INTERVIEWS

En lys fremtid for kvinderne

Gitte Larsen mener, vi skal søge ligeværdet, og så drømmer hun om en fremtid i balance.

Fremtiden byder på gode nyheder, når det handler om at få indført ligestilling i erhvervslivet. De såkaldte "bløde værdier" er i høj kurs hos erhvervslederne, og man begynder endda at tale om "de trængte drenge", mener fremtidsforsker Gitte Larsen.

Overvægt af piger
Hvad angår ligestilling på arbejdsmarkedet er de hårde facts, at over 60 pct. af de optagne studerende på Københavns Universitet i 2007 var kvinder. Også på gymnasierne er der en overvægt af piger, der får studenterhuen på.
- I fremtiden vil kvinder ikke længere være en minoritet i virksomhedernes ledelse, siger Gitte Larsen.

Lige fordeling af køn
Faktisk er der ikke så stor forskel endda på, hvordan mænd og kvinder opfører sig i erhvervslivet, viser en undersøgelse fra London Business School blandt 21 virksomheder i 17 lande. Undersøgelsen slår fast, at en lige fordeling af mænd og kvinder i virksomheder har en god indflydelse på både innovation og produktivitet.

En fremtid i balance
- Vi forbinder traditionelt mænd med at være resultatorienterede, konkurrenceminded, magtsøgende og handlekraftige, mens vi forbinder kvinder med at være proces- og helhedsorienterede, omsorgsfulde og empatiske. Hvis vi skal overleve som samfund på andre parametre end profit, skal vi finde "det tredje ansigt", som er en kombination af det maskuline og det feminine. Vi skal søge ligeværdet eller det, vi kalder for "common ground", som rækker ud over m/k-problematiken. Det er den fremtid, jeg drømmer om - en fremtid i balance, siger Gitte Larsen.
 

Tidsorientering

7 ud af 10 danskere er nutidsorienterede.
De mangler billeder af fremtiden.

2 ud af 10 danskere er fortidsorienterede.
De mener fortrinsvis, at fortiden var bedre.

1 ud af 10 er fremtidsorienterede. De tror på,
at de selv er med til at skabe fremtiden, og på
at de kan påvirke på alle niveauer: det nære,
virksomheder, samfundet.

 

 

 

Læs mere om: