INTERVIEWS

Få historien bag Guccis 70'er retro-look

Guccis udtryk har det seneste år gennemgået en forvandling, som er inspireret af tendenserne fra 70'erne. Vi viser dig, hvordan du selv skaber Guccis ikoniske 70'er retro-look.

Guccis år 2015 blev skudt i gang med ny chefdesigner, Alessandro Michele. Forventningerne til det nye kreative hoved var ikke små, og med rette. For han forvandlede hurtigt Guccis udtryk og ændrede det fra uopnåeligt luksus til hverdags luksus, der rent faktisk er til at have på i de virkelige liv. Referencerne var helt tydelige fra den uundgåelige 70’er tendens og meget af tøjet lignende noget fra en genbrugsbutik eller fra din bedstemors garderobe. Ikke desto mindre jublede den internationale modebranche og nød det friske pust. Guccis i forvejen fasttømrede plads i modebranchen fik et nyt, spraglet og ekstraordinært søm.

PR

Men det er jo old news efterhånden, og Guccis nye ny-retro stil går igen i deres forårskollektion, som netop er på vej ud i butikkerne. Igen har Alessandro Michele rørt ved de gamle klassikere, blandt andet det velkendte Gucci logo-stof, og givet det ekstra dimensioner med broderede blomster, glitter lyn og badges i stærke farver. Generelt har hele kollektionen et touch af noget anderledes avantgarde, der får alle dens købere til at skille sig ud. Og det går særligt godt i hånd med hans eget udsagn »Når en kvinde går ud, skal hun føle sig speciel, det giver ingen mening at se ud som alle de andre«.

LÆS OGSÅ: If Looks Could Kill | Ny kampagne fra Christian Louboutin 

PR

Detaljerne igennem hele kollektionen er fuldstændig komplette, imponerende gennemførte og viser om noget, hvilket talent den nye chefdesigner besidder og hvor gennemarbejdet kollektionerne og hele brandet er. Og deres nye kampagner er prikken over i’et.

Kampagnen, der er skudt af fotografen Glen Luchford i urbane kulisser i Berlin, emmer af chic 70’er vibe og fortæller den nye Gucci historie på vidunderlig vis. Dog kan de storblomstrede suits, spraglede kjoler, sløjfer, brocher, firkantede briller og vilde sammensætninger være svære at inkorporere i sin egen garderobe. Men fortvivl ej, vi viser vejen til Guccis glamourøse 70’er look - uden om din gamle bedstemors klædeskab.

LÆS OGSÅ: Louis Vuitton i nyt samarbejde med UNICEF

PR

Den første huskeregel er, at det aldrig er nødvendigt at adoptere hele trenden. Tværtimod skal man vælge de styles og looks, man selv finder smarte og kombinere dem med sin egen stil, andre tendenser og gode klassikere. Det er sådan, man skaber en lækker og ikke mindst personlig stil. Det betyder heldigvis, at man ikke behøver at klæde sig i grønne, snørede stilletter, storblomstret nederdel, 70’er mønstret skjorte, blomster broche og store, firkantede glitter briller, selvom dette bestemt ville sætte kulør på en kedelig januar-dag…

PR

Den smukke og meget visuelle tendens er så kraftig i sit udtryk, at den med ganske enkle tilføjelser til garderoben kan give den rigtige følelse. Gode eksempler på enkelte items, der er nemme og værd at investere i er eksempelvis en bind-selv-sløjfe, blomstret kjole, skjorte eller bukser, en midi-nederdel, et bredt bælte til taljen, et par støvler med rund snude og chunky ringe. Disse items kan alle gå sammen med ting, du allerede har i garderoben. Bind-selv-sløjfen kan sættes til en skjorte du allerede har i skabet, de blomstrede stykker gå med en klassiker og bæltet bruges til en luftig kjole og give den lidt figur.

Få 70'er retro-stilen med disse 14 styles

Få 70'er retro-looket