INTERVIEWS

Eva Kjer Hansens 10 leveregler

Elsk livet, sluk telefonen og knokl for det, du tror på. Sådan lyder opfordringen fra ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V), der her deler sine 10 leveregler.

Ligestillingsminister Eva Kjer Hansens 10 leveregler

1. Elsk livet. Vi har kun dette ene. Jeg synes ikke, man skal sidde oppe på skyen og tænke på alt det, man ikke fik oplevet.

2. Vælg kvalitet. Livet er for kort til dårlig kaffe, dårlig mad og dårlig vin. Når vi vælger kvalitet, kan man have meget mindre – den der kop kaffe, der fylder i hele munden, og så nøjes man med den ene.

3. Knokl for det, du tror på. Det gælder i arbejdet, i fritiden og i ægteskabet. Man bliver glad over den indsats, man leverer, når man knokler for noget, som man gerne vil, og som betyder noget. Og det giver en glæde og stolthed, som absolut gør det værd at bruge den ekstra indsats eller tid, som det kræver.

4. Dyrk dit frisind. Det er en berigelse, at vi ikke alle er ens. I virkeligheden er vi alle lidt anderledes, men på forskellig vis. Vi har alle et eller andet, hvor vi er sære og har brug for at andre betragter os med lidt tolerance og lidt frisind.

5. Kend dine værdier og giv plads til dem. Det er vigtigt at få prioriteret det, der er vigtigt for en selv – og at få afklaret, hvad der betyder noget for én, så man får gjort noget ved det og se, om man får praktiseret sine værdier.

6. Sluk telefonen og vær nærværende. En samtale ‘face to face’ er altid at foretrække frem for at læse Facebook-opslag og lade sig orientere om, hvad andre har lavet. Vi har så meget brug for – ikke at snakke – men at samtale med hinanden. Og det kan vi bedst, hvis slukker for iPad’en eller mobilen.

Har du svært ved at slippe mobilen? Læs her, hvordan du gør.

7. Lyt til dine børn. De er det bedste i ens liv. Lyt til dem. Følg med i deres liv og lad dem fortælle, hvad der er vigtigt for dem. Det giver en fortrolighed og en ‘tæthed’, som kommer til at vare ved. Jeg har meget brug for det, men jeg tror også, at mine børn har brug for det. Man holder fast i den tætte tilknytning gennem livet, hvis man formår at lytte til dem gennem alle alderstrin.

8. Dyrk motion. Jeg er selv ivrig cyklist og har flere racere stående derhjemme. Jeg har lige købt en ny. Det giver fantastisk velvære, og man kommer også ud at opleve naturen. Det er med til at få min hverdag til at hænge sammen, og jeg har det godt med at være i god form.

9. Drop brokkeriet og find løsninger. I stedet for at brokke sig og være sur så prøv at spore hjernen ind på, hvordan vi kan løse det, og hvordan vi kommer videre.

10. Brug ikke kræfter på at bære nag. Det bringer os ingen steder at gå og være sur og tvær. Man rammer sig selv, bliver mindre konstruktiv og får sværere ved at finde det positive. Kom videre. ‘Dyrk dit frisind. Det er en berigelse, at vi ikke alle er ens’

LÆS OGSÅ: 10 leveregler fra teaterdirektør Jon Stephensen

Læs mere om: