INTERVIEWS

Elizabeth Arden | Tidløs skønhed

Med over 100 år på bagen hører Elizabeth Arden til et af verdens ældste, og samtidig mest innovative, skønhedsmærker. Miss Arden var en kvinde med et kæmpe drive og et mål om at skabe det bedste og nyeste inden for skønhed – og det hele startede allerede i 1910.

Som ung kvinde flyttede Miss Elizabeth Arden (hvis fødenavn var Florence Nightingale Graham) fra Canada til New York. To år senere, i 1910, lånte hun 6.000 dollars af sin bror og åbnede sin første salon, som den dag i dag stadigvæk ligger på den fashionable Fifth Avenue, dog i en anden bygning end den første salon. Dengang malede hun døren til salonen i en dristig rød farve, som senere blev legendarisk og er Elizabeth Ardens vartegn.

Se de ikoniske Elizabeth Arden produkter i galleriet nederst.

Elizabeth Arden, 1940

Miss Arden var stærkt utilfreds med datidens tunge cremer, og på sit lille salonlaboratorium udviklede hun i 1915 sit første plejeprodukt – en ”muscle-strapping skin tight treatment”, som hed Venetian Orange Skin Food. Og præcis 15 år senere stødte hendes mest ikoniske creme til, nemlig Eight Hour Cream, som stadigvæk er et af hendes mest populære produkter.

LÆS OGSÅ: GUIDE | Tid til luksushudpleje


Se de ikoniske Elizabeth Arden produkter i galleriet nederst.

Under sin første rejse til Paris i 1914 så hun, at de franske kvinder gik med malede vipper og rouge på kinderne, og hun udviklede straks de første puddere, mascaraer og øjenskygger. Hun var med til at bryde det victorianske kodeks, der misbilligede, at kvinder gik med makeup, ved at involvere sig i valgretsbevægelsen, og hun marcherede med kvinder, der kæmpede for kvinders ret til at stemme. I den forbindelse udstyrede hun de kvindelige valgretsforkæmpere med røde Elizabeth Arden-læbestifter.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

 

I det hele taget var Elizabeth Arden meget nyskabende og hele tiden et skridt foran alle andre. Allerede i 1917 var hun den første til at lave rejsestørrelser af sine produkter.

LÆS OGSÅ: Skønhedsredaktørens favorit | Ansigtsbehandling til natten

Elizabeth Arden afslørede aldrig sin præcise alder, da hun gerne ville være symbolet på ”timeless beauty”. Dog er man efter hendes død i 1966 kommet frem til, at hun var 88 år. Og i sandhed en tidløs skønhed.

Elizabeth Arden

LÆS OGSÅ: Skønhedsredaktørens favoritter

 

Læs mere om: