INTERVIEWS

Fashionable samlere | Tasker

Tasker i hobevis. Ure til en halv million. IN kigger nærmere på to danske kvinder over de næste par uger, der i dén grad har samlet til bunke.

Simone C. Møller har mange tasker – 32 for at være helt præcis. Hun er 29 år og bor på Nørrebro. Simone er interactive director hos Mindjumpers.

Hvornår købte du din første ordentlige taske, hvis jeg må sige sådan?
Det var nok, da jeg var en 17-18 år. Jeg gik i gymnasiet, så det var virkelig et luksuskøb, fordi jeg ikke havde så mange penge dengang. Det var en lilla Versus Versace-clutch, der ligner et penalhus lidt. Jeg har den stadigvæk.

Og nu har du jo ret mange flere tasker ... ?
Ja, 32, jeg talte lige her den anden dag, fordi min kæreste spurgte. Og jeg vidste det simpelthen ikke. Jeg har ikke tænkt over det; de er bare kommet med tiden.

Hvorfor blev det lige tasker, du samlede på?
Det er bare så nemt med tasker. Du kan have dem med i byen eller på arbejde, og du kan have alt dit habengut i dem.

Interesserer du dig dybere for mode, eller er det mere et spørgsmål om æstetik?
Jeg interesserer mig for mode og beklædning, og sådan har jeg altid haft det. Jeg ser dokumentarer, læser om modehusene. Men jeg bliver også draget af ting, der er visuelt flotte, og ting, der skinner. Min mor har fortalt, at jeg, siden jeg var helt lille, har været meget forfængelig. Jeg brokkede mig helt vildt, hvis hun gav mig noget tøj på, jeg ikke kunne lide.

Bruger du dine tasker?
Ja. Nogle uger skifter jeg, så jeg har en ny taske med på arbejde hver dag. Andre gange bruger jeg den samme taske tre uger i træk. Jeg er vist mest tilbøjelig til at skifte taske om sommeren.

Hvilken taske er din yndlingstaske?
Det spørgsmål må du ikke stille mig.

LÆS OGSÅ: GUIDE | 10 clutches til sommer

Hvilken taske ville du redde med ud, hvis bygningen brændte?
Det er et svært spørgsmål, men nok både min hjerteformede Moschino-taske, som er fed på sådan en 90’er-agtig måde, som jeg bare godt kan lide. Og min guldfarvede Chanel-taske. Det er en model, der hedder Ice Cube, og der er kun lavet 200 af dem på verdensplan. Jeg var så heldig at få den til 6.500 kr., og jeg kan roligt sige, at den har været meget dyrere fra ny.

Du køber vintagetasker?
Ikke kun, men rigtig tit. Jeg har gjort nogle rigtig gode køb. Engang var jeg på et modemarked, hvor bloggeren Frederikke Brasch stod og solgte sine ting. Hun havde en taske, der lidt lignede en sneaker-sko, fra Alexander Wang. 1.000 kr. skulle hun have for den, for det var bare én, hendes søster (den danske supermodel Caroline Brasch, red.) havde fået til et show engang. Jeg skyndte mig at hive MobilePay op af lommen. Den koster ellers knap 10.000 kr.

Når jeg kigger på din samling, er der ellers ikke mange ”it-bags”. Hvordan kan det være?
Nej, jeg er ikke sådan en, der løber ud og køber en taske, fordi alle bloggerne går med den. Den skal passe til min stil, min garderobe, og hvem jeg er.

Der er heller ingen Birkin-taske fra Hermès eller andre vildt dyre tasker?
Jeg har ikke lyst til at ruinere mig selv eller spare op i to år for at købe en taske. I min verden skal der også være plads til at spise ude og rejse. Det er ikke alt for mig at købe en dyr taske.

Hvilken en er så din dyreste taske?
Det må være min orange fra Givenchy. Den koster vel knap 10.000 kr., men den fik jeg i fødselsdagsgave af mine forældre. Jeg har også tasker, jeg har fundet i en genbrugsbutik til 10-20 kr. Det er bare clutches uden et brand. Og nogle af mine tasker sælger jeg igen, når jeg mister interessen. Så kan der jo også blive råd til nye.

Psst… På næste mandag kan du møde CamillaRigmor, som samler på eksklusive Omega ure.

Læs mere om: