INTERVIEWS

Flemming Møldrups 10 leveregler

Vær gavmild – både med din kærlighed, rummelighed og din pengepung, og sig det højt, når du er stolt af dine kære. Sådan siger livsstilsekspert og tv-vært Flemming Møldrup, når han deler sine 10 vigtigste leveregler her.

Flemming Møldrups 10 leveregler

1. Find plads til at være dig selv. Når jeg er ude, opfattes jeg som ham fra tv, og det kan gøre det svært at skabe balance mellem mit professionelle og personlige liv. Når jeg tilbringer tid ved havet eller med min hustru, datter og venner, er jeg bare mig. Det finder jeg stor tilfredsstillelse i.

2. Vær gavmild. Rum andre mennesker og deres problemer. Nærige mennesker er uinteressante – dem, der ikke vil dele ud af deres penge; give en omgang i baren eller en skilling til en hjemløs, og dem, der er nærige med deres kærlighed og altid har en masse forbehold.

3. Lad ikke penge styre dit liv. Jeg kommer fra en opvækst uden særlig mange penge, og man skulle tro, at det havde gjort mig til en samler. Det har det ikke. Mit forhold til penge er, at jeg har dem, til jeg ikke har dem mere. Det er dejligt, når der står penge på kontoen, men jeg har også valgt et arbejdsliv, hvor jeg er meget fri. Drømmer jeg om økonomisk frihed? Ja, det gad jeg godt, men der ville nok ikke gå lang tid, før jeg havde delt de fleste penge ud og så kunne starte forfra.

4. Græd... Min datter på 12 år er børnejournalist på P1, og da jeg hørte hendes første program, græd jeg. Jeg blev simpelthen så rørt over hendes mod, og over hvor meget hun har arbejdet med de programmer. Jeg græder til film, til musik, når der sker noget godt for mine venner, og når min hustru og jeg havner i øjeblikke med stor lykke. Jeg græder på følelserne og har nemt ved at blive rørt over og af livet.

LÆS OGSÅ: Pelle Hvenegaards 10 leveregler

5. … og grin. Min hustru kan få mig til at skraldgrine. Hendes humor er særligt tør og til tider en smule kynisk. Mest, når hun gør grin med mig. Min datter kan også få mig til at grine. Det går mere og mere op for mig, hvor sjov hun egentlig er. Både frivilligt og ufrivilligt.

6. Vær stolt over dine kære. Min datter er den person, jeg ubetinget er mest stolt over. Og min hustru, som med sin partner har skabt noget helt unikt med deres tøjbrand Moshi Moshi, og min ven, Ralph, der har åbnet en fantastisk restaurant på Østerbro midt i sin tjans som nybagt far, og som sammen med sin kæreste finder den nødvendige plads til det. Jeg er stolt over at have sådan nogle venner.

7. Få det bedste ud af hver eneste dag. Jeg mistede en af mine bedste venner for noget tid siden. Han og jeg var jævnaldrende. Efter hans død besluttede jeg, at det gode liv skal leves nu og ikke gemmes, til jeg en dag går på pension. Hvem ved, om jeg overhovedet når så langt?

8. Prøv at vær' ligeglad med andres mening. Jeg prøver at være ligeglad med andres mening, og jeg ville ønske, jeg kunne sige, at den ikke betød noget for mig. Men det gør den, har jeg fundet ud af. Når der bliver skrevet virkelig grimt om mig på Facebook – og det gør der med jævne mellemrum i forbindelse med mine klummer i Kristeligt Dagblad – er der altid lidt af det, der sætter sig. Jeg overvejer at droppe Facebook af den grund.

9. Saml ny energi. Jeg finder inspiration i naturen og sammen med dem, jeg elsker, og som elsker mig. Men også i bøger, film og ensomhed. Jeg kan lide at være alene i perioder – det giver mig en masse energi.

10. Elsk. Lykken er at få mulighed for at elske og at blive elsket. 

LÆS OGSÅ: 11 leveregler fra Helle Helle

Læs mere om: