INTERVIEWS

Emilia Van Hauen: Jeg blev veninder med min mands ekskone

Sociologen Emilia Van Hauen fik et godt forhold til sin daværende mands ekskone under sit ægteskab.

De fleste kvinder går med gru ind i et forhold, hvor manden har bagage i form af børn og ekskone. Men ikke den 47-årige sociolog Emilia Van Hauen.

Emilia Van Hauen forklarer, hvorfor du gerne må shoppe.

Da hun tilbage i 1990'erne fandt sammen med sin eksmand, valgt hun at gå åbent ind i forholdet til hans ekskone.

Jeg sørgede for at være tilbageholdende. Det var en væsentlig grund til, at vi senere har fået det godt sammen. Jeg forsøgt ikke at konkurrere med hende på nogen måder, siger Emilia Van Hauen til magasinet Fit Living www.fitliving.dk.

Emilia Van Hauen troede på kærligheden

Hendes daværende mand havde en søn fra det tidligere ægteskab, og det var vigtigt for sociologen, at han ordnede samværet med sønnen på egen hånd sammen med ekskonen.

Læs Emilia Van Hauens bud på den nye nøgenhed

Ind imellem kunne hun godt føle en snert af jalousi over deres måde at agere sammen på, men det valgte Emilia Van Hauen at ignorere.

Jeg blev indimellem usikker på det, vi havde sammen, men besluttede tidligt, at det ikke skulle styre mit forhold og valgte at have tillid til den kærlighed, jeg følte for ham, siger hun.

Dialog løser konflikterne

Men det var en samtale ved delesønnens fødselsdag nogle år senere, der ændrede alt for Emilia Van Hauen og hendes daværende mands ekskone, for pludselig følte de sig tættere på hinanden.

I dag har de kendt hinanden i 16-17 år og ser stadig en masse til hinanden, selv om sociologen i mellemtiden er blevet skilt fra manden, det hele handlede om.

Jo mere, man taler sammen, jo færre konflikter og jo rarere for alle. Mere kompliceret er det ikke. Hverdagen bliver mindre konfliktfyldt, hvis man er lidt large. Det smitter, siger Emilia Van Hauen.

Læs sociologens bud på, hvordan fremtiden bliver

Sociologen bor i dag alene i København med sine to børn og planlægger til næste sommer en tur til USA sammen med sin eksmands ekskone og hendes børn.

Læs mere om: