INTERVIEWS

Fashionable samlere | Ure

Tasker i hobevis. Ure til en halv million. I sidste uge mødte vi Simone, der i dén grad havde samlet tasker til bunke – i denne uge viser Camillarigmors sin eksklusive ur-samling.

Camillarigmor Nørby samler på ure fra Omega. Hun er 25 år og bor i Esbjerg. Hun er blogger på www.camillarigmor.dk og arbejder som tjener med  speciale i vin for Michelin-restauranterne Henne Kirkeby Kro og Kong Hans Kælder. Hun har seks ure.

Hvorfor begyndte du at samle på ure?
Jeg kom i lære på Munkebjerg Hotel, hvor en del af gæsterne var økonomisk velfunderede og gik med nogle dyre ure. Dér gik jeg faktisk ud og købte mit første Omega-ur.

Har du det stadig?
Nej, til min store ærgrelse. Jeg valgte at sælge det igen, fordi det var steget 3.500 kr. i pris på tre år. Men i dag havde det været i hvert fald 10.000 kr. mere værd.

LÆS OGSÅ: 11 smukke ure, der altid holder

Hvad er det, du får ud af at samle på ure?
Det interessante ved Omegas ure er, at de har en historie. Ingen andre brands når fx historien bag måneuret.

Hvad er det for en historie?
At Omega-ure er de eneste ure, der kan holde til det tryk, der er ude i rummet. Omega har haft ure med på de forskellige rumekspeditioner, fx havde astronauten Buzz Aldrin et på ved den første månelanding med Apollo 11 tilbage i 1969.

Er det især det med historierne, der tiltaler dig?
Ja, det er det. Jeg ville aldrig købe et Rolex-ur, for jeg synes, det er mere et show-off-ur end et Omega. Rolex er meget bling-bling, mens Omega er mere jordnært, men stadigvæk vildt dragende. Jeg har dog et Rolex-ur, som jeg har arvet. Derfor kan jeg ikke nænne at skille mig af med det.

LÆS OGSÅ: Fashionable Samlere | Tasker

Har du også personlige historier med dine ure?
Ja, fx med mit rosaforgyldte fra Speedmaster. Jeg købte det, fordi jeg havde indbrud i mit hus. Jeg fik stjålet mange af mine arvesmykker, mine Flora Danica-, Pandora- og Michael Kors-smykker. Det tog rigtig hårdt på mig, og jeg havde slet ikke lyst til at bo i huset længere. Så tænkte jeg, at i stedet for at gå ud og prøve at erstatte alt det, jeg har fået i løbet af livet, ville jeg købe ét lækkert ur for den pose penge, jeg fik af forsikringen.

Hvordan bruger du dine ure?
Jeg bruger dem helt basalt til at se, hvad klokken er, men også som smykker. Det er derfor, det er rart at have seks ure. Jeg tager det ur på, der passer til mit humør og mit tøj. Nogle dage har jeg lyst til at have et kæmpe herreur på; andre dage føler jeg mig lidt gammel og tager et vintageur på. På en feminin dag, hvor jeg måske er klædt i blomster fra top til tå, tager jeg mit lille diamantur på.

Hvad giver du for dine ure?
Det er meget forskelligt. Der er et, der ligger til 200.000 kr., et til 70.000 kr., et til 65.000 kr., et til 25.000 kr. og et, jeg har arvet fra modellen De Ville, der måske ligger til 5.000 kr. For mig er det ikke prisen, det kommer an på, det er urets æstetik og historie, der interesserer mig.

Du vinder i Lotto i morgen. Den store gevinst. Hvilket ur vil du købe?
Mit drømmeur er et Apollo 13-ur i den begrænsede Snoopy-version – med Nuser fra Radiserne på urskiven som rumhund. Vejledende udsalgspris er 47.300 kr., men det går vel til 300.000 kr. som vintage på nettet i dag.

Det var ikke så dyrt i forhold til at vinde i Lotto. Hvorfor det ur?
Jeg behøver ikke et eller andet sindssygt ur med store brillanter og diamanter. Nuser-uret er et unikt samleobjekt, og der er kun lavet et begrænset antal af dem. Jeg synes, historien bag er lidt sjov, og om 50 år er det måske 100.000 mere værd.

LÆS OGSÅ: GALLERI | Danske Kokoon gør inspirerende kvinder til modeller med ny billedserie