne, hvor Thomas skyder lerduer sammen med min mand.

Er der noget, I ikke er enige om?

Anne-Marie: Det må være tid. Når det handler om at komme fra A til B, fx at nå et fly eller frem til et møde. Her er Thomas den fødte tidsoptimist, mens jeg er det modsatte. Typisk vil Thomas sige, at det kun tager 5 minutter, og så tager det 20. Så det er på det lavpraktiske plan frem for det projektmæssige, vi bliver uenige.

Hvad er jeres drøm?

Thomas: At designe og drive et hotel fra A til Z. På den måde kan vi arbejde både holistisk og konceptuelt med alt, fra det overordnede servicekoncept til indretning.

Anne-Marie, Hvad er Thomas’ største styrke?

Anne-Marie: Hans skarpe øje og formidable evne til at tegne en kreativ vision og retning.

Thomas, hvad er Anne-Maries største styrke?

Thomas: Hendes evne til at holde overblik og skabe fokus. Det er en meget vigtig evne i en kreativ proces. Anne-Marie er derudover en skarp sparringspartner for mig

LÆS OGSÅ: 5 gode råd til kvindelige iværksættere

Læs mere om: