INTERVIEWS

Elisa Lykke: Loppemarkeder er et drug for mig

PR-agenten Elisa Lykkes garderobe består af mange billige funder fra loppemarkeder, for hun er nemlig helt besat af tanken om at genbruge tøj.

Selv om hun arbejder sammen med nogle af de allersmukkeste kvinder i Danmark, så har PR-agent Elisa Lykke ikke skabet proppet med dyre mærkevarer.

LÆS OGSÅ: Michelle Obama var i genbrug på valgnatten. 

Hun har nemlig altid sværget til at sælge og købe på loppemarkeder og at finde sit tøj så billigt som muligt.

"Jeg er stor fortaler for genbrug, og jeg elsker det. Jeg har altid været en loppemarkeds-pige. Det er et kick og et drug for mig," siger hun.

På de små stande finder hun ofte tøj, hun bliver glad for, og tanken om at genbruge varmer.

"Jeg synes både, at der er noget personligt og en historie bag tøj fra loppemarkeder. Jeg er ikke en mærkerytter, og jeg går ikke op i, om tøjet er fra Burberry eller Marc Jacobs,"  siger PR-agenten.

Hendes strategi på de små loppemarkeder er at gå efter typerne af kvinder bag boderne ligesom, når hun caster til tv-produktioner.

Læs hvordan du kan shoppe skønhedsprodukter med god samvittighed her

Hvis kvinderne bag har en stil, der rammer hende, er hun ofte solgt. Selv er hun også bevidst om, hvad hun udstråler, når hun sælger tøj på loppemarked, og efterfølgende høster hun mange positive kommentarer.

"Jeg oplever tit ærgrelse hos folk, når de hører, at jeg har fået det så billigt, og jeg synes, at jeg får meget streetcred på mit genbrugstøj," siger PR-agenten.

Hun beskriver sin garderobe som en anelse sjusket, og hun kan ikke få sig selv til at smide noget ud. I stedet holder hun loppemarked i Lyngby, sætter til salg på Fashion-resales eller giver videre til genbrugsbutikker af både sit eget og børnenes tøj.

Et af hendes rigtige gode fund er en gammel, brugt Burberry-frakke til 400 kroner, som hun mener, udstråler god stil, fordi den er så klassisk.

Ind imellem finder hun dog de store penge frem. Det skete for eksempel, da hun investerede i en ny Mulberry-taske til 9.000 kroner, der kunne støtte op om hendes klassiske stil.

Elisa Lykke er samtidig ambassadør for genbrugs-webshoppen Fashion-resales, hvor overskuddet fra salget af det brugte tøj går til et godt formål.

Det lægger godt i tråd med, at hun i forvejen støtter velgørenhed på flere fronter, og så mener hun, at det er et plus, at det er stilfulde kvinder, der står bag konceptet.

Mærker har hun aldrig gået op i, og derfor er det ikke vigtigt for hende, om der står H&M, Burberry, Malene Birger eller Zara i nakken. Så længe det bare falder ind i hendes stil, der er klassisk, eksperimenterende og til tider lidt rock chick.